27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu

30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu

Haberton - Haberton
21 Mart 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu

30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Anadolu topraklarının 800 yıldır görmediği büyük ve yıkıcı bir depremdi. Tam 30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu. Bu sene sonuna kadar 200 bin kişi olacak” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 başında çok büyük bir deprem felaketi yaşandığını belirterek, “Anadolu topraklarının 800 yıldır görmediği büyük ve yıkıcı bir depremdi. Ama hiçbir zaman başımızı öne eğmedik. Ayağa kalktık. Milletimizle, toplumumuzla birlikte dayanışma içinde bütün yaraları sarmaya elhamdülillah çabalıyoruz, çalışıyoruz. Bakın dün tam 30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu. Bu sene sonuna kadar 200 bin kişi olacak” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’nın Polatlı ilçesinde düzenlenen iftar programında pazarcı esnafı ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak ihracatın artırılması, dış ticaret açığının, cari işlemler açığının kapanması, ülkenin daha fazla yeterli döviz kazandırılması konusunda çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Aynı zamanda Türkiye’nin 2 milyon 300 bin şirketlerini ve 2 milyon 220 bin esnaflarımızın da, işlerinden sorumluyuz. Bu çerçevede; pazarcılarımız, bakkallarımız, marketler, kırtasiyeciler, terziler, berberler bütün marangozlar, mobilyacılar, demir doğramacılar hepsi bizim ilgi alanlarımız içinde. Pazarcı deyip asla geçmeyeceğiz. Pazarcılar sayesinde çiftçilerimizin ürettiği o alın teri sebze, meyve, darı, bakliyat hepsi vatandaşlarımızın, tüketicilerimizin sofralarına pazarlardan taşınıyor. Marketlerden taşınıyor. Dolayısıyla pazarcılar çok önemlidir. Alışveriş fonksiyonu icra ediyorlar” dedi.

‘LİSELİ YILLARIMDA BENDE PAZARCILIK YAPTIM’

Lise yıllarında kendisinin de pazarcılık yaptığını anlatan Bakan Bolat, “Öğleden sonra okuldan geldiğimizde evimizin yakınlarda, pazartesi ve perşembe pazarları olurdu. Orada babamızın bize verdiği görevle abimle beraber çalışırdık. Hayatımız esnafların içinde ve esnaflıkla geçti. Babamız, evimizin rızkını esnaflıktan kazanırdı. Dolayısıyla esnaflarımızın ne kadar toplumumuz ve ülkemiz için, halkımız için, ekonomimiz için önemli olduğunu en iyi bilen insanlarız. Cumhurbaşkanımızın kendisi de bir esnaf, sanatkâr çocuğuydu. Kabinedeki arkadaşlarımızın da çok büyük bölümü yine esnaf ve sanatkâr çocukları, emekçilikten geliyoruz. İşçilik yaptık, esnaflık yaptık, sanatkârlık yaptık. Ve Allah sizlere de aziz milletimize ve ülkemize Ticaret Bakanı olarak hizmet etmeyi nasip etti. Gece gündüz demeden koşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Anadolu topraklarının 800 yıldır görmediği büyük ve yıkıcı bir depremdi. Tam 30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu. Bu sene sonuna kadar 200 bin kişi olacak" dedi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Anadolu topraklarının 800 yıldır görmediği büyük ve yıkıcı bir depremdi. Tam 30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu. Bu sene sonuna kadar 200 bin kişi olacak” dedi.

‘MİLLİ GELİR 230 MİLYAR DOLARDAN 1 TRİLYON 119 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ’

21 yılda Türkiye ekonomisine 4,5 ekonomi daha katıldığını ifade eden Bakan Bolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“230 milyar dolar olan yıllık milli gelir bir trilyon 119 milyar dolara yükseldi. Bunun anlamı bir ekonomik büyüklüğe, 4,5 ekonomik büyüklük daha katılması demektir. Bunu ticarette, tarımda, sanayide, hizmetler sektöründe bütün milletimiz gördü, şahitlik etti. O yüzden de aziz milletimiz Cumhurbaşkanımıza, partisine, Cumhur İttifakı partilerine 17 defa seçim galibiyeti hediye etti. Ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde de bütün kabineler, bütün belediyelerimiz gerçekten halk için, şehirlerimiz için, sektörler için, ülkemiz için canla başla çalıştılar.

Bugün bölge ülkelerinin dünya ülkelerinin her tarafta yurttaşlıkları gelişmesinde imrendikleri ülkemiz ve ekonomisi hamdolsun meydana geldi. Nelere rağmen 2008’de, 2009’da dünya ekonomik krizi vardı. 2019’da, 2020’de dünyanın en büyük salgını vardı. 2022’de, bölgemizde bir Rusya, Ukrayna savaşı vardı. 2023 başında çok büyük bir deprem felaketi vardı. Anadolu topraklarının 800 yıldır görmediği büyük ve yıkıcı bir depremdi. Ama hiçbir zaman başımız öne eğmedik. Ayağa kalktık. Milletimizle, toplumumuzla birlikte dayanışma içinde bütün yaraları sarmaya elhamdülillah çabalıyoruz, çalışıyoruz. Bakın dün tam 30 bin kişi deprem bölgesinde ev sahibi oldu. Bu sene sonuna kadar 200 bin kişi olacak.”

‘MİLLİ GELİR 3 BİN 608 DOLARDAN, 13 BİN 110 DOLARA ÇIKTI’

Bakan Bolat, esnaflara ve pazarcılara bu dönemde çok hizmet edildiğini ifade ederek, “Esnaflarımıza 21 yılda tam 468 milyar lira sübvansiyonlu krediler verildi. Faiz neyse onun yarısını aldılar. 750 bin lira esnaf başına krediler alındı. Bakın 750 bin liranın bugünkü karşılığı 25 bin dolar. 21 yıl önce esnaflarımıza 5 bin lira kredi veriyorlardı. Yüzde 20’si sübvansiyonluydu faizinin ve onun değeri 3 bin 500 dolardı. Kişi başına milli gelir 3 bin 608 dolardan, 13 bin 110 dolara çıktı. 850 bin esnafımız basit usulde defter tutanlar onların kazançları, vergi kapsamı dışına alındı.

Her platformda onların yanında yer aldık. Ama esnaflarımız da, halkımız da her zaman Cumhurbaşkanımızın, AK Parti’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın yanında yer aldılar Allah aziz milletimizden razı olsun. Onları rahatlatmak, onların gelir, yaşam düzeyini, refah düzeyini yükseltmek her zaman boynumuzun borcu oldu. Bugün burada, pazarda sizlerle bir mahalle iftarı yaptık. Pazarcı kardeşlerimizle kucaklaştık. İnşallah bizim hükümet olarak onlara desteklerimiz devam edecek. Sizden ricamız her zaman için, bizim için desteklerinizi esirgemeyin. Biz gece gündüz sizler için çalışacağız” diye konuştu.

Etiketler: Deprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Eski Vali Ahmet Pek gaybubet evinde yakalandı

Sonraki Haber

Her oyuncu her statta kutlama yapar

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

27 Ağustos 2026
Bakanlar Kacır ve Çiftçi bir araya geldi
Politika

Bakan Kacır ile Bakan Çiftçi bir araya geldi!

27 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da esnafı ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da esnafı ziyaret etti

27 Ağustos 2026
İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: "Türk milleti ihanet yasasını not etti"
Politika

İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: “Türk milleti ihanet yasasını not etti”

27 Ağustos 2026
CHP’li Saraç: Asgari ücret 45 bin lira olmalıdır
Politika

CHP’den asgari ücret için dikkat çeken çıkış! “Minimum 45 bin lira olmalı”

27 Ağustos 2026
AK Parti'li Ayan: Türkiye, COP31 sorumluluğunu diyalog, uzlaşı ve eylem temelinde yürütecek
Politika

Türkiye’den COP31 için dünyaya mesaj: “Diyalog değil, artık eylem zamanı”

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Her oyuncu her statta kutlama yapar

Her oyuncu her statta kutlama yapar

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton