18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 250’yi aşkın İsrail dezenformasyonu tespit ettik

250’yi aşkın İsrail dezenformasyonu tespit ettik

Haberton - Haberton
30 Ekim 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
250'yi aşkın İsrail dezenformasyonu tespit ettik

250'yi aşkın İsrail dezenformasyonu tespit ettik

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Başkanlığımız bünyesinde yaptığımız çalışmalarla 250’yi aşkın İsrail dezenformasyonunu tespit ettik ve 6 dilde bunları uluslararası kamuoyunun dikkatine getirdik” dedi.

Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘İsrail’in Yalanları Platformu ve Panel Programı’nda konuştu. Altun, İsrail’in 2’nci Dünya Savaşı’nın hemen ardından Filistin çevresindeki işgal faaliyetlerinde korku ve şiddet metotlarını, terör metodunu uyguladığını ve şu anda da buna devam ettiğini söyledi. İsrail’in Filistin işgalinin tarihin en uzun süren terör süreçlerinden biri olduğunu vurgulayan Altun, “İsrail’in saldırganlığı özellikle son dönemlerde öyle boyutlara ulaştı ki maalesef bu tehlikeli boyut, sadece sınırlı bir bölgeyi değil Orta Doğu barışını ve dolayısıyla dünya barışını tehdit eder hale geldi.

Biz buna Türkiye olarak başından beri dikkat çekiyoruz. Her şeyden önce İsrail Gazze’deki soykırımı zulüm ve vahşeti gerçekten aymaz bir şekilde bütün Orta Doğu bölgesinde yaymaya çalışıyor. Bu konuda başta bölge ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın dikkatini daha çok çekmek ve İsrail’in saldırganlığını küresel barış iradesi karşısında mahkum ederek engellemek artık son derece acil bir gereklilik halini almıştır. Zira İsrail’in bölgede hiçbir insani ve vicdani sınır tanımayan vahşeti halihazırdaki uluslararası gerginlikleri ve politik çatlakları daha da büyütme riski taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL, AÇIK VE NET BİR SOYKIRIM UYGULUYOR’

İsrail’in, istilacı ve işgalci yapıda olduğunu vurgulayan Altun, “İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarına çöreklenmiş suni bir yapı. Güvensizliğinin kaynağı da, komşu ülkelere yönelik saldırılarının nedeni de bu yapaylık, bu sunilik ve bu korku. İsrail son 1 yıldır geleceği hesaba katmadan, gelecekte kendini daha zor duruma sokacak bir nefretle Filistin’e insanlık tarihinin en acımasız saldırılarını yapıyor. Açık ve net bir soykırım uyguluyor. Ben size İsrail vahşetinin boyutlarını bazı istatistikler üzerinden sunmaya gayret etmek istiyorum. İsrail, Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana 85 bin 500 ton bomba kullandı.

786’sı bebek, 17 bin 240’ı çocuk, 11 bin 742’si kadın 43 bini aşkın Filistinliyi katletti. İsrail’in katlettikleri arasında 1047 sağlık çalışanı, 85 sivil savunma görevlisi ve 177 gazeteci de var. Gazze’de enkaz altında en az 10 bin cenazenin olduğu tahmin ediliyor. İsrail 150 bin konutu tamamen yıktı; 126 okul ve üniversite, 814 cami, 3 kilise ve 36 spor tesisi de bu yıkılan yapılar arasında. Gıda ve sağlık ihtiyacını İsrail adeta bir silaha dönüştürmüş durumda ve bu çabayla İsrail saldırıları yüzünden Gazze’de bugün 3 bin 500 çocuk açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Biz zulümle abad olunamayacağını çok iyi biliyoruz. Ve bunu bildiğimiz için de Türkiye olarak bu sistematik zulüm düzenine ilk günden itibaren karşı çıkıyoruz. Dünya ne der demiyoruz. Vicdanın sesi olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde açık ve net bir şekilde bu zulme, bu haksızlığa, bu soykırıma ses çıkartıyoruz. Bu soykırım bitsin diye gayret sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz 1 yıllık süreçte hem bu çatışmaların durması hem işlenen suçların ifşası ve yargıya taşınması hem de bu yaşanan çatışmaların bu gerilimlerin bölgeye sıçramaması için çok yoğun bir gayret sarf ediyor ve dünyada bu anlamda öncü bir rol oynuyoruz” dedi.

‘BU YALANLARI İFŞA ETTİKÇE ADALETE HİZMET ETMİŞ OLUYORUZ’

İletişim Başkanlığı olarak İsrail’in dezenformasyonla uluslararası kamuoyunun desteğini alma çabasına karşı ilk günden itibaren çalışmalar yürüttüklerini belirten Altun, “Başkanlığımız bünyesinde yaptığımız çalışmalarla 250’yi aşkın İsrail dezenformasyonunu tespit ettik ve 6 dilde bunları uluslararası kamuoyunun dikkatine getirdik. Biz yalanın değil, hakikatin hükümferma olmasını en önemli vazifemizi addediyoruz. Ve bu idrakle hakikatleri İsrail’in ve destekçilerinin yüzlerini vurmaya, Filistin hakikatinin sesi olmaya ve bu sesi duyurmaya devam edeceğiz. Bugün tanıtımını yaptığımız İsrail’in Yalanları Platformu da İletişim Başkanlığımızın nezdinde Türkiye Cumhuriyeti’nin hakikate ve adalete olan sadakatinin bir tezahürüdür.

Bu platform, İsrail ve onu destekleyen güçlerin oluşturduğu dezenformasyonlara karşı adalet ve hakikatten yana tavır alan bir iletişim cephesidir. İsrail’in Yalanları Platformu, İsrail’in yalanlarını ve dezenformasyonlarını tespit etmekte, bunları 7 farklı dilde belgelerle ifşa etmektedir. İsrail’in Gazze’de işlediği soykırımı meşru göstermek için yürüttüğü kötücül kampanyaları dijital içerikler ve sosyal medya platformları aracılığıyla geniş kitlelere ulaştıracağız. İsrail’in Yalanları Platformu, çok boyutlu bir veri tabanı sebebiyle önemli bir uluslararası kaynak mahiyetinde.

Elbette dezenformasyonla mücadele merkezimiz, elbette yürüttüğümüz çalışmalar günlük olarak İsrail’in yalanlarını ifşa etmek noktasında bugüne kadar ciddi bir performans ortaya koydu. Fakat biz istedik ki spesifik olarak İsrail’in artık giderek büyüyen ve kendi cürümlerini meşrulaştırmak için kullandığı yalanları arşivlensin ve uluslararası alanda gerek bireyler için gerekse haber merkezleri için kolay ulaşılabilir ve kolaylıkla tüketilebilir bir hale gelsin. Biz bu yalanları ifşa ettikçe şuna inanıyoruz ki hakikate hizmet etmiş ve insanlığın vicdanı adına hareket etmiş, adalete hizmet etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Etiketler: İsrail
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasına sarı-lacivertli taraftarlar alınmayacak

Sonraki Haber

Vatandaşlarımız tek kartla bütün toplu ulaşımdan yararlanacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Vatandaşlarımız tek kartla bütün toplu ulaşımdan yararlanacak

Vatandaşlarımız tek kartla bütün toplu ulaşımdan yararlanacak

En Güncel Haberler

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı
Yerel Haberler

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza
Yerel Haberler

Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

- Haberton
17 Temmuz 2026

AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki, sanal medya hesabından yaptığı '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton