16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 1,5 yaşındaki çocuğun boynunu kesti, evini yakmaya kalktı

1,5 yaşındaki çocuğun boynunu kesti, evini yakmaya kalktı

Haberton - Haberton
10 Ekim 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
1,5 yaşındaki çocuğun boynunu kesti, evini yakmaya kalktı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Eskişehir’de arkadaşının evine giden Habib Kara 1,5 yaşındaki çocuğun boynunu kesti. Kara’nın yargılandığı davada, savcı, sanığın 44 yıla kadar hapsini istedi.

Kentte börekçi dükkanı işleten Habib Kara, şubat ayında çocukluk arkadaşı İsmail Y.’nin Yeşiltepe Mahallesi’ndeki evine gitti. Evde İsmail ve Sibel Y. çiftinin 1,5 yaşındaki erkek çocuğunu kucağına alıp, falçatayı boğazına dayayan Habib Kara, arkadaşı İsmail’den ağabeyi olan Nurettin Kara’yı telefonla arayıp kendisi için 10 milyon lira para istemeye zorladı. Nurettin Kara ise 10 milyonu olmadığını ve polisi araması gerektiğini söyleyerek telefonu kapattı.

İsmail Y. bu sırada Habib Kara’nın üzerine atlayıp çocuğunu kurtarmaya çalıştı. Habib Kara, elindeki falçatayla çocuğun boğazını kesti. Daha sonra İsmail Y., Kara’nın elinden falçatayı aldı. Sanık Kara evden kaçıp kendi oturduğu Şirintepe Mahallesi’nde 3 katlı apartmanın en üst katındaki dairesine gitti. Doğal gazı açıp, elindeki çakmağı çakmak isteyen Habib Kara’ya komşuları engel oldu. Sanık Kara ardından evin terasına çıktı. Burada yangın çıkaran Kara, ardından da intihar etmek amacıyla aşağı atladı. Yaralanan Habib Kara ile falçatayla yaraladığı erkek çocuk hastanede tedavi altına alındı.

HASTANEDEN ÇIKINCA TUTUKLANDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin ardından gözaltına alınan şüpheli Habib Kara, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı sanık Habib Kara hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. İddianamede sanık Kara için, ‘çocuğa karşı kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından hapis cezası talep edildi.

HATIRLAMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına Habib Kara tekerlekli sandalyeyle getirilirken, 1,5 yaşında çocuğun ailesi, komşular ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Sanık Habib Kara, olay gününü hatırlamadığını söyledi. Kendisine komplo kurulduğunu öne süren Kara, “Ben böyle bir suç işlediğime inanmıyorum. 2,5 sene önce evladını kaybetmiş bir insan olarak İsmail tarafından bana komplo kurulduğunu düşünüyorum. İsmail ile bir anlaşmazlığım yoktur. Ben hiçbir şey hatırlamıyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme savcısı ise mütalaasında sanık Habib Kara’nın eldeki deliller doğrultusunda ‘Çocuğa karşı kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetten yoksun kılma’, ‘nitelikli yağma ve mala zarar verme’ suçlarından 23 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep etti. Duruşma, savunmaların ardından ertelendi.

‘CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ’

İsmail Y., olay sırasında çocuğuna bir şey olacağı endişesiyle çok korktuğunu söyledi. Sanığın gerekli cezası almasını istediklerini belirten İsmail Y., “Falçatayı çocuğun boğazına çekti ve boğazını kesti. Kaçmaya başladı, tabi onun arkasına koşacak halim yok. Çocuğumun müdahalesi için çocuğumu hastaneye götürmem gerekiyor, boğazı kesilmiş. Onu bıraktım, kaçtı gitti ve çocuğumu aldım hastaneye götürdük. Ameliyat ve hastane süreci oldu” dedi.

Sibel Y. de sanığın en üst seviyeden ceza alması gerektiğini belirterek, “Çocuğum şu anda korkuyor, endişeleniyor. Daha toparlanamadı, pek iyi değil. Sağlığı açısından pek iyi değil, kontrollerine hala devam ediyorum. İnsanlardan korkuyor, kızım psikiyatri tedavisi görüyor onu da sürekli doktoruna götürüyorum ve ilaç kullanıyor. Ben cezasının devam etmesini istiyorum, 50 yıla hapis istenmesine çok sevindim. İnşallah cezası düşmez” diye konuştu.

‘CANIMIZA KASTETTİ’

Habib Kara ile aynı apartmanda oturan ve çıkan yangında evinin zarar gördüğünü söyleyen komşusu İbrahim Güler, sanığın binayı yakmasına engel olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Olay günü Habib Kara üst katta kapıyı kırmaya çalışırken sesleri duyunca yukarıya çıktım. Kendi ağzıyla, doğal gazı açıp evimize, binamıza ve canımıza kastettiğini söyledi. Mücadele ettikten sonra elimden kurtulup, çatıya kaçtı. Daha önceden hazırladığı benzin ya da benzeri şeyleri anlık olarak ateşleyerek, çatıyı yaktı kundakladı. Canımıza da kastetti, ailemin canına kastetti. Evde olmasaydım şu an evlatlarım yoktu, ailem yoktu. Daha sonra kendisi binadan atladı. Evimizde zarar büyük.”

Mağdur ailenin avukatı İsmail Doğancan Çıra ise bir sonraki duruşmada karar verileceğini belirterek, “Sanığın, 1,5 yaşındaki çocuğun boğazını kesip, devamında yangın çıkararak intihara teşebbüs ettiği olayda bugün sanığın iddia makamı tarafından 50 yıla kadar hapsi istendi. Bir sonraki celse karar verilecek. Sanığın en üst hadden cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Etiketler: Eskişehir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye, yeni nesil savaşların gerçeklerine hazır olmalıdır

Sonraki Haber

Şarkı sözlerine ne oldu?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Silivri'de alev alev yanan otomobil demir yığınına döndü
Öne Çıkan

Silivri’de alev alev yanan otomobil demir yığınına döndü

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Mansur Yavaş, yeniden Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Otobüs bileti iptalinde yeni dönem: 12 saat kuralı başladı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

SunExpress uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

16 Mayıs 2026
Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Şarkı sözlerine ne oldu?

Şarkı sözlerine ne oldu?

En Güncel Haberler

Yozgat'ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi
Yerel Haberler

Yozgat’ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi

16 Mayıs 2026
Silivri'de alev alev yanan otomobil demir yığınına döndü
Öne Çıkan

Silivri’de alev alev yanan otomobil demir yığınına döndü

16 Mayıs 2026
Fenerbahçe, ikas Eyüpspor maçının hazırlıklarını tamamladı
Spor Haberleri

Fenerbahçe, ikas Eyüpspor maçının hazırlıklarını tamamladı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya Üniversitesi’nde MUDUTECHFEST etkinliği gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Otomobilin çarptığı kadın, ağır yaralandı; sürücü alkollü çıktı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Eskişehir merkezli yasa dışı bahis soruşturmasında 24 tutuklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Yalova’da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 organizatör tutuklandı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor

- Haberton
16 Mayıs 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor. Şurası bir gerçek ki ilk günden beri sürecin başarısı...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Mudanya Üniversitesi’nde MUDUTECHFEST etkinliği gerçekleştirildi

Mudanya Üniversitesi’nde MUDUTECHFEST etkinliği gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026
Yozgat'ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi

Yozgat’ta kazada ölen 2 öğrenci ile servis şoförü toprağa verildi

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton