25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 22 yılda temel hak ve özgürlükleri genişlettik

22 yılda temel hak ve özgürlükleri genişlettik

Haberton - Haberton
13 Mart 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
22 yılda temel hak ve özgürlükleri genişlettik

22 yılda temel hak ve özgürlükleri genişlettik

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 22 yıldan bu yana temel hak ve özgürlükleri genişlettiklerini belirterek, “Demokrasimizi güçlendirdik. Adalet dedik, hukukun üstünlüğü dedik. Bugün başörtüsü meselesi var mı? Tartışılıyor mu? Tarihe karıştı” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan Mahallesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Tunç, 22 yıldır Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir başarı elde ettiklerini kaydederek, “Demokrasi tarihinde, hatta dünya siyaset tarihinde art arda 17 seçim kazanabilen başka bir lider, başka bir parti yok. Şimdi 18’incisi geliyor, 18’inci sandık geliyor. Bu sandıkta da milletimiz en doğru kararı verecek. Biz ondan hiç şüphe duymuyoruz ve biz de milletimizin o güvenine layık olabilmenin gayreti içerisinde çok çalışacağız inşallah. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin refahını artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞTIK’

Sosyal politikalarda, kültürde, adalette, güvenlikte her alanda vatandaşları güçlendirmek için çalıştıklarına işaret eden Tunç şunları söyledi:

“İnsan güçlü olacak ki aile güçlü olsun dedik. Aile güçlü olacak ki toplum güçlü olsun dedik. 81 vilayetimizi eserlerle donattık. Enerjide bağımsız olmadığımız müddetçe ekonomimiz dışa bağımlı olur. İşte bunun farkında olarak ne yaptık? Ülkemizi enerjide ve bağımsız olması için mücadelemizi sürdürdük. Savunma sanayiinde yerlilik oranımızı yüzde 80’in üzerine çıkarttık.

Terörle başarılı bir şekilde mücadele edebiliyorsak dış tehditlere karşı kendimizi güçlü bir şekilde savunabiliyorsak, güneyimizde bir terör devletine müsaade etmemişsek, o yerli ve milli silahlarımız ve savunma sanayimiz sayesinde oldu. Ülkemizin dört bir yanını fiziki olarak imar ederken demokrasisini de güçlendirdik. Darbelere dayanıklı hale getirdik. Vesayetçi anlayışı tarihin karanlık sayfalarına gömdük. Ülkemizi demokrasi standartları noktasında daha yükseğe taşıdık ve bunu hep sizlerle beraber yaptık. Sizlerin desteği olmasa bunu başarmak mümkün değildi. Geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde bir pandemiyle karşı karşıya kaldık ve bütün dünyayı etkiledi. Ekonomileri etkiledi, alım gücünü azalttı.

Enflasyonun yükselmesine neden oldu. Üretimi etkiledi çünkü. Bir de ardından 6 Şubat depremleriyle ülkemiz sarsıldı. Dünya tarihinin en büyük depremiyle karşı karşıya kaldık. 11 vilayetimiz çöktü. Şimdi yeniden o vilayetlerimizi inşa etme süreci başladı. Tabii tüm bunlar çevremizdeki gelişmeler, Rusya- Ukrayna savaşı, terörle mücadelemiz, ekonomimizi elbette ki olumsuz etkiledi. Ama bundan sonraki özellikle seçim sonrası önümüzdeki 4 yıllık bir istikrar süreci inşallah halkımızın alım gücünü artırmaya yönelik emeklimizin, işçimizin, memurumuzun maaşını yükseltmeye yönelik ekonomi politikalarımıza hız vermeye devam edeceğiz. Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 22 yıldan bu yana temel hak ve özgürlükleri genişlettiklerini belirterek, "Demokrasimizi güçlendirdik. Adalet dedik, hukukun üstünlüğü dedik. Bugün başörtüsü meselesi var mı? Tartışılıyor mu? Tarihe karıştı" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 22 yıldan bu yana temel hak ve özgürlükleri genişlettiklerini belirterek, “Demokrasimizi güçlendirdik. Adalet dedik, hukukun üstünlüğü dedik. Bugün başörtüsü meselesi var mı? Tartışılıyor mu? Tarihe karıştı” dedi.

‘TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETTİK’

22 yıldan bu yana temel hak ve özgürlüklerin genişletildiğini ifade eden Bakan Tunç, “Demokrasimizi güçlendirdik. Adalet dedik, hukukun üstünlüğü dedik. Bugün başörtüsü meselesi var mı? Tartışılıyor mu? Tarihe karıştı. Ama bir problemdi. Bu nedenle partiler kapatılıyordu. Öğretmenler öğretmenlik yapamıyordu. Öğrenciler okullardan atılıyordu. Bir katsayı meselesi var mı bugün? Yok. Kimsenin kılık kıyafetini karşılıyor mu? Hiç kimsenin düşüncesinden dolayı özgürlüğü kısıtlandığı oluyor mu? Eğer teröre destek verirsen eğer şiddeti teşvik edersen o zaman tabii ki yargının konusu olursun. Dolayısıyla özgürlük alanını alabildiğine genişlettik. Bundan sonra da temel hak ve özgürlüklerin önüne bir engel koymak isteyen var ise karşısında milletimizi bulur. AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı bulur. Dolayısıyla demokrasimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İSMAİL ÖNTAŞ VE TURGUT ALTINOK’A OY İSTEDİ

Bakan Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hükümet, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde zaten yoluna devam ediyor. İlçe belediyesi, büyükşehir bir de hükümetimiz üçü bir arada, ‘üçlü olsun, güçlü olsun ve uyumlu olsun’ diyeceğiz. Kararımızı verirken ilçede bir oy İsmail Öntaş Başkan, bir oy da büyükşehirde Turgut Altınok’a vereceğiz. ‘Daha fazla eser gelsin’ diyeceğiz. Geçtiğimiz 5 yıl arkada kaldı. Biz Ankara’da yaşıyoruz. ‘Az laf, çok iş’ yazıyor her yerde. Az laf tamam burası doğru ama ‘çok iş’ yerine ‘hiç iş’ demek lazım. Yani dolayısıyla sloganları bile yanlış, gerçekle uymuyor. O nedenle Ankara bu 5 yıllık kayıp yıllarını inşallah sizler sayesinde telafi edecek. Nallıhan kararını vermiş.

Buralardan epey bir hemşerim var ama diğer memleketler de bizim kardeşimiz. Onlardan da içimizde çok arkadaşımız var. Burada güzel bir birlik, beraberlik, uyum var inşallah. Çayırhan’ımız da Nallıhan’ımıza da Ankara’mıza da bu güzel eserleri inşallah kazandıracak ve buralardan rekor bir oyla çıkaracağız. Derdi olanın derdiyle dertlenmeye her zaman hazırız.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Netanyahu ve çetesi hesap verecek

Sonraki Haber

Bakırköy’de rezidansta yangın

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Bakırköy'de rezidansta yangın

Bakırköy'de rezidansta yangın

En Güncel Haberler

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu
Yazarlar

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Öne Çıkan

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi
Yerel Haberler

Baba ve oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Yaşam

Polis adayı, mezuniyet töreninde kız arkadaşına evlilik teklifi etti

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

- Haberton
25 Haziran 2026

CHP, sanal medya düzenlemesi olarak bilinen 7578 sayılı 'Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton