18 Eylül 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 2025 Aile Yılı’nda 1,1 milyon kişiye aile eğitimi

2025 Aile Yılı’nda 1,1 milyon kişiye aile eğitimi

Haberton - Haberton
24 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
2025 Aile Yılı'nda 1,1 milyon kişiye aile eğitimi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile kurumunun güçlendirilmesi ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacıyla yürüttüğümüz Aile Eğitim Programı’ndan (AEP) 2025 Aile Yılı’nda 1,1 milyon vatandaşımız yararlandı” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ‘Aile Yılı’ etkinlikleri kapsamında doğurganlık hızının artırılması, evliliğin teşvik edilmesi, anne baba olma becerilerinin güçlendirilmesi gibi ülke genelinde birçok başlıkta eğitim ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Ailenin, toplumsal hayatta çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını aktaran Bakan Göktaş, ailelerin bu sorunlarla baş edebilmesi için çözüm üretme kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

‘PROGRAMIN BAŞLANGICINDAN BU YANA 6,2 MİLYON KİŞİ EĞİTİM ALDI’

Göktaş, ailenin varlığını ‘güçlü ve sağlıklı’ şekilde sürdürebilmesi için insan merkezli ve koruyucu, önleyici yaklaşımın esas alındığı politikaları hayata geçirdiklerini belirterek, aile bütünlüğünün ve evlilik kurumunun güçlendirilmesi konusunda eğitim, danışmanlık ve sosyal uyum gibi faaliyetler yürüttüklerini kaydetti. Aile ve toplumu tehdit eden sorunları tespit ederek, toplumsal duyarlılığı geliştirici çalışmalar ortaya koyduklarını ve yetişkinlere yönelik eğitim programları uyguladıklarını bildiren Bakan Göktaş, “Aile Eğitim Programı aracılığıyla, ailelerin ve aileyi oluşturan bireylerin, yaşam boyu değişen rollerine, ilgilerine, gelişim dönemi görevlerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmaya, aile içinde üstlendikleri rollerle ilgili becerilerini ve bilgilerini geliştirmeye, yaşam kalitesini zenginleştirmeye katkı sağlıyoruz. Aile kurumunun güçlendirilmesi ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacıyla yürüttüğümüz AEP’ten ‘2025 Aile Yılı’nda 1,1 milyon vatandaşımız yararlandı. Programın başlangıcından yani 2013’ten bu yana ise 6,2 milyon kişi eğitim aldı” açıklamasında bulundu.

5 FARKLI ALANDAN OLUŞUYOR

Bakan Göktaş, AEP’in aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçların dikkate alınarak ‘Eğitim ve İletişim’, ‘Sağlık’, ‘Hukuk’, ‘İktisat’ ve ‘Medya’ olmak üzere 5 farklı alandan ve 210 konudan oluştuğunu, içeriklerinin ve yöntemlerinin güncel ihtiyaçlar doğrultusunda güncellendiği bilgisini paylaştı. Program kapsamında eğitim ve iletişim alanındaki modüllerle, ailelere yaşamın farklı dönemlerinde karşılaşabilecekleri sorunlar ve bu sorunlarla baş etme yöntemlerine ilişkin eğitimler verildiğini açıklayan Göktaş, “Medya alanındaki modüllerle, dijitalleşmenin aile yapısı üzerindeki etkileri, çocuklar ve gençlerin karşılaşabileceği riskler ile güvenli dijital ortamların oluşturulmasına yönelik bilgilendirme yapılıyor. Hukuk alanındaki modüllerle, aile hukukuna ilişkin aile bireylerinin hak ve yükümlülüklerine ilişkin temel bilgi ve becerilerin kazandırılması hedefleniyor. Sağlık alanındaki modüllerle, sağlıklı yaşama ve hastalıklardan korunma, sağlık okuryazarlığı ve bağımlılıkla mücadele gibi konularda farkındalık oluşturuluyor. İktisat alanındaki modüllerle ise ailelerin mevcut kaynaklarını verimli kullanmaları ve aile bütçesinin sürdürülebilir şekilde yönetilmesine yönelik bilgilendirme yapılıyor” dedi.

ÜCRETSİZ YARARLANILIYOR

AEP’in, aileyi daha bütüncül ele aldığını ifade eden Bakan Göktaş, programda farklı modülleri içerisinde çocuk gelişimi, etkili ve yetkin anne baba olmak, evlilik hayatı, aile içi iletişimin temel unsurları, okul aile ilişkileri ve değerlerin edinilmesinde ailenin rolü gibi aile hayatına dair pek çok başlığa da yer verildiğini ve Aile Eğitim Programı’ndan vatandaşların, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla ücretsiz yararlanabildiğini ifade etti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Özgür Özel dahil 3 vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’te

Sonraki Haber

Gökçeada’da sahile vuran caretta caretta kurtarıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı Basın Çalıştayına katıldı
Politika

Bakan Yumaklı Basın Çalıştayına katıldı

18 Eylül 2026
DMM'den İzmir'de ismi değiştirilen okula ilişkin açıklama
Politika

DMM’den İzmir’de ismi değiştirilen okula ilişkin açıklama

18 Eylül 2026
İbrahim Yumaklı'dan üretim mesajı: "Huzur ancak ekmeğini kendi toprağından çıkaran bir halkla mümkün"
Politika

İbrahim Yumaklı’dan üretim mesajı: “Huzur ancak ekmeğini kendi toprağından çıkaran bir halkla mümkün”

18 Eylül 2026
AK Parti'li Ala: Terörsüz Türkiye sürecini provokasyona izin vermeden sonuçlandıracağız
Politika

Efkan Ala’dan “Terörsüz Türkiye” açıklaması: “Provokasyonlara izin vermeden sonuçlandıracağız”

18 Eylül 2026
Bakan Kurum: Fransa Kalkınma Ajansı, COP31'in stratejik ortaklarından biri olacak
Politika

Murat Kurum’dan müsilaj açıklaması: 600 milyon avroluk proje geliyor

18 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Valisi Canbolat'ı kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Valisi Canbolat’ı kabul etti

17 Eylül 2026
Sonraki Haber
Gökçeada'da sahile vuran caretta caretta kurtarıldı

Gökçeada'da sahile vuran caretta caretta kurtarıldı

En Güncel Haberler

Balıkesirspor ve Bigaspor evinde
Spor Haberleri

Balıkesirspor ve Bigaspor evinde

18 Eylül 2026
Menemen FK çıkış arıyor
Spor Haberleri

Menemen FK çıkış arıyor

18 Eylül 2026
Bakan Yumaklı Basın Çalıştayına katıldı
Politika

Bakan Yumaklı Basın Çalıştayına katıldı

18 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘Sahte noterli kaparo’ dolandırıcılarından son anda kurtuldu

18 Eylül 2026
Yaşam

Bakan Kacır: TEKNOFEST, Türkiye’nin öz güven devrimidir

18 Eylül 2026
Yaşam

Bingöl’de ayı ve kurtlar, çöpten yiyecek ararken görüntülendi

18 Eylül 2026
Yaşam

Bakan Göktaş: Kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısı 53 bini aşacak

18 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Kacır: TEKNOFEST, Türkiye'nin öz güven devrimidir

Bakan Kacır: TEKNOFEST, Türkiye’nin öz güven devrimidir

- Haberton
18 Eylül 2026

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Teknofest, Türkiye'nin öz güven devrimidir. Sadece Teknofest kuşağının, Türk gençliğinin değil, tüm dost...

Ders çalışmak için en verimli saatler hangileri?

Telefonu şarj ederken yapılan bu hata batarya ömrünü kısaltıyor

QR kodu okutmadan önce buna dikkat: Tek bir kontrol hesabınızı ve paranızı koruyabilir

İşten çıkarılan işçinin hakları: Kıdem, ihbar tazminatı ve işe iade rehberi

Güncel Haber

Balıkesirspor ve Bigaspor evinde

Balıkesirspor ve Bigaspor evinde

18 Eylül 2026
Menemen FK çıkış arıyor

Menemen FK çıkış arıyor

18 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton