4 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 1 milyon 366 bin 215 Suriyeli kardeşimiz geri dönüş yaptı

1 milyon 366 bin 215 Suriyeli kardeşimiz geri dönüş yaptı

Haberton - Haberton
17 Şubat 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
1 milyon 366 bin 215 Suriyeli kardeşimiz geri dönüş yaptı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “1 milyon 366 bin 215 Suriyeli kardeşimiz geri dönüş yaptı. Bu kardeşlerimiz artık ülkemizin gönül elçileridir; inşallah bundan sonra da kendilerini yalnız bırakmayacağız” dedi.

Bakan Çiftçi, Vilayetler Evi Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen ‘Valiler Buluşması’ programına katıldı. Burada konuşan Çiftçi, “Türkiye, hepimizin ortak vatanı, yuvası ve göz bebeğidir. Her birimiz, inanıyorum ki bu vatana aşkla bağlıyız. Bunun için her birimizin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekiyor. Çünkü ülkedeki huzur ve güven iklimi sahada alınan tedbirler kadar; toplumsal sükunet ve ortak akılla güçlenir. Özellikle ana muhalefet partisi milletvekillerinin yemin töreninde yaşattığı üzücü hadiseler, milli irademizin tecelligahı olan Gazi Meclis’imizin mehabetine yakışmamıştır. Milletvekillerimiz, yapılanı tasvip etmediklerini daha sonra ifade etmişlerdir. Bu süreçte kurumlarımızın saygınlığına özen gösteren sorumlu bir dil, kamu düzenini büyüten olgun bir tavır, milletimizin kardeşliğini pekiştiren sağduyulu bir duruş bizim ölçümüz ve prensibimiz olacaktır. Milletimizin bizden beklentileri doğrultusunda, 86 milyonun her bir ferdine hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

‘SÜRECİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

30 yıldır İçişleri Bakanlığı camiasında görev aldığını ifade eden Çiftçi, “Bu ailenin her bir ferdi; fedakarlığın, disiplinin ve adanmışlığın ne olduğunu çok iyi bilir. Mülki idaremizden merkez teşkilatımızdaki sivil çalışma arkadaşlarımıza kadar; herkes milletimizin huzuru, devletimizin bekası için emek verir. Bu hedefin sahadaki en görünür teminatı da güvenlik birimlerimizdir. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz tam bir koordinasyon içinde, gece gündüz demeden ülkemizin huzuru için görev başındadır. Güvenlik güçlerimizin fedakarlıkları sayesinde suç örgütlerinden çetelere, terör örgütlerinden zehir ve insan tacirlerine her alanda önemli başarılar elde ettik.

Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Kahramanlarımızın her birine yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi, 40 yılda elde ettiğimiz başarıları taçlandıracağımız bir sürecin içindeyiz. ‘Terörsüz Türkiye’ süreciyle inşallah ülkemizi ayağındaki prangalardan ebediyen kurtarmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin güçlü desteğiyle, bugünlere gelen süreçte önemli bir aşamadayız. İçişleri Bakanlığı olarak yürütülen çalışmaların hedefine ulaşması için, diğer kurumlarımızla yakın koordinasyon içinde hareket edecek, üzerimize düşenleri yapacak, hukuk devletinin gereğini her şartta uygulayacağız. Süreci sabote etmeye kalkışanlara ve milletin kardeşliğini hedef alanlara da müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

‘KUMAR VE YASA DIŞI BAHİSLE MÜCADELEDE TAVRIMIZ NETTİR’

Uyuşturucuyla mücadelenin, istikbali temin etmenin en temel şartlarından biri olduğunun altını çizen Çiftçi, “Bu alanda daha güçlü, daha kararlı bir mücadele yürüteceğiz. Asayiş suçları ve organize suç örgütleriyle mücadelede de aynı irade geçerlidir. Allah’ın izniyle bir tek çocuğumuzu dahi çetelere kaptırmama azmindeyiz. Kumar ve yasa dışı bahisle mücadelede de tavrımız nettir; milletimizin alın terine göz dikenlere geçit vermeyeceğiz. Bugün dünyada güvenlik açısından en ciddi tehditlerin başında düzensiz göç geliyor.

Ülkemiz; coğrafi konumu itibarıyla doğu-batı, kuzey-güney istikametinde cazip bir göç rotasıdır. Bu sebeple dikkat, tedbir ve sürdürülebilir politika şarttır. İnsan onurunu gözeten, inanç değerlerimize ve kültürel kodlarımıza halel getirmeyen bir anlayışla düzensiz göçle mücadelemiz sürecektir. Anadolu tarih boyunca mazlumların sığınağı olmuştur. Muhacire ensarlık yapmak bizim inancımızın gereğidir. Din, köken, mezhep, meşrep ayrımı yapmadan mazluma yardım etmek Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’mizin de temel politikasıdır. Bu çerçevede 1 milyon 366 bin 215 Suriyeli kardeşimizin gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş yaptığını özellikle vurgulamak isterim.

Bu kardeşlerimiz artık ülkemizin gönül elçileridir; inşallah bundan sonra da kendilerini yalnız bırakmayacağız. AFAD ve afet yönetiminde hedefimiz dirençli şehirler, bilinçli toplum anlayışını daha da güçlendirmektir. Bir taraftan müdahale kapasitemizi arttırırken diğer taraftan riskleri önceden azaltan güçlü bir sistemi büyütmek en temel hedefimizdir. Huzur ve güven iklimini büyüten bir ülke olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, büyük ve güçlü Türkiye idealine doğru emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi. Bakan Çiftçi’nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İdris Şahin’den Akın Gürlek’in açıklamalarına sert tepki

Sonraki Haber

28 ilde ‘Siber Suçlarla Mücadele’ operasyonu; 140 tutuklama

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mahir Polat'tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!
Öne Çıkan

Mahir Polat’tan Özkan Yalım tartışmalarına net yanıt; Affedilmedi, zaten istifa etmişti!

4 Haziran 2026
Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı
Öne Çıkan

Dorukhan Büyükışık soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı

4 Haziran 2026
CHP'de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi
Öne Çıkan

CHP’de Özgür Özel dönemindeki ihraçlar iptal edildi

4 Haziran 2026
Trump'tan ‘savaş yetkileri’ tasarısının kabul edilmesine tepki
Öne Çıkan

Trump’tan ‘savaş yetkileri’ tasarısının kabul edilmesine tepki

4 Haziran 2026
Öne Çıkan

Polat ailesinin koruması için cenaze töreni: Dilan Polat ayakta durmakta güçlük çekti

4 Haziran 2026
Mehmet Akif Ersoy hakkında hazırlanan iddianame savcılığa iade edildi
Öne Çıkan

Mehmet Akif Ersoy hakkında hazırlanan iddianame savcılığa iade edildi

4 Haziran 2026
Sonraki Haber
28 ilde 'Siber Suçlarla Mücadele' operasyonları: 350 şüpheli yakalandı

28 ilde 'Siber Suçlarla Mücadele' operasyonu; 140 tutuklama

En Güncel Haberler

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi
Politika

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

4 Haziran 2026
Bodrum katında çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

Bodrum katında çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi

4 Haziran 2026
Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz
Politika

Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz

4 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bıçaklanarak öldürülen Tahsin’in annesi: Oğlum çok gençti, başka analar yanmasın

4 Haziran 2026
Yaşam

İzmit Körfezi’ne 100 yapay resif ile 6 bin balık bırakıldı

4 Haziran 2026
Yaşam

Bağcılar’da yangından dönen itfaiye aracı devrildi; 2 yaralı 

4 Haziran 2026
Yaşam

Sivil polisler bıçaklı kavgaya havaya ateş açarak müdahale etti

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ahmet Kaplan Roland Garros’ta adını finale yazdırdı

Ahmet Kaplan Roland Garros’ta adını finale yazdırdı

- Haberton
4 Haziran 2026

Ahmet Kaplan Tekerlekli Sandalye Tenisi Quad kategorisinde katıldığı sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Roland Garros’ta finale yükselerek tarihi bir başarıya...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

4 Haziran 2026
Bodrum katında çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi

Bodrum katında çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi

4 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton