18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 13’üncü cumhurbaşkanı ortak belirlenecektir

13’üncü cumhurbaşkanı ortak belirlenecektir

Haberton - Haberton
23 Mayıs 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
13'üncü cumhurbaşkanı ortak belirlenecektir

13'üncü cumhurbaşkanı ortak belirlenecektir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  ‘Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı ortak belirlenecektir. Dolayısıyla burada daha önce 6 lider, cumhurbaşkanının niteliklerini açıklamıştır. Bu niteliklere yoğunlaşmakta yarar vardır” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Öztrak, toplantı sırasında basın toplantısı düzenledi. Öztrak, hafta sonu Maltepe’de ‘milletin sesi’ mitingini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Maltepe’deki demokrasi meydanında, umut vardı. Gülen, aydınlık yüzler vardı. Hak, hukuk ve adalet çağrıları vardı. Dostluk, kardeşlik ve özgürlük şarkıları vardı. Huzur ve bereket özlemi vardı. Haramilerin saltanatına son verme iradesi vardı. Ve o meydanda, ortak geleceğimizi beraberce inşa etme azmi ve kararlılığı vardı. Demokrasimize zehirli dişlerini, kirli tırnaklarını geçirme niyet ve hevesinde olanlara, cevap, Maltepe’deki demokrasi meydanından verildi” dedi.

‘ÜLKEMİZİ İLK 20 EKONOMİ LİGİNDEN DÜŞÜRDÜLER’

Öztrak, Türkiye’de, 1923 yılından 2002’ye kadar,  57 hükümetin iş başında kaldığını belirterek, “79 yılda 57 hükümet, 713 milyar dolar kaynak kullandı. Bu 713 milyar dolarla; Osmanlı’nın dış borçları ödendi. Üstüne; Sümerbank, Tüpraş, Telekom, Petkim, Petlas kuruldu. Ereğli Demir-Çelik, İskenderun Demir-Çelik, çimento fabrikaları, gübre fabrikaları, şeker fabrikaları, limanlar, Keban, Atatürk, Karakaya Barajları, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ve daha nice saymakla bitmeyecek eserler inşa edildi.

Türkiye sıfırdan ciddi bir sanayi alt yapısına kavuşturuldu. Geçmiş hükümetler 713 milyar dolar harcayarak, ülkeyi 1990’da dünyanın en büyük, 20 ekonomisi arasına soktu. Türkiye 1999’da da G-20 ligine davet edildi. Erdoğan hükümetleri 2002’de iş başı yaptı. Trilyonlarca dolar vergi topladı. İçeriden, dışarıdan gırtlağa kadar borçlandı. Atadan, deden kalan ne varsa sattılar savdılar. Kendinden önceki 57 hükümetin kullandığı kaynağın, yaklaşık 4 katını harcadılar. Kendinden önceki 57 hükümetten, 4 kat fazla kaynak kullandılar; ama ülkemizi 20 yılda ilk 20 ekonomi liginden düşürdüler; ülkemiz artık 23’üncü sırada” diye konuştu. 

13’üncü cumhurbaşkanı ortak belirlenecektir

‘BU ÜLKEDE CUMHURİYET HALK PARTİSİ VAR’

Öztrak, ekonomi politikalarını eleştirerek, “‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ dediler. Enflasyon artarken, tabela faizini Merkez Bankası’na zorla indirttiler. Enflasyon canavarını bile isteye hortlattılar. Üretici enflasyonunda ülkemizi yüzde 122 ile dünya şampiyonu yaptılar. Tüketici enflasyonunda ülkemizi yüzde 70 ile dünyada ilk 5’e soktular. Kuzeyimizde savaşan Rusya ve Ukrayna, enflasyonun şampiyonlar liginde ilk 5’e giren Türkiye.

Ülkemizi, Sudan, Venezüella, Lübnan, Zimbabve’yle aynı kümeye düşürdüler. Dünyada gıda enflasyonu yüzde 30; bizde yüzde 90. Tam 3 katı. Dünya gıda krizini konuşuyor, önlem alıyor. Bizdeki hükümet ne yapıyor belli değil. Artık şurası açık ve nettir. Milletin sesini duymayan, halini görmeyen, tarımın icat edildiği bu topraklarda, vatandaşlarımızı açlığa ve yokluğa mahkum eden, insanlarımızın cebindeki parayı alıp, bir avuç yandaşın kasasına aktaranlar gitmedikçe tencerelerimiz dolmayacak, mutfaktaki yangın dinmeyecektir. Ama umutsuzluğa yer yok. Çünkü bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. Onun tecrübeli ve liyakatli kadroları var” ifadelerini kullandı. 

‘ATATÜRK SEVGİMİZİ KİMSEYLE TARTIŞMAYIZ’

Öztrak, Maltepe’deki mitingde Atatürk posteri bulunmaması ile ilgili soru üzerine “Cumhuriyet Halk Partisi hep söylediğimiz gibi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuktur. Kuvay-i Milliye’dir. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘2 büyük eserimden biridir’ dediği partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ebedi genel başkanımızdır. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de yaptığı konuşmada kurucu genel başkanımızın ismini ve ilkelerini defalarca ifade etmiştir. Tank-palet fabrikasını Katarlıların elinden alacak parti biziz. Tüyü bitmedik yetimin hakkını soracak parti de biziz. Biz ne vatan sevgimizi ne Atatürk sevgimizi kimseyle tartışmayız, tartıştırmayız” diye konuştu.

‘BU NİTELİKLERE YOĞUNLAŞMAKTA YARAR VARDIR

Öztrak, “Maltepe mitingi Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağına dair yorumlara neden oldu; bunu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna ise, “Parti sözcüsü olarak defalarca ifade ettim. Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı genel başkanımızın da içinde olduğu 6 lider tarafından ortak belirlenecektir. Dolayısıyla burada daha önce 6 lider cumhurbaşkanının niteliklerini açıklamıştır. Bu niteliklere yoğunlaşmakta yarar vardır” dedi. 

Etiketler: Kemal KılıçdaroğluSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Her zaman Cumhuriyet’e yakışan gençler olun

Sonraki Haber

Ankaralı çiftçilere sebze fidesi desteği

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Başkentli çiftçilere sebze fidesi desteği

Ankaralı çiftçilere sebze fidesi desteği

En Güncel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada
Yerel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi
Yerel Haberler

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

- Haberton
18 Temmuz 2026

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler olay yerine...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton