25 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak

2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak

Haberton - Haberton
13 Mart 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak

2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

“Ulaştırma İstanbul Temalı Proje Tanıtım Toplantısı” nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında yeni dönem vaatlerini anlattı. 10 farklı konuda 100 farklı projenin tanıtıldığı toplantıların 5.’si “Ulaşılabilir İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı” Şişli’de yapıldı. Ulaşım vaatlerini açıkladığı toplantıda İstanbul trafiği hakkında bilgiler de veren İmamoğlu, 2019’da uluslararası endekslere göre İstanbul trafiğinin, Avrupa’nın trafiği en yoğun kenti olduğunu belirtti. 2023 yılında İstanbul’un trafik yoğunluğunun 34. sıraya gerilediğini söyleyen İmamoğlu, 2019’dan bu yana kentte yaptıklarını da anlattı.

İmamoğlu, 65 kilometre metro yapıldığını, özel halk otobüsleri ile İETT otobüslerinin tek bir çatı altında toplandığını, adalarda faytonların kaldırılarak 170 araçla elektrikli ulaşıma geçildiğini, 252 yeni metrobüs ve 150 yeni otobüsle İETT filosunun yenilendiğini , deniz ulaşımında ise 7 yeni iskele ve 10 yeni hatla 700 olan deniz seferi sayısının 891’e çıkarıldığının altını çizdi.

“HIZRAY 12 İLÇEDEN GEÇECEK”

Dünya’da sayılı, Türkiye’de ise olacağının altını çizdiği Hızray projesinden bahseden İmamoğlu, “İstanbul’a çok çağdaş bir ortamı sağlayacak olan saatte 140 kilometre hıza ulaşacak 75 kilometre uzunluğunda tamamı yer altında olmak üzere her istasyonunda en az bir ayrı sistemle entegre, 13 istasyonuyla Hızray; 12 ilçeden geçecek ve İstanbul’un bir ucunu diğer ucuyla birleştireceğiz. Günde 1.5 milyon yolcu taşıyacak Hızray ile Beylikdüzü – Sabiha Gökçen Havalimanı arası yaklaşık 55 dakikadan daha kısa sürede aşılacak bir mesafe haline gelecektir.

Bu mega projede daha ötesi, inanın mevcut ve devam eden metro hatlarını birbiriyle buluşturan, entegre eden Hızray İstanbul’un 3 havalimanını da birbirine bağlayan ve hızlandıran bir sistemin de bir omurgası haline gelecek. Doğu’dan Batı’ya uzanan bir omurga haline gelecek. Hızray’ın tasarımları ve fizibilitesi tamamlanmıştır. Bakanlığı başvurusu yapıldı. Dolayısıyla gerekli onaylar alındığı zaman başlamasına engel hiçbir teknik ve finans durum yok” dedi.

“ANADOLU TRAM İLE ÜSKÜDAR, KADIKÖY, MALTEPE MEYDANLARINI BULUŞTURACAĞIZ”

Anadolu TRAM olarak adlandırılan Anadolu Yakasındaki tramvay hatlarıyla ilgili de konuşan İmamoğlu, “Anadolu TRAM diye Üsküdar, Kadıköy, Maltepe olarak üç ilçemizin meydanlarını da buluşturacak bir hat oluşturacağız. Yine Esenler Cadde tramvayımız ve özellikle çok heyecanla beklediğimiz ve yeni tasarımıyla bir kısmının milletimizle buluşturacak olduğumuz Salacak’ın çok özenli manzarasını birlikte yaşayacağımız Üsküdar-Harem nostaljik tramvayla toplam 8 hattımız da imalat için hazır durumda. Ayrıca 8 hattığımızda tasarım aşamasında.

Sultanbeyli- Kurtköy metro hattı, Altunizade- Çengelköy – Kavacık yani Beykoz raylı sistem hattı, Yıldız – Ortaköy finiküler hattı, İTÜ Maslak – Kağıthane metro hattı, HacıOsman – Çayırbaşı – Sarıyer metro hattı, Kartal sahil – Uğur Mumcu raylı sistem hattı, Taksim – Okmeydanı metro hattı, Ambarlı – Beylikdüzü – Esenyurt – Hadımköy raylı sistem hattı yine bu kesimleri özellikle raylı sistemler tarihinde eşi görülmemiş bir gelecek tasarımı olarak hazırlıklarını yaptığımız proje çalışmalarını sürdürdüğümüz, tasarım durumunda olan hatlarımız. 2029 sonunda 650 kilometreleri bulacak olan raylı sistemimiz 2029’dan sonraki ilk dönemde 750 kilometreye ulaşarak İstanbul’u hak ettiği raylı sistem ağına hep birlikte kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

“METROBÜS HATTIMIZI BÜYÜKÇEKMECE MİMAR SİNAN’A KADAR UZATACAĞIZ”

Yaya ve bisiklet yollarını önemsediklerini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, “D-100 güzergahı boyunca uzanan metrobüs hattımızın; Zincirlikuyu, Altunizade, Uzunçayır gibi metro istasyonlarıyla kesiştikleri yoğun noktalarda, yeni nesil yaya erişimi projemiz Bulut’u hayata geçireceğiz. Yaya öncelikli, engelli erişimine uygun bu projelerimizle artık toplu taşımaya erişim çok daha konforlu olacak. Yine bu hat üzerinde Yenibosna ve Merter gibi yoğun duraklarımızda transfer merkezi projelerimizi hayata geçireceğiz. Kurbağalıdere Yaşam Vadimizi takip ederek, Dudullu’ya kadar yaklaşık 15 kilometre mesafede kent içi ulaşıma yönelik ‘Bisiklet Otobanı’ projemizi hayata geçireceğiz.

Bisiklet kullanımını teşvik edeceğimiz bu projenin giriş çıkış noktalarında, kapalı ve açık bisiklet otoparkları ve bisiklet kiralama imkanları sağlayacağız. Metrobüs hattımızı Büyükçekmece Mimar Sinan’a kadar uzatacağız. Hattın Silivri’yle bağlantısını, İETT’nin uygun büyüklükte ve sefer sıklığı yüksek araçlarıyla entegre bir şekilde sağlayacak projeleri öngörmekteyiz. Ancak metrobüse yapacağımız en büyük iyilik, kuşkusuz İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP metro hattıyla ekpsres metro Hızray’ın hayata geçmesiyle, metrobüs üzerindeki yoğunluğu ve baskıyı düşürmek, yolculuğu daha konforlu hale getirmek olacaktır” diye konuştu.

“HANEDEKİ 1 KİŞİ İÇİN 10 BİN LİRA ULAŞIM DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Ulaşımdaki indirimlerden de bahseden İmamoğlu, “Ülkemizdeki ekonomik koşullar, maalesef büyük kentlerde yaşamı giderek zorlaştıran bir hal almıştır. Gençlerimizin iş bulma umudu azalmaktadır. Biz, bu dönem bölgesel istihdam ofislerimizi açtık ve 180 bini aşan vatandaşımızın iş bulmasına aracı olduk. Önümüzdeki dönemde, vatandaşlarımızın iş bulmasını kolaylaştırmak için bir başka kolaylığımızı daha sağlamış olacağız. ulaşımda olacak. Bölgesel istihdam ofislerimize iş başvurusunda bulunan vatandaşlarımıza, 3 ay süreyle, günde 4 seferlik ücretsiz toplu ulaşım imkanı vereceğiz.

Abonman İstanbulkart kullanan vatandaşlarımızın kalan bakiyelerini, bir sonraki aya aktarma olanağı sunacağız. Tek asgari ücretle geçinen hanelere, nakdi destekte bulunacağız; ulaşım desteği vereceğiz. Bu kapsamda, hanedeki bir kişi için yıllık 10 bin lira ulaşım desteği vereceğiz. Bunun yanı sıra, İstanbul’da eğitimine devam eden ve eğitim bursundan yararlanamayan 100 bin öğrenciye, her yıl ücretsiz ulaşım desteği sağlayan bir kota oluşturtacağız ve bunu da gençlerimize taktim edeceğiz” dedi.

Etiketler: Ekrem İmamoğluİstanbul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sadece pusulaya değil geleceğe damga vuracağız

Sonraki Haber

Hayvanseverlerden Eros’un katiline verilen cezaya tepki 

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

Kılıçdaroğlu: Siyaset zenginleşme aracı değildir

25 Ağustos 2026
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kan tüccarları kaybedecek

25 Ağustos 2026
Özgür Özel, eylemdeki madencileri ziyaret etti
Politika

Özgür Özel’den iktidara sert çıkış: “Gücünüz bu holdinge niye yetmiyor?”

25 Ağustos 2026
Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı
Politika

Hava Kuvvetleri filosuna katılacak T-625 GÖKBEY için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı

25 Ağustos 2026
Alanya Otoyolu’nda fiziki gerçekleşme yüzde 30’a ulaştı
Politika

Antalya-Alanya arası 36 dakikaya düşecek! Dev projede yüzde 30 tamamlandı

25 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz
Politika

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı bilincimizi güçlendireceğiz

25 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Hayvanseverlerden Eros'un katiline verilen cezaya tepki 

Hayvanseverlerden Eros'un katiline verilen cezaya tepki 

En Güncel Haberler

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?

25 Ağustos 2026
Yerel Haberler

Silivri’de sitede 5 katlı binanın çatısında yangın

25 Ağustos 2026
Rusya'da kimya tesisinde yangın: 1 ölü, 130 yaralı
Dış Haberler

Rusya’da kimya tesisinde yangın: 1 ölü, 130 yaralı

25 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dere kenarında ölü bulunan kız kardeşler, 30 metreden düşmüş

25 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavgada yaralandı, 3 gün sonra hastanede öldü

25 Ağustos 2026
Yaşam

Plakası kapalı aracıyla drift atan sürücüye 281 bin TL ceza

25 Ağustos 2026
Yaşam

Buzağıyı otomobilin arka koltuğunda taşıdılar

25 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayserispor, Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı

- Haberton
25 Ağustos 2026

1'inci Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, 4'üncü haftada sahasında konuk edeceği Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı. 1'inci Lig'de ilk 3 haftayı...

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

İnternetten alınan ürün kaç gün içinde iade edilir? 14 günlük süreyi kaçırmayın

Araba rölantide neden titrer? Motor çalışırken hissedilen sarsıntının nedeni bu parçalar olabilir

Telefonunuza gelen bu linklere sakın tıklamayın: Sahte bağlantı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?

Rojin Kabaiş dosyasında çarpıcı iddia: Bayıltılıp felç edilerek mi öldürüldü?

25 Ağustos 2026

Silivri’de sitede 5 katlı binanın çatısında yangın

25 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton