26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - 122 bin 987 abonenin doğalgazı kesildi

122 bin 987 abonenin doğalgazı kesildi

Haberton - Haberton
4 Aralık 2023
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
122 bin 987 abonenin doğalgazı kesildi

122 bin 987 abonenin doğalgazı kesildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna Bakan Bayraktar yanıt verdi, “6 ayda, borcunu ödeyemeyen 122 bin 987 abonenin doğalgazı kesildi”.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yılın ilk 6 ayında 122 bin 987 abonenin doğalgazının, 69 bin 278 abonesin de elektriğinin borçlarından dolayı kesildiğini açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a, borçlarından dolayı doğalgazı ve elektriği kesilen abonelerle ilgili sayısal verilerin açıklanması istemiyle soru yöneltti. 

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Bakan Bayraktar’a, “Türkiye genelinde 2022 yılı ve 2023 yılı dönem sonu itibarıyla borcunu ödemediği için kesik olan abone var mı? Borç ödememesi nedeniyle aboneliği feshedilen abone var mı? Sözleşmesine göre yükümlülüğünü yerine getirmediği için geçici elektrik kesintisi uygulanan var mı? Keza doğal gazda da benzer bir soru soruyorum: Türkiye genelinde borcunu ödemediği için doğal gazı kesik abone şu anda mevcut mu?” şeklinde sorular sordu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına , yazılı yanıt veren Bakan Bayraktar, 2023 yılının ilk 6 ayında 122 bin doğalgaz abonesinin borcundan dolayı doğalgazının kesildiğini açıkladı. 

Bakan Bayraktar, aynı dönem içerisinde, borcundan dolayı elektriği kesilen abone sayısının ise 69 bin 278 olduğunu belirtti. 

Borç nedeniyle kesinti uygulanan elektrik abonelerin üçte ikisinin elektriğinin aynı gün içinde, beşte dördünün elektriği bir hafta içinde yeniden bağlanıyor olduğuna işaret eden Bakan Bayraktar, “Doğal gaz abonelerinin yarısından fazlasının doğal gazı aynı gün içinde, yaklaşık dörtte üçünün doğal gazı ise yine bir hafta içinde yeniden bağlanmaktadır.

Borç ödenmemesi nedeniyle yaşanan kesintilerin genel itibarıyla fatura ödemesinin unutulması, bankadan kaynaklı problemler gibi sebeplerle gerçekleştiği değerlendirilmekle birlikte, elektrik gurubunda bu abonelerin büyük çoğunluğunu köy/yayla evi, yazlık gibi dönemsel kullanılan meskenler ile sezonluk ticarethaneler oluşturmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

ANADOLU’DA DOĞALGAZ KULLANIMI DÜŞÜYOR MU?

Öte yandan Bakan Bayraktar, CHP Milletvekili Gürer’in evinde doğalgaz olmasına rağmen kullanmayan vatandaşların durumuna ilişkin sorusunu da yanıtladı. Gürer, “Anadolu’da gezdiğim yerlerde tespitimdir, evinde doğal gaz olmasına rağmen insanlar artık doğal gazı zorunlu hâller dışında kullanmayıp kömür kullanıyorlar ve bunların bir kısmı da kömürü desteklerden alınan kömürün satışı yoluyla temin ederek kullanıyorlar. Bu anlamda sizin bir ölçümünüz var mı? Yani Anadolu illerinde doğal gazın geçmişteki gibi doğal olarak tüketimi sürüyor mu, düştü mü?” şeklinde soru yöneltti.

DOĞALGAZ TÜKETİMİ YÜZDE 7,39 AZALDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre doğal gaz tüketiminde yüzde 7,30 düşüş yaşandığına da dikkat çekerek, “Söz konusu düşüş büyük oranda sanayi ve konutlarda kullanılan gazın azalmasından kaynaklanmaktadır. Konutlarda kullanılan gazın azalmasının sebebinin ise mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden sıcaklık değerlerinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

GÜRER: YOKSULLUK HIZLA YAYILIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Türkiye genelinde doğalgaz abone ve serbest tüketici sayısının 19 milyon 521 bin 888, elektrik abone sayısının ise 49 milyon 484 bin 768 olduğuna dikkat çekerek, “yılın ilk 6 ayında 122 binden fazla doğalgaz, 70 bine yakın da elektrik abonesinin, borçlarından dolayı kesinti yaşamış olması, ülkemizde hayat pahalılığının, yoksulluğun geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Doğalgaz fiyatlarındaki artış doğalgaz kullanımını azalttığı da görülüyor.

Vatandaşın gelir gider dengesi şaştıkça giderlerini kısmaya çalışıyor.  İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği verildiği ve 4 milyonu aşkın hanenin sosyal yardım aldığı günümüzde elektrik ve doğalgazı kesilenlerin varlığı sorunların derinleştiğinin de göstergesidir. Bakan doğalgazda kullanımın düşmesini hava sıcaklığına, ödenmeyen faturaları unutkanlığa yorsa da daralan gelir ile artan geçim sıkıntısının bu sürece etkisi görmezden gelinemez” şeklinde konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

1’i kırmızı kategoride 2 terörist etkisiz hale getirildi

Sonraki Haber

Başkent Market kadın istihdamı ve yerli üreticiye desteğini sürdürüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Başkent Market kadın istihdamı ve yerli üreticiye desteğini sürdürüyor

Başkent Market kadın istihdamı ve yerli üreticiye desteğini sürdürüyor

En Güncel Haberler

Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı
Yerel Haberler

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi

Ankara’da ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri’ gerçekleştirildi

- Haberton
26 Haziran 2026

Ankara’da Hatay Medeniyetler Korosu tarafından ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri’ gerçekleştirildi. Ak Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından Cso Ada...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton