1 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 10 ayda 722 terörist etkisiz hale getirildi

10 ayda 722 terörist etkisiz hale getirildi

Haberton - Haberton
20 Kasım 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
10 ayda 722 terörist etkisiz hale getirildi

10 ayda 722 terörist etkisiz hale getirildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “40 bin 521 operasyon ile 10 ayda 722 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Bakan Yerlikaya, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Bakan Yerlikaya, kırsalda ve şehirde terörle mücadelenin kararlı şekilde sürdüğünü belirterek, “Bu yılın ilk 10 ayında kırsalda ve şehirde düzenlediğimiz 40 bin 521 operasyonda 722 terörist etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

’92 TERÖR EYLEMİ ENGELLENDİ’

1 Ocak-1 Kasım arasında, FETÖ’ye yönelik 4 bin 177 operasyon düzenlendiğini ve 935 kişinin tutuklandığını aktaran Yerlikaya, DEAŞ’a yönelik 1205 operasyonda ise 655 kişinin tutuklandığını bildirdi. Yerlikaya, “Bu yılın ilk 10 ayında 72’si bombalı olmak üzere 92 terör eylemi engellendi. Kabine dönemimizde 156’sı bombalı olmak üzere 203 terör eylemi engellendi. Hangi renk kategoride aranırlarsa aransınlar, ellerine şehitlerimizin kanı bulaşmış bu hainleri, mutlaka ama mutlaka buluyor ve yok ediyoruz. Bu yıl içinde sözde 35 üst düzey terörist, kahramanlarımızca etkisiz hale getirildi. Türkiye, terörün başını ezmeye, hainlerin yuvalarını dağıtmaya kararlıdır” diye konuştu.

‘100 OLAYDAN 98’İ AYDINLATILDI’

Yerlikaya, olayları aydınlatma oranının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artarak yüzde 97,8’e ulaştığını kaydederek, “Her 100 olaydan 98’i aydınlatıldı ve adalete teslim edildi. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda, 2023 yılının ilk 10 ayında olay sayısı 244 bin 457’ydi. 2024 yılının ilk 10 ayında, 72 bin 859 daha az olay meydana geldi. Azalış oranı yüzde 29,8 oldu. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranımız yüzde 14,4 artarak yüzde 81,3’e ulaştı. Son 1 yılda kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda olay sayısı toplam 96 bin 289 azaldı. Otodan hırsızlık yüzde 60,4, kapkaç yüzde 59,3, evden hırsızlık yüzde 46,6 azaldı. 2023 yılının ilk 10 ayında toplam 126 bin 828 hırsızlık olayı yaşanmıştı. Bu yılın ilk 10 ayında 60 bin 829 daha az hırsızlık suçu meydana geldi. Bu suçlarda aydınlatma oranımız yüzde 15,8 arttı ve yüzde 72,5 oldu” açıklamasında bulundu.

‘KADES İNDİRME SAYISI ARTIYOR’

Yılın ilk 10 ayında 276 kadın cinayeti işlendiğine işaret eden Yerlikaya, kadına şiddet vakalarını önlemek adına geliştirdikleri elektronik kelepçe kapasitesini artırdıklarını, 1500 kapasiteli elektronik izleme merkezinde 62 ilde 764 vakayı aktif takip ettiklerini belirtti. Yerlikaya, “Bu yılın ilk 10 ayında 162 bin 897 erkeğe önleyici tedbir, 44 bin 393 kadına koruyucu tedbir kararı verildi. KADES (Kadın Destek Uygulaması) indirme sayımız her geçen gün artıyor. Kadına şiddetle ilgili KADES’e ya da 112’ye gelen çağrıyı en öncelikli çağrı sınıfında kabul ediyoruz” dedi.

‘505 SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİK’

Bakan Yerlikaya, güvenlik, asayiş, terör, organize suçlar, uyuşturucu, siber suçlar ve düzensiz göçle mücadeleyi, detaylı şekilde masaya yatırdıklarını belirtip, her il özelinde yürütülen çalışmalarla ilgili geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Suç örgütlerine asla tahammüllerinin olmadığını aktaran Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Huzuru tesis etmek için de yer, zaman, mekan ayırt etmeksizin organize suç yapılarıyla mücadelemizi gece-gündüz demeden sürdürüyoruz. Her suç örgütü için planlı ve projeli dosyalar hazırladık. Örgütleri detaylıca analiz ettik, hukuk kuralları çerçevesinde teknik takiplerini yaptık, yapıyoruz. Çeteleri suçun türüne göre tanımladık, KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele), narkotik, siber suçlar olarak. Daha sonra faaliyet düzeyine göre yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası olarak sınıflandırdık. Bu anlayışla 2024 yılı içinde organize suç örgütlerine yönelik 1223 operasyon düzenledik, 3 bin 770 organize suç örgütü üyesi tutuklandı, 505 organize suç örgütünü çökerttik. Sadece bu yılın 10 ayında, bu çetelere ait 36 milyar lira değerindeki mal varlığına el koyduk. Kabine dönemimizdeki bu rakam 106 milyar lirayı geçti.”

Türkiye’nin, Interpol ile çok güçlü bir iş birliği olduğunu söyleyen Yerlikaya, 352’si kırmızı bültenle ve 161’i kırmızı difüzyonla (acil yakalama mesajı) aranan toplam 513 kişiyi yakaladıkları bildirdi. Bakan Ali Yerlikaya, uluslararası alanda ortaklaşa gerçekleştirilen etkin operasyonlar sayesinde, kırmızı bültenle aranan 124 kişinin Türkiye’ye iadesini sağladıklarını ve yurt dışında olduğu değerlendirilen 538 kişiyle ilgili de kırmızı bülten çıkarıldığını belirtti.

‘HER KÖŞEBAŞINDA BİZ VARIZ’

Uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca güvenlik meselesi olmadığına dikkat çeken Yerlikaya, “‘Türkiye Yüzyılı’nda en büyük hedeflerimizden biri de ülkemizi uyuşturucuya karşı ulaşılamaz ve yasaklı bir kale haline getirmektir. Uyuşturucuyu imal eden, ticaretini yapanlara yönelik 41 bin 296 operasyon yaptık. Operasyonlar sonucu tutuklanan şahıs sayısı 29 bin 738. Bu Kabine dönemimizde uyuşturucu suçlarından tutuklananların sayısı 48 bin 163. Her sokakta, her caddede, her köşebaşında biz varız. Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Evlatlarımızın geleceğini karartmalarına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz” diye konuştu.

Yerlikaya, 2025 yılına ilişkin Bakanlığının bütçesinin, genel bütçe içerisindeki payının yüzde 8 olduğunu, Komisyon’a sundukları toplam ödenek teklifinin 1 trilyon 93 milyar 985 milyon 969 bin lira olduğunu söyledi. Ödeneğin, 779 milyar 747 milyon 196 bin lirasının cari ödenek, 314 milyar 238 milyon 773 bin lirasının da yatırım ödeneği olduğunu aktaran Yerlikaya, yatırım ödeneğinin yüzde 85’inin deprem için ayrıldığını ifade etti.

Etiketler: Ali Yerlikaya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İstanbul’da suya yüzde 17 zam yapıldı

Sonraki Haber

Yeni itiraf: 500 gram bebek mi olur çek fişini dediğini duydum

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Seferihisar Belediyesi soruşturmasında gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Seferihisar Belediyesi soruşturmasında gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

1 Eylül 2026
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: "Yarın ikinci geminin desteğiyle bu çalışma devam edecek"
Öne Çıkan

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: “Yarın ikinci geminin desteğiyle bu çalışma devam edecek”

1 Eylül 2026
ABB'den, Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
Öne Çıkan

ABB’den Melih Gökçek hamlesi: Savcılığa suç duyurusu

1 Eylül 2026
Girne’deki gemi kazasında kaybolan kadının çocuklarından acı çağrı: "Annemizi bulun"
Öne Çıkan

Girne’deki gemi kazasında kaybolan kadının çocuklarından acı çağrı: “Annemizi bulun”

1 Eylül 2026
Gülistan Doku soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında kritik gelişme! 1 kişi daha tutuklandı

1 Eylül 2026
İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 73’üncü duruşma devam ediyor: Sanıklar tahliyelerini talep etti
Öne Çıkan

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında 73’üncü duruşma devam ediyor: Sanıklar tahliyelerini talep etti

1 Eylül 2026
Sonraki Haber
Yeni itiraf: 500 gram bebek mi olur çek fişini dediğini duydum

Yeni itiraf: 500 gram bebek mi olur çek fişini dediğini duydum

En Güncel Haberler

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti
Dış Haberler

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti

1 Eylül 2026
Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı
Spor Haberleri

Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı

1 Eylül 2026
Araştırma: Yapay zeka robotlaştırıyor
Bilim & Teknoloji

Araştırmalar yapay zekâ robotlaştığını ortaya koydu

1 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de dalından sebze ve meyve toplama deneyimi başladı

1 Eylül 2026
Yaşam

Ankara’da ilginç olay: Başıboş eşeği çekiciyle otoparka götürdüler

1 Eylül 2026
Yaşam

Kars’ta Türk Kızılay’ın aşevi açıldı

1 Eylül 2026
Yaşam

Muğla’da yine eski sevgili vahşeti: Eski sevgilisini tabancayla öldürüp, intihar etti

1 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursa'da orman yangını

Bursa’da alevlerle mücadele: Orman yangınına müdahale sürüyor

- Haberton
1 Eylül 2026

Bursa’nın İznik ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere karadan ve havadan müdahale ediyor. Yörükler Mahallesi’ndeki tarım arazisinde...

Türkiye kültürle dolu bir yazı geride bıraktı: Festivaller Anadolu’ya yayıldı, müzelerde gece ziyaretleri öne çıktı

Bir milletin kaderini değiştiren zafer: 30 Ağustos ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığa uzanan büyük mücadelesi

Elektrik faturasını yükselten cihazlar belli oldu! Evde en çok elektriği hangisi tüketiyor?

Sürekli gaz ve şişkinlik yaşayanlar dikkat! Masum bir nedenden kaynaklanabileceği gibi hastalık belirtisi de olabilir

Güncel Haber

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti

1 Eylül 2026
Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı

Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı

1 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton