17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, tutuklandı

2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, tutuklandı

Haberton - Haberton
26 Nisan 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
2'nci Kadir Şeker vakasının sanığı, tutuklandı

2'nci Kadir Şeker vakasının sanığı, tutuklandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Eskişehir’deki 2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı Tolga Daşkıran’a (22) yerel mahkemece verilen 5 yıllık hapis cezası onandı. Adliyeye gelerek teslim olan Daşkıran, 3 yıl 4 ay hapis cezası alan arkadaşı Hüseyin Şahin ile tutuklanarak cezaevine konuldu.

Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi’nde, 5 Şubat 2022 de Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi, sokak ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi’yi bıçakla yaraladı. Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin, kadınların çığlıklarını duyup, olaya müdahale etti. Şahin de yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Ahmadi’yi bıçakla yaraladı. Gözaltına alınıp tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 gün sonra meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olaydan 6 gün sonra taburcu edilen Abdulkadir Ahmadi ise çıkarıldığı mahkemece eşini ve kızını öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davada savcı Tolga Daşkıran’ın ‘meşru savunma’ hükümleri çerçevesinde hareket ettiğini belirterek tüm suçlamalardan beraat talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti, sanık Abdulkadir Ahmadi’ye eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan iyi hal indirimiyle 12,5 yıl hapis cezası, onu engellemeye çalışırken bıçak kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp, serbest bırakılan Tolga Daşkıran’a ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle 5 yıl hapis cezası verdi. Daşkıran’ın arkadaşı Hüseyin Şahin ise kasten yaralama suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2'nci Kadir Şeker vakasının sanığı, tutuklandı
2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı, tutuklandı

CEZA İSTİNAFTA ONANDI

Davaya katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, dava savcısı, Tolga Daşkıran ile Hüseyin Şahin’in avukatları, Ankara Bölge Adliyesi’ne başvurarak hapis cezalarına itiraz etti. 2’nci Ceza Dairesi, Tolga Daşkıran’ın 5 yıl, arkadaşı Hüseyin Şahin’in 3 yıl 4 ay ve eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi’nin 12,5 yıl hapis cezalarını onadı.

GÖZYAŞLARIYLA AİLELERİNE SARILDILAR

Cezaların kesinleşmesinin ardından Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin, aileleriyle birlikte Eskişehir Adliyesi’ne geldi. Adliye bahçesinde konuşan Tolga Daşkıran, insanlık görevini yerine getirdiklerini belirterek, “Biz sokak ortasında eşini ve kızını öldürmeye çalışan birine engel olduk. İnsanlık görevimizi yaptık, geri kalan Türk adaletine kalmış. Cezamın onandığını duyunca üzüldüm. Hayatımın tam güzel noktasındaydım. İnşallah çıkınca da hayatıma devam ederim. En kısa sürede çıkmayı temenni ediyorum” dedi.

Eskişehir'deki 2'nci Kadir Şeker vakasının sanığı Tolga Daşkıran’a (22) yerel mahkemece verilen 5 yıllık hapis cezası onandı. Adliyeye gelerek teslim olan Daşkıran, 3 yıl 4 ay hapis cezası alan arkadaşı Hüseyin Şahin ile tutuklanarak cezaevine konuldu.
Eskişehir’deki 2’nci Kadir Şeker vakasının sanığı Tolga Daşkıran’a (22) yerel mahkemece verilen 5 yıllık hapis cezası onandı. Adliyeye gelerek teslim olan Daşkıran, 3 yıl 4 ay hapis cezası alan arkadaşı Hüseyin Şahin ile tutuklanarak cezaevine konuldu.

‘ANNE OLARAK CİĞERİM YANIYOR’

Tolga Daşkıran’ın annesi Nazire Kurt da 5 yıllık hapis cezası nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bir anne olarak ciğerim yanıyor. Benim oğlum hak etmedi, bunu hak etmedi. Ben adalete güveniyorum. 5 yılı hak etmedi benim oğlum. Benim oğlum kötü bir şey yapmadı, can kurtardı. İki tane kadın kurtardı. Suçsa bu, tamam bir şey demiyorum. Benim oğlum kötü bir şey mi yaptı? Ne yaptı? Adam öldürmedi, benim oğlum. Bu çocuklar cezaevine mi yakışıyor? Ben adalete güveniyorum, Türk halkına güveniyorum. Ben oğlum çıkacak. Girdiği gibi de gelecek, kötü bir şey yapmadı. Ben ona inanıyorum. Alnımızın akıyla gidecek, gelecek” diye konuştu.

AVUKAT İLELİ: KARAR VİCDANLARI YARALADI

Daşkıran ailesinin avukatı Muhammed Serkan İleli de kesinleşen hapis cezasının vicdanları yaraladığını belirterek, “Tolga, 2 sene önce bir olaya karışmıştı. Aslında olay da dememek lazım, bir müdahale. Hatta yanındaki arkadaşıyla canını kurtarmak için kendini savunmak için, meşru müdafaa kapsamında bir harekette bulundu. Bundan dolayı yargılaması sürdü ve 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Bunu da istinaf mahkemesi onadı. Karar neticesinde biz bugün Tolga’yı, cezaevine üzülerek teslim etmek zorundayız. Karara bizim saygımız sonsuz. Ancak herkesin vicdanı, sosyal medya, kamuoyu herkes burada vicdanlarına ters bir karar olduğunu düşünüyor. Yani 20 yaşında bir genç, 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılacak. Hüseyin 1 ay sonra üniversite sınavına girecek. Bu gençlerin hayatı kararacak belki de. Meşru müdafaa hükümlerini uygulamadı. Meşru müdafaa hükümleri uygulansaydı zaten, bugün bunları burada konuşmuyor olacaktık, beraat olacaktı” ifadelerini kullandı.

TESLİM OLDULAR

Hapis cezaları onanan Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin aileleriyle vedalaştıkları sırada gözyaşlarına boğuldu. Eskişehir Adliyesi’ne girerek teslim olan iki arkadaş, işlemlerinin ardından elleri kelepçeli olarak çıkarılarak Eskişehir Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Etiketler: Eskişehir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kiralabunu: En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor

Sonraki Haber

İngiltere, Irak’ta füze fırlatan roketatarı vurdu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Mardinli Marilyn Monroe' tutuklandı
Öne Çıkan

‘Mardinli Marilyn Monroe’ 15 Temmuz paylaşımları nedeniyle tutuklandı!

17 Temmuz 2026
Tutuklanan İlyas Yalçıntaş'tan ilk açıklama: 'Hassas terazi' sıradan bir mutfak terazisidir
Öne Çıkan

Tutuklanan İlyas Yalçıntaş’tan ilk açıklama: ‘Hassas terazi’ sıradan bir mutfak terazisidir

17 Temmuz 2026
'Marmara’da sarsıntılar batıdan doğuya doğru ilerliyor, fay 7 üzeri deprem üretebilir'
Öne Çıkan

Marmara’da sarsıntılar batıdan doğuya doğru ilerliyor, fay 7 üzeri deprem üretebilir

17 Temmuz 2026
Rojin Kabaiş’in babası: Adli Tıp’taki örnekler ‘diatom’ testi için yetersiz kalırsa fethi kabir yapılacak
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş dosyasında fethi kabir gündemde! Sonuç alınamazsa mezarı yeniden açılacak

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

17 Temmuz 2026
Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 tutuklama
Öne Çıkan

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 tutuklama!

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
İngiltere, Irak'ta füze fırlatan roketatarı vurdu

İngiltere, Irak'ta füze fırlatan roketatarı vurdu

En Güncel Haberler

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Yediemin otoparklarında 1, 5 milyar liralık vurgun: İhaleden önce parçaları söküp 10'da 1 fiyatına almışlar
Yerel Haberler

Yediemin otoparklarında 1, 5 milyar liralık vurgun: İhaleden önce parçaları söküp 10’da 1 fiyatına almışlar

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Yaşam

Muğla açıklarında 67 düzensiz göçmen yakalandı

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bodrum FK'da Erkan Değişmez genel kaptan olarak yuvaya döndü

Bodrum FK’da Erkan Değişmez genel kaptan olarak yuvaya döndü

- Haberton
17 Temmuz 2026

1'inci Lig ekiplerinden Bodrum Futbol Kulübü'nde tam 11 sezon futbol oynayan Erkan Değişmez, genel kaptan olarak yuvaya döndü. Geçen sezon...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton