26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 21 Mart’ta hangi illerde okullar tatil?

21 Mart’ta hangi illerde okullar tatil?

Haberton - Haberton
20 Mart 2025 - Güncellenme Tarihi 21 Mart 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
21 Mart'ta hangi illerde okullar tatil?
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yoğun kar yağışı bazı illerde etkili oluyor. Yarın okullar tatil mi? 21 Mart’ta hangi illerde okullar tatil edildi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından birçok il için uyarı verilirken valilikler vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı uyarılarda bulundu. Yurt genelinde etkili olan soğuk hava bazı illerde ulaşımı etkiledi.

İşte kar tatili olan iller;

Ordu’da eğitime kar engeli

Ordu’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 21 Mart Cuma günü 9 ilçenin tamamında, 8 ilçede ise kısmen eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Aybastı, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan, Kumru ve Ulubey ilçelerinin tamamında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği ifade edildi. Öte yandan Altınordu, Akkuş, Çamaş, Fatsa, İkizce, Mesudiye, Perşembe ve Ünye ilçelerinde ise kısmen eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Ayrıca eğitim-öğretime tamamen ara verilen ilçelerin genelinde, kısmen ara verilen yerlerde ise sadece tatil edilen okullarda görev yapan, hamile ve engelli kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Yozgat’ta 12 ilçede eğitime ‘kar’ arası

Yozgat Valiliği, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Cuma günü 12 ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Yozgat Valiliği, meteorolojik verilere göre il genelinde hava sıcaklığının eksi 14 dereceye kadar düşmesinin beklenmesi, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle; Yozgat İl Merkezi ile Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde tüm eğitim kurumlarında 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini duyurdu.

Ayrıca, hamileler, engelli bireyler, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik rahatsızlıkları bulunan kamu görevlileri ile tatil kararı verilen okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerin, 21 Mart Cuma günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi. Eğitim öğretime ara verilmeyen Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde ise meteorolojik verilere göre karar alınacağı belirtildi.

Erzincan’da eğitimde kar tatili uzatıldı

Erzincan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün verilen kar tatili bir gün daha uzatıldı. Valilik, okulların 21 Mart günü de tatil edildiğini açıkladı.

Yoğun kar yağışı sebebiyle Erzincan’da eğitim öğretime bugün gün ara verildi. Olumsuz hava şartlarının devam ettiği kentte, tatil bir gün daha uzatıldı. Erzincan Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Meteorolojiden alınan verilere göre ilimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışının 21 Mart 2025 Cuma günü öğle saatlerine kadar etkisini devam ettireceği değerlendirilmektedir. Devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak ilimiz genelinde resmi/özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde ve Kur’an kurslarında 21 Mart 2025 Cuma günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden kadın kamu personeli ile engelli çocuğu bulunan kadın kamu personelleri, engelli ve hamile kamu çalışanları ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personelleri de aynı tarihte idari izinli sayılacaktır.”

Amasya’da okullara ‘kar’ tatili

Amasya’da kar yağışı sonucu buzlanma ve don olayı gibi meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı eğitim ve öğretime 21 Mart Cuma günü 1 gün ara verildi.

Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Kar yağışı sonucu buzlanma ve don olayı gibi meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; il genelindeki, resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, özel öğretim kursları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 21 Mart 2025 Cuma günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir” denildi.

Konya ve Karaman’da eğitime kar engeli

Konya’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 4 ilçede, Karaman’da ise 3 ilçede eğitime1 gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı Konya ve Karaman’da da hayatı olumsuz etkiledi. Konya’da Bozkır, Güneysınır, Hadim ve Taşkent ilçelerinde eğitime ara verildi. Bu ilçelerdeki hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları ise idari izinli sayılacak.

KARAMAN’DA 3 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Karaman’da ise Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde etkili olan kar ve buzlanma nedeniyle resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime ara verildi. Kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personeller de 1 gün idari izinli sayılacak.

Niğde’nin Çamardı ilçesinde eğitime soğuk engeli

Niğde’nin Çamardı ilçesinde soğuk ve yağışlı hava nedeniyle oluşabilecek buzlanmaya karşı eğitime bir süreyle ara verildi.

Çamardı Kaymakamlığı, etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava nedeniyle buzlamaya karşı eğitime ara verildiğini duyurdu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 21 Mart Cuma günü soğuk hava, yağışlı hava ve buzlanma olacağı beklenmektedir. Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla taşımalı eğitim, ilçe geneli resmi ve özel kreşler anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde Kaymakamlığımız kararıyla 21 Mart Cuma tarihinde bir (1) gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde; malul, engelli ağır kronik rahatsızlığı olan ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır” denildi.

Samsun’un bazı ilçelerinde eğitime kar engeli

Samsun’da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde tüm okullarda bazı ilçelerde ise bazı okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 21 Mart Cuma günü için Asarcık, Ayvacık, Havza, Kavak ve Ladik ilçelerindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Alaçam, Atakum, Canik, Çarşamba, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme ve Yakakent ilçelerindeki bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini, taşıma yoluyla merkez okullarına gelen öğrencilerin de bir gün izinli sayılacağı bildirildi.

Kırşehir’de eğitime ‘kar’ engeli

Kırşehir’de beklenen buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Kırşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle, il genelinde taşımalı eğitime 21 Mart 2025 Cuma günü 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Elazığ’da eğitime ‘kar’ engeli

Elazığ’da kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kentteki kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte Vali Numan Hatipoğlu, eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Vali Hatipoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili Öğrenciler 21 Mart 2025 tarihinde olumsuz hava koşullarının daha da fazlalaşması dolayısıyla ilimiz genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir. (Sevgili öğrenciler sanırım Yüce Allah’a çok dua ettiniz.) Ayrıca ilimizde görevli maluller, hamile personelimiz ve engelli çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır” dedi.

293 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Elazığ’da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki 293 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kapalı köy yollarının açılması için çalışma başlatıldı. Sivrice ilçesine bağlı Gözeli köyü yolunda da bir sürücü, hafif ticari aracıyla mahsur kaldı. Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla araç, saplandığı yerden kurtarıldı.

Malatya’da kar yağışı; Arapgir’de eğitime ara

Malatya’da dün başlayan kar yağışı, gece boyunca devam etti. Arapgir, Darende ve Hekimhan ilçelerinde kar kalınlığı yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaştı. Darende’de kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda mahsur kaldı. Ekiplerin yol açma çalışması ile araçlar yollarına devam etti. Arapgir ilçesinde de kaymakamlık kararıyla eğitime 1 gün ara verildi.

Etiketler: Kar Yağışı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İmamoğlu gözaltına alınmadan önce Kandıra Cezaevi’nde yer mi açıldı?

Sonraki Haber

A Milli Futbol Takımı Macaristan’ı 3-1 mağlup etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

KÜME Karaköy Palas’ta ‘Mümkün’ temasıyla ArtıKÜME 2025 ve ODAK sergilerini tanıttı

26 Nisan 2026
Bingöl Yedisu 4.4 ile sallandı
Öne Çıkan

Bingöl Yedisu 4.4 ile sallandı

26 Nisan 2026
ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı
Öne Çıkan

Beyaz Saray’da Panik! Trump silah sesleri sonrası apar topar salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Trabzon’da ring karıştı! Türk-Rus maçı sonrası ortalık savaş alanına döndü
Öne Çıkan

Trabzon’da ring karıştı! Türk-Rus maçı sonrası ortalık savaş alanına döndü

26 Nisan 2026
Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü
Öne Çıkan

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026
Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
A Milli Futbol Takımı Macaristan'ı 3-1 mağlup etti

A Milli Futbol Takımı Macaristan'ı 3-1 mağlup etti

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

KÜME Karaköy Palas’ta ‘Mümkün’ temasıyla ArtıKÜME 2025 ve ODAK sergilerini tanıttı

26 Nisan 2026
Muş’ta yolcu minibüsü dere yatağına yuvarlandı: 16 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta yolcu minibüsü dere yatağına yuvarlandı: 16 yaralı

26 Nisan 2026
Göz kapağı egzaması neden olur? En Etkili çözümler
Sağlık Haberleri

Göz kapağı egzaması neden olur? En Etkili çözümler

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yörükler 27’nci kez geleneklerini canlandırdı

26 Nisan 2026
Yaşam

Antalya’da sıcak havayı fırsat bilenler sahile akın etti

26 Nisan 2026
Yaşam

Didim 2. Ege Lezzetleri Festivali’ne 2’nci günde de yoğun ilgi

26 Nisan 2026
Yaşam

Doktordan hemşire annesine sürpriz

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Antalya'da sıcak havayı fırsat bilenler sahile akın etti

Antalya’da sıcak havayı fırsat bilenler sahile akın etti

- Haberton
26 Nisan 2026

Antalya’da 25 dereceyi bulan hava sıcaklığı ile sahilde yazı aratmayan görüntüler oluştu. Sabah erken saatlerde Konyaaltı Sahili’ne gelenler, Akdeniz’in mavi...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

KÜME Karaköy Palas’ta ‘Mümkün’ temasıyla ArtıKÜME 2025 ve ODAK sergilerini tanıttı

26 Nisan 2026
Muş’ta yolcu minibüsü dere yatağına yuvarlandı: 16 yaralı

Muş’ta yolcu minibüsü dere yatağına yuvarlandı: 16 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton