4 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İBB’ye yönelik ‘yolsuzluk’ davası yarın başlıyor

İBB’ye yönelik ‘yolsuzluk’ davası yarın başlıyor

Haberton - Haberton
8 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İBB’ye yönelik ‘yolsuzluk’ davası yarın başlıyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen ‘Yolsuzluk’ davasının ilk duruşması yarın yapılacak. Aralarında Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 407 sanık, ilk kez Silivri’de hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan iddianamede ‘örgüt lideri’ olarak adı geçen Ekrem İmamoğlu’nun; ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’, ‘Rüşvet’, ‘Suç Gelirlerinin Aklanması’, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Dolandırıcılık’, ‘Kişisel Verilerin Kaydedilmesi’, ‘Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Yayma’, ‘Suç Delillerini Gizleme’, ‘Haberleşmenin Engellenmesi’, ‘Kamu Malına Zarar Verme’, ‘Rüşvet Alma’, ‘Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma’, ‘İrtikap’, ‘Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama’, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’, ‘Çevrenin Kasten Kirletilmesi’, ‘Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet’, ‘Orman Kanunu’na Muhalefet’ ve ‘Maden Kanunu’na Muhalefet’ suçlarını işlediği iddia edildi. İmamoğlu’nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede 7 Sanık ‘Örgüt Yöneticisi’ Olarak Yer Aldı

Öte yandan iddianamede Fatih Keleş, Murat Ongun ve Adem Soytekin ile ‘casusluk’ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Hüseyin Gün, firari Murat Gülibrahimoğlu ve tutuksuz sanık Ertan Yıldız da ‘örgüt yöneticisi’ olarak yer aldı.

İddianamede ‘örgüt yöneticisi’ olarak adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Fatih Keleş hakkında ‘48 kez Rüşvet’, ‘Rüşvet Alma’, ‘Rüşvet Verme’, ‘55 kez İhaleye Fesat Karıştırma’, ‘39 kez Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’, ‘8 kez Suç Gelirlerini Aklama’, ‘Maden Kanunu’na Muhalefet’, ‘Orman Kanunu’na Muhalefet’, ‘Çevre Kirliliğine Neden Olma’, ‘Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet’, ‘İrtikap’, ‘Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme’ ve ‘Haberleşmenin Engellenmesi’ suçlarından 556 yıl 8 aydan 1542 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

İBB Başkan Danışmanı ve İBB Medya Aş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun hakkında ise ‘Rüşvet’, ‘53 kez İhaleye Fesat Karıştırma’, ‘33 kez Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’, ‘Kişisel Verileri Başkasına Verme, Yayma veya Ele Geçirme’, ‘Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma’ ve ‘Suç Gelirlerini Aklama’ suçlarından 287 yıl 6 aydan 779 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Ertan Yıldız’ın ‘Rüşvet’, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ ve ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’ suçlarından 86 yıldan 251 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Adem Soytekin hakkında ise ‘Rüşvet’, ‘Zincirleme Şekilde Rüşvet’, ‘İrtikap’ ve ‘Suç Gelirlerini Aklama’ suçlarından 67 yıldan 194 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Uyuşturucu’ Soruşturmasında Da Adı Geçiyordu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Uyuşturucu’ soruşturmasında da adı geçen ve hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan firari sanık iş insanı Murat Gülibrahimoğlu hakkında ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’, ‘Suç Gelirlerini Aklama’, ‘Evrakta Sahtecilik’, ‘Maden Kanunu’na Muhalefet’, ‘Orman Kanunu’na Muhalefet’, ‘Çevre Kirliliğine Neden Olma’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet’ suçlarından 19 yıl 6 aydan 51 yıla kadar hapis cezası istendi.

Casusluk’tan 20 Yıl Hapsi İstenen Gün ‘Yolsuzluk’ Davasında Da Hakim Karşısına Çıkacak

Başka bir soruşturma olan ‘casusluk’ soruşturması kapsamında ‘Siyasal Casusluk’ suçundan hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen Hüseyin Gün’ün, ‘Yolsuzluk’ soruşturması kapsamında da ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma’ ve ‘Kişisel Verileri Başkasına Verme, Yayma veya Ele Geçirme’ suçlarından 20 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şahan ‘Terör’ Dosyasından Tahliye Edilmişti

Şişli Belediye Başkanı Emrah Resul Şahan, 23 Mart 2025’te ‘terör’ soruşturması kapsamında ‘PKK/Kck terör örgütüne yardım etmek’ suçlamasıyla tutuklanmış, ardından geçtiğimiz aylarda ‘terör’ dosyasından tahliye edilmişti. Şahan, 12 Eylül 2025 tarihinde ‘Yolsuzluk’ soruşturması kapsamında yeniden tutuklandı. Şahan hakkında 5 kez ‘Rüşvet Alma’, 2 kez ‘İrtikap’, ‘Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Kaydedilmesi’, ‘Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme’ ve ‘Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma’ suçlarından toplam 35 yıldan 91 yıla kadar hapis cezası istendi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ise 7 kez ‘Rüşvet Alma’ ve ‘Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma’ suçlarından toplam 30 yıldan 88 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney De Tutuklu

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de 19 Ağustos 2025 tarihinde ‘Yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklandı.

Avukat Pehlivan ‘Örgüt Üyeliği’nden Tutuklandı

Öte yandan İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, ‘Suç örgütüne üye olma’ iddiasıyla 19 Haziran 2025 tarihinde savcılığa ifade vermek üzere çağrıldı. İfade veren Pehlivan tutuklandı. İddianamede Pehlivan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Manisa’da 3.9 büyüklüğünde deprem

Sonraki Haber

Kayseri’de kentin farklı noktalarına Kayserispor bayrakları asıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Adliyelerde menfaat karşılığı yargı süreçlerine müdahale ettiği belirlenen 8 şüpheli tutuklandı
Öne Çıkan

Yargıda rüşvet ve nüfuz soruşturması büyüyor: 8 tutuklama, 5 yargı mensubu görevden uzaklaştırıldı!

4 Ekim 2026
AFAD’da “yapılmayan eğitim” iddiası: Valilik 6 personel hakkında soruşturma izni verdi
Öne Çıkan

AFAD’da yapılmayan eğitimlere ödeme iddiası: Valilik 6 personel için soruşturma izni verdi

4 Ekim 2026
Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü
Öne Çıkan

Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü

4 Ekim 2026
Adana ve Osmaniye'de korkutan tablo: Dakikalar içinde peş peşe 3 deprem!
Öne Çıkan

Adana ve Osmaniye’de korkutan tablo: Dakikalar içinde peş peşe 3 deprem!

4 Ekim 2026
Adana’da korkutan deprem: Saimbeyli 4,8 ile sallandı
Öne Çıkan

Adana’da korkutan deprem: Saimbeyli 4,8 ile sallandı

4 Ekim 2026
ÖSYM duyurdu; KPSS Ön Lisans soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı
Öne Çıkan

ÖSYM duyurdu; KPSS Ön Lisans soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kayseri'de kentin farklı noktalarına Kayserispor bayrakları asıldı

Kayseri'de kentin farklı noktalarına Kayserispor bayrakları asıldı

En Güncel Haberler

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

4 Ekim 2026
Selçuk Bayraktar: 40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var
İş Dünyası

Selçuk Bayraktar’dan ihracat açıklaması: “40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var”

4 Ekim 2026
Brezilya, devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti
Dış Haberler

Brezilya, devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti

4 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tokat’ta kediler için güzellik yarışması: ‘En Bakımlı’ ve ‘En Güzel’ kedi seçildi

4 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da uğursuz sanılıp vurulan puhu cinsi baykuş, tedaviye alındı

4 Ekim 2026
Yaşam

KPSS sınavına 1 dakika geç kalan aday, içeri alınmayınca sinir krizi geçirdi

4 Ekim 2026
Yaşam

Ardahan’ın yüksek kesimlerine kar yağdı

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İletişim Başkanı Duran'dan Adana ve Osmaniye'deki depremler için 'geçmiş olsun' mesajı

İletişim Başkanı Duran’dan Adana ve Osmaniye’deki depremler için ‘geçmiş olsun’ mesajı

- Haberton
4 Ekim 2026

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Adana ve Osmaniye'de meydana gelen, çevre illerde de hissedilen depremler için geçmiş olsun mesajı yayımladı. İletişim...

Bir günlük değil, bir ömürlük sorumluluk

Çocuğunuzun ekranında ne var? Tek tıkla başlayan dijital riskler

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Güncel Haber

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

4 Ekim 2026
Selçuk Bayraktar: 40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var

Selçuk Bayraktar’dan ihracat açıklaması: “40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var”

4 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton