26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - 2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik

2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik

Haberton - Haberton
3 Haziran 2021
- Yerel Haberler, Çankaya Belediyesi Haberleri
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik

2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Alper Taşdelen: “Doğru belediyecilik ranta değil halka hizmet etmektir. Doğru belediyecilik önce insan demektir” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen “Dertlere derman olmaktır. Doğru belediyecilik doların değil ağacın yeşilini sevmektir”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gerçekleşen, “Toplu Açılış ve Temel Atma” töreninde Çankaya’nın yeni eserleri ve projeleri tanıtıldı.

2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik
2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik

Türkan Saylan Çankaya Evi, Fikret Otyam Sanat Merkezi, 23 Nisan Çocuk Evi, Karapınar Spor Parkı ve Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin toplu açılışının yapıldığı, Eczacılar Parkı’nın da temelinin atıldığı etkinlikte, Alper Taşdelen 2023 yılına doğru Çankaya’ya kazandıracakları yeni eserleri, hayata geçirecekleri hizmet ve projeleri anlattı.

Alper Taşdelen: ” Ben lafla sözle değil, çalışarak Atatürk’ e layık olacağımı biliyorum. Çünkü Atatürk ‘az zamanda çok ve büyük işler yaptık’ derken hemen devamında ‘ fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz’ diyor. Bu nedenle yorulmadan, akılla, tutkuyla ve aşkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çankaya Belediyesi ilklere ve rekorlara imza atmaya devam ediyor.  Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gerçekleşen, İkinci Yüzyıla Doğru, Doğru Belediyecilik Tanıtım Programı ve  “Toplu Açılış ve Temel Atma” töreninde Çankaya’nın yeni eserleri ve projeleri tanıtıldı.

Özlem Gürses’in sunumu ve Tuna Kiremitçi’nin mini konseriyle başlayan etkinlikte ilk olarak Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen söz aldı. Çankaya’nın 2021’de hizmete açacağı ve temelini atacağı eser ve projeleri sunan Başkan Taşdelen, bu yıl temelini atacakları Bademlidere Şehir Parkı ile ikinci Atatürk Orman Çiftliği’ni Başkent’te kazandıracaklarını söyledi. Taşdelen, 750 dönümlük alana kurulacak ve 100 futbol sahası büyüklüğündeki Parkın, Ankara’ya yeni bir nefes getireceğini belirtti.  

RANTA DEĞİL HALKA

Ankara’ya simge bir eser kazandıracaklarını kaydeden Başkan Alper Taşdelen, “Bademlidere Şehir Parkı,her metrekaresi ile yeşilin, doğanın bütün güzelliklerini içerecek. Mevcut bitki ve hayvan habitatının korunmasını içeren sisteme sahip olacak. Sadece Ankara’da değil ülkemizin her köşesinden vatandaşlarımızın gelip göreceği, mutlu olacağı bir kent parkı olacak. Dünyanın en büyük kent parklarından birini başkentimize ve Çankayamıza kazandıracağız. Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer bir şekilde inşa edeceğiz. Atamızın hatırasını yeniden Çankaya’da yaşatacağız. Topraklarımızı ranta değil halka açıyoruz” diye konuştu.

19 MAYIS GENÇLİK MERKEZİ

Bu yıl Çankaya’ya kazandıracakları diğer önemli projenin 19 Mayıs Gençlik Merkezi olacağını kaydeden Taşdelen, proje için, üniversite kenti olan Başkent’te gençlerin tam donanımlı tesislere ihtiyacı olduğu düşüncesinden yola çıkıldığını belirterek, “Bu merkez gençler için tasarlanmış bir mekan olmasının yanı sıra özellikle sinema ve tiyatro salonları ile eğitim, kültür ve sanat mekanı ihtiyacına cevap vererek Türkiye’deki gençlik çalışmalarına örnek olacak” dedi.

2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik
2. yüzyıla doğru doğru belediyecilik

Çankaya’ya 23 Nisan Çocuk Evi, Bebek Kütüphanesi, yeni pazaryerleri,  11 yeni park, 2 yeni kreş, 6 Çankaya evi ile birlikte 45 bin metrekare alana kurulu Kent Tarım Merkezi’ne de kavuşturacaklarını kaydeden Taşdelen şunları söyledi:  

“Bu etkinliğimizin adını İkinci Yüzyıla Doğru, Doğru Belediyecilik koyduk. 2 yıl sonra Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına gireceğiz. Bundan 100 yıl önce Atalarımın önderi Atatürk’ tü. Bugün bizimde önderimiz Atatürk’ tür ve öyle olmaya devam edecektir. Atatürk ‘tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak’ diyor. Ben lafla sözle değil, çalışarak Atatürk’ e layık olacağımı biliyorum. Çünkü Atatürk ‘az zamanda çok ve büyük işler yaptık’ derken hemen devamında ‘ fakat yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz’ diyor. Bu nedenle yorulmadan, akılla, tutkuyla ve aşkla çalışmaya devam edeceğiz.

Doğru belediyecilik. Nedir doğru belediyecilik? Doğru belediyecilik ranta değil halka hizmet etmektir. Doğru belediyecilik önce insan demektir. Dertlere derman olmaktır.

Doğru belediyecilik doların değil, ağacın yeşilini sevmektir. Doğru belediyecilik belediyeyi borçlandırmadan, bir kuruş kredi kullanmadan, belediyenin kendi öz kaynaklarıyla başarılı olmasını sağlamaktır.

Doğru belediyecilik 1m² yeşil alanı imara açmamak, kenti betona boğmamak, aksine 80 yeni parkla 700 bin m² yeni yeşil alan yapmaktır. Doğru belediyecilik bana daha az oy veren mahalleye hizmet götürmem anlayışı değil, oy versin vermesin, siyasi düşüncesi ne olursa olsun her bir yurttaşı baş tacı yapmaktır.

Doğru belediyecilik belediye çalışanından, emekçiden tasarruf etmek değil, alın terinin karşılığını alın teri kurumadan vermektir. Doğru belediyecilik önce insan demektir. Dertlere derman olmaktır. Bizim müteahhidimiz, taşeronumuz, yandaşımız yok. Bizde israf, yolsuzluk yok. Bizim halkımız ve Hakk’a inancımız var. Biz her kuruşu namusumuz olarak biliyor ve öyle harcıyoruz. Biz şeffafız. Biz hesap vereniz. Biz belediye kaynaklarını uçuk kaçık projelere değil, halkın gerçek ihtiyaçlarına ve doğru projelere harcıyoruz. Biz en değerli belediye arsalarımıza AVM’ler, kuleler değil, kreşler, kültür merkezleri, parklar yapıyoruz.İşte budur doğru belediyecilik.

KALP KIRMADIK REKOR KIRDIK

Çankaya doğru belediyecilik anlayışı ile kalp kırmadı rekorlar kırdı.Nice ödüller aldık. Türkiye çapında İNGEV tarafından ‘yüksek insani gelişme’ ödülünü son üç yıldır kesintisiz alıyoruz. Bunların içinde; ‘Bütçe harcamasında şeffaflık’ ödülü, ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ ödülleri de yer alıyor.
En büyük ödülü ise 31 Mart Yerel Seçiminde sevgili Çankayalılardan aldık. 2014’ te aldığımız %64 oyu %74’ e çıkardık.

Tüm seçim çevrelerindeki en yüksek oy artışını sağladık. Çankayalılara teşekkür ediyorum. Biz çalışınca olduğunu gösterdik. Azimle daha çok çalışacağız. Atamıza sözümüz olsun. Atamızın aydınlık yolunun neferleri olarak sorumluluğumuzun, belediyelerdeki başarıların genel iktidar yolunu açacağını biliyoruz. Bu nedenle daha çok çalışmanın azim ve kararlılığındayız.Umudumuz diridir, heyecanımız tamdır. Bu güzel ülke için başaracağız. Bu başarının mimarları olan başta çalışma arkadaşlarıma, Çankaya’ nın tüm emekçilerine ve tüm Çankayalılara teşekkür ediyorum.”

ÇANKAYA’YA TEŞEKKÜR

Alper Taşdelen: “Doğru belediyecilik ranta değil halka hizmet etmektir. Doğru belediyecilik önce insan demektir" dedi.
Alper Taşdelen: “Doğru belediyecilik ranta değil halka hizmet etmektir. Doğru belediyecilik önce insan demektir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da törende yaptığı konuşmada çalışmaları ve hayata geçirdiği projeler için Alper Taşdelen ve Çankaya Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. 2 yılda tüm Ankara’da belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştıklarını belirten Yavaş, yeni dönemde de Başkent Ankara’ya kazandıracağı birbirinden değerli eserlerle gurur duyulacak, örnek bir kenti birlikte inşa edeceklerini kaydetti.

“DOĞRU BELEDİYECİLİK NE KADAR GÜZEL BİR SÖZ”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tüm çalışmaları ve hayata geçirecekleri projeler için Çankaya Belediyesine teşekkür etti. “Çok sevdiğim, değerli kardeşim dediğim Alper Taşdelen’in daveti üzerine böylesine güzel bir etkinliğe geldiği için çok mutluyum” diyen Akşener, “Bu etkinliğin sloganı olan doğru belediyecilik ne kadar güzel bir söz. Doğru belediyecilik işte budur. Ranta değil halk için üretmektir.  Özellikle ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak yeni parkımız bazılarını çok sinirlendirecek. Niye böyle yapıyorsunuz kardeşim” ifadelerinde bulundu.

YÜREKTEN KUTLUYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Çankaya’nın yeni projelerini ve kazandırdığı eserleri ilgiyle yakından takip ettiklerini söyledi. “Başkent Ankara’nın çehresini değiştiren başta Büyükşehir Blediye Başkanımız Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar olmak üzere tüm  başkanlarımı yürekten kutluyorum” dedi.

Tören, tüm katılımcıların toplu açılış ve  temel atma kurdelesini kesmesiyle sona erdi. 

Etiketler: Kemal KılıçdaroğluMansur YavaşMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Otobüslerin renk ve tasarımları oylanacak

Sonraki Haber

Orman yangınlarında Ege ve Akdeniz için kırmızı alarm

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026
Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü
Yerel Haberler

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026
Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı
Yerel Haberler

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Orman yangınlarında Ege ve Akdeniz için kırmızı alarm

Orman yangınlarında Ege ve Akdeniz için kırmızı alarm

En Güncel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

- Haberton
25 Nisan 2026

Al-Ahli - Machida Zelvia: 1-0 Milli futbolcu Merih Demiral’ın formasını giydiği Al-Ahli, Afc Şampiyonlar Ligi finalinde Japonya ekibi Machida Zelvia’yı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton