6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 10 diplomalı Ömer Fatih Sayan’a 10 numara koltuklar

10 diplomalı Ömer Fatih Sayan’a 10 numara koltuklar

Haberton - Haberton
6 Ağustos 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
10 diplomalı Ömer Fatih Sayan'a 10 numara koltuklar
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, “10 diplomalı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ballı maaşlı çıktı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, “E-imza skandalında eleştirilerin ortasında olan, “10 diplomalı” Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bir taraftan “kendi kendini denetleme görevi” yapıyor. Sayan, bakanlıkta bir yandan BTK’dan sorumlu bakan yardımcılığı yaparken bir yandan da BTK’nın denetlemekle yükümlü olduğu Türk Telekom’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, “Atanmayan gençler intihar ederken, işsiz sayımız 13.5 milyona dayanmışken, iktidar çevresinin yakınları her biri ayrı koltukta sefa sürmeye devam ediyor!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu açıklamasına şöyle devam etti;

“Türkiye’nin gündemine oturan e-imza skandalı, bir kamu görevlisinin kendi e-imzasının izinsiz şekilde kullanıldığını fark etmesiyle ortaya çıktı. Soruşturmada, çetenin yüzlerce e-imza üreterek sahte belgeleri kamu sistemlerine işlediği belirlendi. Çete, BTK Başkanı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki bazı daire başkanlarının yanı sıra çok sayıda üniversitenin öğrenci işleri birimlerinde çalışanların e-imzalarını taklit etti. Hukuk, psikoloji, inşaat mühendisliği ve eczacılık gibi son derece kritik alanlarda sahte diplomalar üretildi. Üretilen sahte diplomalar, halen telegram gruplarında satılmaya devam ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda siber tehditleri tespit etme ve önleme faaliyetleri yürütmekte olan BTK bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) adlı merkez bulunuyor. Bu merkez, siber güvenlik bildirimleriyle kurum ve kuruluşlardaki kritik ve acil olarak ele alınması gereken zafiyetler ve internete açık servislerinde tespit edilen açıklıkları, zararlı yazılımlarda ve oltalama amacıyla kullanılan zararlı bağlantıları (URL, IP, domain) tespit ederek kontrolleri yapıyor ve altyapı seviyesinde erişimi engelliyor. Bu sayede internet kullanıcılarına ve sistemlerine yapılabilecek saldırılar önleniyor. Yine sahte sahte belgeleri kamu sistemlerine işleyen çeteye ilişkin soruşturmanın sürdüğü günlerde Cumhurbaşkanı’nın kararı ile Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu.

“BECERİKLİ FATİH BEY!”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı teşkilat şemasına göre BTK’dan sorumlu ve USOM’un başkanlığını yapan kişi Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan. Süper yetkileri olan Siber Güvenlik Kurulu’nun başkanlığı için de adı geçen Sayan’ın 6 lisans, 2 yüksek lisans ve 2 doktora diplomasının olduğunun ortaya çıkmıştı.

Bütün bunların yanı sıra Sayan, aynı zamanda Türk Telekom’da Başkan Yardımcısı olarak, Yönetim Kurulu üyeliğini de yıllardır yürütüyor. Böylece, Sayan hem BTK hem de iletişim alanında rekabet eden firmalar arasında yer alan telekomünikasyon ve internet hizmeti veren Türk Telekom’da yaşanan bir sorunda kapısı çalınacak isim olarak görev yapıyor” dedi.

“BAKAN  İSTİFA ETMELİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, Sayan’ın hem BTK’den sorumlu Bakan Yardımcısı hem de Türk Telekom’da Başkan Yardımcılığı’na dikkat çekti. “Sahte imza ve diploma skandalı Ankara Başsavcılığınca hazırlanan iddianame ile kamuoyunun dikkatine geldi. Ben bu konuyu Meclis’e de taşımış, soru önergesi de vermiştim, ama her zamanki gibi geçiştirme yanıtlar verildi. Oysa, iddianameye göre sahte e-imzası çıkarılan kişiler arasında bu açıkları denetlemekle sorumlu kişilerden biri olan BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu bile var. Ayrıca mesele diploma olunca hiç kimse BTK’dan sorumlu Fatih beyin eline kimse su dökemez. Ama Fatih bey bunu bir kenara bırakmakla kalmamış, yıllardır denetlemekle görevli olduğu bir şirketin yönetim kurulu koltuğu üzerinden maaş alıyor. Yani işiyle ilgilenmek yerine, milletin kesesinden diploma koleksiyonu yapıp cüzdanını şişirmiş. Bütün bunlardan sorumlu olması gereken bakan ise oralı bile değil. Yani balık baştan kokmuş. Önce Bakan’ın istifa etmesi gerekiyor!” diye konuştu.

“ULUFE GİBİ KOLTUK DAĞITILDI”

Karasu, şöyle devam etti: “Atanmayan gençler intihar ederken, işsiz sayımız 13.5 milyona dayanmışken, her şeyin ve herkesin kendisine bağlı olmasını isteyen bunu tek kriter olarak gören iktidarın yakınları, her biri ayrı koltukta sefa sürmeye devam ediyor! Kamuda yolsuzluklar, usulsüzlükler çürümeyi beraberinde getirdi. Bir yandan bu iktidarın yarattığı zenginler zenginliklerine zenginlik katarken, diğer yandan da liyakatsiz ve sahte diplomalarla onlarca insan kamuda göreve geliyor. Bu sistem, ilk seçimde artık son bulacak” diye konuştu.

SÜPER KARDEŞLER

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi olan Fatih Sayan’ın diğer kardeşleri de devlette aldıkları görevlerle tartışma konusu olmuştu. Fatma Sayan’ın kız kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Kuveyt Büyükelçisi olarak atanmıştı. Diğer kız kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan da AKP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi olarak görev yapmıştı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Malatya’da, ‘Doğu Anadolu Ekonomik İşbirliği Forumu’ düzenlendi

Sonraki Haber

‘Arkeolojinin Altın Çağı’ sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı
Politika

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

6 Haziran 2026
Bakan Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu
Politika

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu

6 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye'miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır
Politika

Türkiye’miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır

6 Haziran 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler'deki bisiklet dağıtım törenine katıldı
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçelievler’deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

6 Haziran 2026
Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor
Politika

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

6 Haziran 2026
Bakan Çiftçi: Savunma sanayi yatırımları, 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik hamlelerindendir
Politika

Savunma sanayi yatırımları, ‘Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerindendir

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
'Arkeolojinin Altın Çağı' sergisi ziyaretçilerini bekliyor

'Arkeolojinin Altın Çağı' sergisi ziyaretçilerini bekliyor

En Güncel Haberler

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1'i ağır 4 yaralı
Yerel Haberler

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1’i ağır 4 yaralı

6 Haziran 2026
AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı
Politika

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

6 Haziran 2026
Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer'in 7'nci günde pantolonu bulundu
Yerel Haberler

Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer’in 7’nci günde pantolonu bulundu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kamyonetin kasasından yola saçılan meyve ve sebzeler, diğer sürücülerin yardımıyla toplandı

6 Haziran 2026
Yaşam

5 yaşındaki Miraç, evden çıkıp yere düşen Türk bayrağını aldı; on anlar kamerada

6 Haziran 2026
Yaşam

Bakan Uraloğlu: İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresi 3,5 saatten 2 saate düşecek

6 Haziran 2026
Yaşam

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Ergan Dağı’nda başladı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Duvara çarpan otomobildeki yaşlı çift öldü

Duvara çarpan otomobildeki yaşlı çift öldü

- Haberton
6 Haziran 2026

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, bir işyerinin duvarına çarptı. Kaza, sürücü Ahmet Gözlek (86) ile yanındaki eşi Ayşe...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1'i ağır 4 yaralı

Tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole devrildi: 1’i ağır 4 yaralı

6 Haziran 2026
AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

AK Partili Yayman: Atatürk hayatta olsaydı, bugün partinin yönetimindekileri kovardı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton