6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikeceğiz

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikeceğiz

Haberton - Haberton
7 Kasım 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidan dikeceğiz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Ülke genelinde, 1 yılda 550 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu minvalde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, 81 il 922 ilçemizde fidan dikim alanlarında, 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımızla birlikte fidan dikeceğiz” dedi.

Bakan Yumaklı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Ankara Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Yumaklı, ziyareti kapsamında ilk olarak kampüs bahçesine fidan dikti.

Ardından programa geçen Yumaklı, 17-21 Mayıs 2026 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde düzenlenecek olan 3’üncü Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi’nin tarım sektörü için önemli çıktılar sağlayacağını belirterek, “Üniversitelerimizin her araştırması sahayla birlikte hayat bulacaktır. Geleceğin tarımı bilim insanlarımızla birlikte şekillenecektir. Bilim ve politika köprüsünün kurulmasında biz de üniversitelerimiz ile önemli iş birlikleri içerisindeyiz. Bu köprünün en güçlü ayaklarından biri olan Tarım ve Orman Şuramızın 4’üncüsünü bu yıl gerçekleştirdik. 87 üniversiteden 288 akademisyen de Şura çalışmalarında aktif rol aldı. 373 hedef ve bunlara bağlı 2 bin 977 strateji ortaya konuldu ve 86 karar sonuç bildirgesinde yer aldı. Bu hedef ve stratejiler Bakanlık politikalarımız için önemli bir kaynak olacak. Hazırlığı süren Şura Eylem Planı ile stratejilerin gerçekleştirilmesi için belirlenecek faaliyet ve projeler takvimlendirilecek ve 2026 yılı itibariyle izlenmeye başlanacak” dedi.

’14 BİN 540 GENCİMİZİN PROJELERİNE 1,3 MİLYAR AVRO HİBE DESTEĞİ SAĞLADIK’

Yumaklı, savunma sanayi kadar stratejik bir diğer sektörün tarım olduğunu vurgulayarak, “Dünya nüfusu 8 milyara yaklaştı ve 2050 yılında 10 milyara çıkması bekleniyor. Ülke nüfusumuzun da 100 milyonu geçmesi öngörülüyor. Bu durum, gıdaya ve suya olan talebi her geçen gün artırıyor. Nüfus artışına bağlı olarak 2050 yılında, bugünden yüzde 65-70 daha fazla gıdaya ihtiyacımız olacak. Bu ihtiyacı ancak gençlerimizin girişimcilik ruhu, Ar-Ge ve inovasyon kapasitemizi artırarak karşılayabiliriz. Çünkü, bizi üretimde teknolojiye iten birçok neden var. Bu nedenleri biz, yeni normal olarak tanımlıyoruz. Çok zorlu bir süreçte, riskin çok fazla olduğu bir dönemde durmadan daha fazla, daha verimli üretim yapmamız gerekiyor. Bu risklere karşı teknolojiyi bir kalkan olarak kullanmamız kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Unutmayın; bu teknolojiyi hayata geçirecek olanlar da sizlersiniz. Bu ruhun en güçlü tezahürünü de TEKNOFEST gençliğinde görüyoruz. Orada gördüğünüz o mühendislik, yazılım, teknoloji vb. tüm inovasyon kabiliyeti, tarım sektörümüzün geleceğini de aydınlatacaktır. Savunma sanayinde dünyaya sesimizi nasıl duyurduysak, inşallah tarımsal üretim teknolojisinde de bunu yapacağız. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, Türkiye’nin en büyük ve en yaygın Ar-Ge kurumlarından biriyiz. Bu manada genç araştırmacıları destekliyoruz. Bunun yanı sıra tarım sektörüne yatırımı teşvik etmek için gençlere önemli hibe destekler sağlıyoruz. TKDK-IPARD Programı sayesinde 14 bin 540 gencimizin projelerine 1,3 milyar avro hibe desteği sağladık. Gençlerin projelerden yararlanma oranı yüzde 67″ diye konuştu.

‘TÜM AKADEMİK CAMİAMIZI FİDAN DİKİM SAHALARIMIZA BEKLİYORUZ’

Yumaklı, ülke sathında bir Yeşil Vatan seferberliği başlattıklarını hatırlatarak, “Ülke genelinde, 1 yılda 550 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu minvalde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, 81 il 922 ilçemizde fidan dikim alanlarında, 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımızla birlikte fidan dikeceğiz. Ben de bu vesileyle; gençlerimizi, tüm akademik camiamızı ve Ankara Üniversitesi çalışanlarını geleceğe nefes olmaları için fidan dikim sahalarımıza beklediğimizi ifade ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Yumaklı, bu yıl birincisi düzenlenen Ankara Üniversitesi Araştırma Dekanlığı (ARDEK) ödüllerini sahiplerine takdim etti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kırşehir’de Cumhuriyetin 102’nci yılına özel 102 ünite kan bağışı

Sonraki Haber

Nakil konusunda 149 merkezle dünyada örnek ülkeyiz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: Gıdanın Yaklaşık Yüzde 13’ü Hasat Sonrası Süreçlerde Yok Olmaktadır
Fotoğraf: Esra GÜNTEPE
Politika

Üretilen gıdanın yaklaşık yüzde 13’ü hasat sonrası süreçlerde yok olmaktadır

6 Haziran 2026
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Yeni anayasa referandumla hayat bulacak
Politika

Yeni anayasa referandumla hayat bulacak

6 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nı bu yıl bitmeden işletmeye almayı hedefliyoruz
Politika

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nı bu yıl bitmeden işletmeye almayı hedefliyoruz

6 Haziran 2026
Politika

Bakan Gürlek’ten ‘Ceza İnfaz Personeli Günü’ mesajı

6 Haziran 2026
Politika

Kadınlara dönük her türlü aşağılayıcı söylemi kınıyoruz

6 Haziran 2026
Politika

İnsan onuru ve eşit vatandaşlık esastır

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
Nakil konusunda 149 merkezle dünyada örnek ülkeyiz

Nakil konusunda 149 merkezle dünyada örnek ülkeyiz

En Güncel Haberler

Edirne'de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı
Yerel Haberler

Edirne’de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı

6 Haziran 2026
KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nda destek üst limiti 30 milyon TL'ye yükseltildi
İş Dünyası

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı’nda destek üst limiti 30 milyon TL’ye yükseltildi

6 Haziran 2026
Zeytinburnu'nda makas atarak ilerlediği öne sürülen araç kazaya neden oldu: 4 yaralı
Yerel Haberler

Zeytinburnu’nda makas atarak ilerlediği öne sürülen araç kazaya neden oldu: 4 yaralı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erzurum Palandöken’de babaların kayak yarışı

6 Haziran 2026
Yaşam

Devrilen tarihi çınar araca zarar verdi; yol trafiğe kapandı

6 Haziran 2026
Yaşam

Final Mezunlar Derneği’nin 1’inci Olağan Genel Kurul’u yapıldı

6 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin 1 gözaltı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Yumaklı: Gıdanın Yaklaşık Yüzde 13’ü Hasat Sonrası Süreçlerde Yok Olmaktadır
Fotoğraf: Esra GÜNTEPE

Üretilen gıdanın yaklaşık yüzde 13’ü hasat sonrası süreçlerde yok olmaktadır

- Haberton
6 Haziran 2026

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sıfır Atık Forumu kapsamında gerçekleştirilecek Hasat Sonrası Kayıpların Azaltılması Gıda Tedarik Zincirinde Verimliliğin Artırılması...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Erzurum Palandöken'de babaların kayak yarışı

Erzurum Palandöken’de babaların kayak yarışı

6 Haziran 2026
Edirne'de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı

Edirne’de durdurulan taksiden 4 kaçak göçmen çıktı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton