5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - 100. Yıl Adalet Spor Oyunları Samsun’da başladı

100. Yıl Adalet Spor Oyunları Samsun’da başladı

Haberton - Haberton
14 Ekim 2023
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
100. Yıl Adalet Spor Oyunları Samsun'da başladı

100. Yıl Adalet Spor Oyunları Samsun'da başladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk kez adalet çalışanlarının katıldığı 100. Yıl Adalet Spor Oyunları Samsun’da başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla başlayan oyunlarda yapılması planlanan konser, Filistin’e destek olmak amacıyla iptal edildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında yüzme, okçuluk, koşu, satranç, bowling, masa tenisi ve kort tenisi olarak 7 branşta gerçekleşen Adalet Spor Oyunları’na Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerindeki 42 ilden toplam 421 adliye ve ceza infaz kurumlarında görev yapan sporcu personel katıldı. Sunuculuğunu spor spikeri Ertem Şener’in yaptığı açılış programına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Ömer Altunsoy ve milli sporcu Mete Gazoz katıldı. Programda meşale ateşinin yakılması ve konser etkinliği Filistin’e destek olmak amacıyla iptal edildi.

Açılış seremonisinin ardından konuşma yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, “Cumhuriyetimizin 100. yılında milli mücadelenin ilk adımının atıldığı Samsun’da Adalet Bakanlığımızın bu organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Başsavcılığımız, başta Samsun Valiliğimiz olmak üzere ve tüm kurumlarla iletişim ve dayanışma içerisindedir. Toplum yararına gerçekleştirdiğimiz birçok projeye imza attık. Bu organizasyonun dostluğa, kardeşliğe ve barışa vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

İsrail-Hamas çatışmasına değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Filistinli kardeşlerimiz neredeyse insanlık dışı bir muamele ile karşı karşıyalar. İsrail’in bu durumunu şiddetle, nefretle kınıyoruz. Maalesef İsrail, dindaşlarımıza zulüm yapıyor. Her zaman Filistin’in haklı davasında yanlarındayız” diye konuştu.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Bakanımız ile bugün en önemli ziyaretimizi kahraman Adalet Bakanlığımızın şehidine, ailesine ziyaret ederek yaptık. Huzurlarınızda tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Samsun’umuz bir kez daha mazlum milletlerimizin yanındadır ve sesi olmaya devam edecektir” dedi.

100. Yıl Adalet Spor Oyunları Samsun’da başladı

‘FİLİSTİN İÇİN ADALET OYUNLARINDAKİ MÜZİKLERİ KALDIRDIK’

Bu geceyi Filistin ile dayanışma gecesine dönüştürerek programdaki müzikleri kaldırdıklarını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bugün burada Adalet Bakanlığımızın özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği ‘Personelin Sesi Adaletin Nefesi’ 100. yıl programı için bir aradayız. Tabii programda müzikle eğlence vardı artık yok. Müzik ve eğlenceyi kaldırarak bu geceyi Filistinlilerle dayanışma gecesine dönüştürdük. Maalesef Filistin’de bir katliam yaşanıyor, insan hakları ihlali yaşanıyor. Filistin’de, Gazze’de çocuklar bombaların altında katlediliyor. Mazlum insanlar maalesef orada abluka altına alınmış vaziyette. Dünyanın gözü önünde büyük bir sıkıntı içerisinde. 

Türkiye olarak dualarımız ve desteklerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğini de özellikle Filistin ile ilgili duyarlılığını başından beri takip ediyoruz. Yıllardan beri toprakları işgal edilen Filistin halkı 360 bin km kareye sıkıştırıldığı abluka altına alındı. Maalesef sıkıntı çekiyorlar. İsrail’in işgal altındaki topraklarında uzun yıllardır sıkıntı çeken Filistinliler, özellikle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar, İsrail’in hukuk dışı, hukuk tanımaz, insan haklarına aykırı tutum ve davranışları hep eleştirdiğimiz hususlardı. 1967 yılı sınırlarına geri dönülmeli ve Filistin’de 2 devletli bir yapının mutlaka oluşturulması noktasındaki kararlılığımızı Sayın Cumhurbaşkanımız, Birleşmiş Milletler kürsüsünden de her platformda dile getirdi” diye konuştu.

Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk kez adalet çalışanlarının katıldığı 100. Yıl Adalet Spor Oyunları Samsun’da başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla başlayan oyunlarda yapılması planlanan konser, Filistin’e destek olmak amacıyla iptal edildi.

Bugün yaşanan hukuksuzlukların, sıkıntıları İsrail’in bölgedeki işgalci tutumundan kaynaklandığını vurgulayan Bakan Tunç şunları söyledi:

“Onların arkasındaki güçler onları şımarttı. Küresel güçlerden kaynaklanan ve bugün geldiğimiz noktada dünyanın seyirci kaldığı bir tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye olarak bu kanayan yaranın bir an önce tedavi edilmesi ve Filistin’de mazlum kanın durması noktasındaki gayretlerini sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bölge liderleriyle görüşmeler yapıyor. Dışişleri Bakanımız bölgeye gitti ve inşallah oradaki çocuklarımızı o bombaların altından kurtarma mücadelemizi sürdürüyoruz.

Aynı zamanda Filistin’e Gazze’ye insani yardım uçaklarımız, askeri uçaklarımız havalandı ve bir an önce Mısır ve Gazze arasındaki refah kapısı açılıp insani yardımlarımız insanlara ulaşır. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, milli mücadelenin başladığı bağımsızlık ateşimizin yapıldığı Samsun ilimizden öncü ilimizden bir kez daha onlarla dayanışmamızı buradan haykırıyoruz ve onlar için dua ediyoruz. Arkalarında olmaya Türkiye olarak destekçisi olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.”

Dünya mazlumlarının sesi olmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Tunç, “2 milyon insan 365 kilometrekareye sıkıştırılmış ve küresel güçler uçak gemilerini gönderiyor. Nerede insan hakları? Çocukların üzerine bomba mı yağdıracaksınız? Sayın Cumhurbaşkanımız neden dünya 5’ten büyüktür diyor, uluslararası sistemin, uluslararası kuruluşların hakkaniyeti, adaleti, insanlığın barış ve huzurunu savunması gereken, bunun gerçekleşmesi için gayret gösteren göstermesi gereken uluslararası kuruluşlar nerede? Maalesef göremiyoruz işte. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız her platformda dünya 5’ten büyüktür diyor ve dünya mazlumlarının sesi olmaya devam ediyor. Türkiye olarak hep adaleti, insan haklarının, hukukun, hakkın, hak adaletin savunucusu olmaya devam edeceğiz inşallah” diye konuştu. 

100. Yıl Adalet Oyunları 15 Ekim Pazar günü sona erecek.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yalnız yaşayan kadın boynu kırılmış halde ölü bulundu 

Sonraki Haber

Boris Johnson İstanbul’da 23 Zirvesi’ne katıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Muğlaspor'da Sarıgül'ü Erzincanspor kaptı
Spor Haberleri

Muğlaspor’da Sarıgül’ü Erzincanspor kaptı

5 Haziran 2026
Dünya Motosurf Şampiyonası ikinci kez Çeşme'de yapılacak
Spor Haberleri

Dünya Motosurf Şampiyonası ikinci kez Çeşme’de yapılacak

5 Haziran 2026
Marmaris'te bisiklet heyecanı sokaklara taşacak
Spor Haberleri

Marmaris’te bisiklet heyecanı sokaklara taşacak

5 Haziran 2026
ARCA Çorum FK'da Balçık'tan futbolculara çocuklarının eğitimlerini karşılama sözü
Spor Haberleri

ARCA Çorum FK’da Balçık’tan futbolculara çocuklarının eğitimlerini karşılama sözü

5 Haziran 2026
Altınordu'da gözler eski kaleci Serhat'ta
Spor Haberleri

Altınordu’da gözler eski kaleci Serhat’ta

5 Haziran 2026
Manisa Basket, Serhan Kavut'la yola devam edecek
Spor Haberleri

Manisa Basket, Serhan Kavut’la yola devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Boris Johnson İstanbul'da 23 Zirvesi'ne katıldı

Boris Johnson İstanbul'da 23 Zirvesi'ne katıldı

En Güncel Haberler

Bakan Kacır: 2030'a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını desteklemeyi hedefliyoruz
Politika

2030’a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını destekleyeceğiz

5 Haziran 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız
Dış Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız

5 Haziran 2026
Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi
Yerel Haberler

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5 Haziran 2026
Yaşam

Malatya’da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı

5 Haziran 2026
Yaşam

Sultangazi’de otomobille kafa kafaya çarpışan motosiklet alev alev yandı; kadın sürücü öldü

5 Haziran 2026
Yaşam

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kilis Belediye Başkanı Bilecen, CHP'den istifa etti

Kilis Belediye Başkanı Bilecen, CHP’den istifa etti

- Haberton
5 Haziran 2026

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazanan...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Bakan Kacır: 2030'a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını desteklemeyi hedefliyoruz

2030’a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını destekleyeceğiz

5 Haziran 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton