8 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Orman yangınlarıyla etkin mücadeleden tasarruf ediyorlar

Orman yangınlarıyla etkin mücadeleden tasarruf ediyorlar

Haberton - Haberton
24 Temmuz 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Orman yangınlarıyla etkin mücadeleden tasarruf ediyorlar
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İtibardan tasarruf etmeyenler, uçak filolarından tasarruf etmeyenler, Türkiye’nin orman yangınlarıyla etkin mücadele edeceği ekipmanlardan, uçaklardan tasarruf ediyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Ensar Aytekin eşlik etti. Görüşeme yaklaşık 40 dakika sürdü. Basına kapalı görüşmenin ardından Özel ve Uysal, ortak açıklama yaptı.

Özgür Özel, son günlerde Türkiye siyasetinde yabancı ülkelerin Türkiye’deki büyükelçilerinden rahatsız eden açıklamalar duyduklarını belirterek, “Doğrusunu, eğrisini bilmeden, o sistemi de doğru analiz etmeyen, efendim, ‘Türkiye’nin Osmanlı’nın millet sistemiyle yönetilmesinin uygun olacağı’ gibi ifadeleri ya da İsrail’e ‘ulus devletlerin tehdit olduğu’ gibi ipe sapa gelmez değerlendirmeleri duyuyoruz. Sayın Erdoğan da ‘Müjde vereceğim’ dediği bir konuşmasında müjde değil; ama adeta ağzına sakız eder gibi 11 kez üst üste ‘Türk, Kürt, Arap’ dediğini duyuyoruz.

Onun üzerinden de iktidara müzahir kalemlerin ve konuşmacıların televizyonlarda ya da gazete köşelerinde Türkiye’nin gerçekliğiyle, bölgenin gerçekliğiyle, üniter yapıyla bağdaşmayacak bazı hayaller, bazı tahayyüller üzerinden ifadeler kullandığını görüyoruz. Tam da Lozan’ın 102’nci yılında şunu söylemek gerekiyor; Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Lozan’a imzayı atan parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisindeki iki önemli akımın da temsilcileri olarak burada karşınızda bulunduğumuz bu noktada Türkiye’yi mezhebe dayalı, dine dayalı, onların konfederatif şekilde bir arada olduğu filan gibi tamamen ve tamamen Türkiye’yi istikrarsızlığa ve bugünkü siyasi iklimi de enfekte etmek üzerine kurgulanmış bu sorumsuz sözlerin tamamını reddediyoruz. Bu ülke 100 yıl önce kararını verdi ve bu ülke Cumhuriyet sistemiyle yönetilecek” diye konuştu.

‘AYNI ŞEYLER KONUŞULUYOR, KIŞIN UNUTULUYOR’

Özel, bugün öğle saatlerinde AKUT’un Ankara Operasyon Merkezi’ni ziyaret ettiğini aktararak, “5 AKUT görevlisi hayatını kaybetti Eskişehir’deki orman yangınında ve 5 orman işçimiz hayatını kaybetti. Birazdan Ankara’daki cenazelere katılacağız. Ama artık her sene hem orman hem içindeki canlılar ve böyle kabul edilemez bir şekilde canlarımızın kaybedildiği bir süreçte bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Her sene aynı şeyler konuşuluyor, kışın unutuluyor. İtibardan tasarruf etmeyenler, uçak filolarından tasarruf etmeyenler, Türkiye’nin orman yangınlarıyla etkin mücadele edeceği ekipmanlardan, uçaklardan tasarruf ediyorlar. Bunun kabul edilebilir tarafı yok. Bir yas gününde olmasak, bir matem gününde olmasak, henüz cenazeler toprağa kavuşmamış olmasa çok ağır şeyler söyleyeceğim artık bu konuda. Ama bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerinin yasını, acılarını paylaşıyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

’19 MART DARBESİ YAPILMASA FAİZ YÜZDE 35’Tİ’

Özel, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına ilişkin soru üzerine, “Merkez Bankası eğer 19 Mart darbesi olmasaydı istikrarlı şekilde 2,5 puan 2,5 puan her ay faiz indiriyordu ve bu sürecekti. Bunu bütün hepimiz biliyorduk ve bu noktalara da şöyle gelmiştik. Seçimden önce kendileri orada duruyorken ‘Nasıl yapalım?’ deyip, sırf tüketici güven endeksini yukarı çekebilmek için, piyasaya fazla para basarak, enflasyonu kontrol etmeyerek görece bir satın alma imkanı ve bir çılgınlık dönemi yaşattılar Türkiye’ye. Sırf seçimi kazanabilmek için. O dönemde doların fırlamasına engel olmak için Kur Korumalı Mevduattan hepimizin sırtına tarihin ağır yükünü bindirdiler. Ve dünya siyasi tarihinde alınmış en kötü kararla, en haksız, hakkaniyetsiz kararla yoksulun sırtından aldılar ve zengine verdiler o süreçte, bir şekilde o süreci geçirebilmek için.

Seçimi kazanacakları güne kadar övündükleri ve hatta ekonomi alanında ödül alacaklarını iddia ettikleri bu sistemi, seçim günü terk edip ‘Bunlar irrasyoneldi, biz rasyonel politikalara döneceğiz. Mehmet Şimşek gelecek, enflasyon ile mücadele edecek, faiz enstrümanını, silahını doğru şekilde kullanacak, enflasyonu düşürecek.’ Hiç yeri yokken bütün dünyada 3 olan enflasyon 6’ya çıktığında doğru zamanda faiz silahını kullanıp enflasyonu Avrupa ülkeleri, Amerika, 3’lük enflasyonu 6’dan geriye döndürmüşken, 4’lük enflasyonu 9’dan geri çevirmişken, tek haneli enflasyonlardan yüzde 83’lere, gerçekte yüzde 150’lere bu ülkede enflasyonu çıkaranlar; seçimden sonra acı reçeteyi yine millete, acı ilacı millete içirerek bir kemer sıkma dönemine girdiler. Ve faiz 2,5 puan 2,5 puan 2,5 puan iniyordu aşağıya doğru. 19 Mart darbesini yaptılar. Yapılmasaydı bugün faiz ya 32,5’tu ya 35’ti” açıklamasında bulundu.

Etiketler: Orman YangınıÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Endonezya ile 48 KAAN için anlaşma sağlandı

Sonraki Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özel’i ziyaret etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır
Politika

AK Parti’li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

7 Ekim 2026
CHP’li Kılıç: İzmir kurultay hesaplarına meze edilmiştir
Politika

CHP’li Kılıç: İzmir kurultay hesaplarına meze edilmiştir

7 Ekim 2026
Yeni Partili Başarır: O yüzle İzmir sokaklarında gezemez
Politika

Yeni Partili Başarır: O yüzle İzmir sokaklarında gezemez

7 Ekim 2026
Mahmut Arıkan’dan fon soruşturması çıkışı: “Fon vurgunu örgütlü, organize bir yapının eseridir”
Politika

Mahmut Arıkan’dan fon soruşturması çıkışı: “Fon vurgunu örgütlü, organize bir yapının eseridir”

7 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu: Türk sahipli deniz ticaret filosu 54,3 milyon detveyt tona ulaştı
Politika

Türk deniz ticaret filosu rekor kırdı: 2 bin 262 gemiye ulaştı

7 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recai Kutan'ı andı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recai Kutan’ı andı

7 Ekim 2026
Sonraki Haber
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özel'i ziyaret etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özel'i ziyaret etti

En Güncel Haberler

Kağıthane’de otomobil ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Kağıthane’de otomobil ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

8 Ekim 2026
Bandırma'da yağ fabrikasında yangın
Yerel Haberler

Bandırma’da yağ fabrikasında yangın

8 Ekim 2026
Aydın’da kazada yaralanan 2 kişi, 3 gün sonra hastanede hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Aydın’da kazada yaralanan 2 kişi, 3 gün sonra hastanede hayatını kaybetti

8 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Malatya’da otizmli bireyler için özel eğitim sınıfı açıldı

7 Ekim 2026
Yaşam

Gazze için Antalya’da sessiz yürüyüş; binlerce öğrenci tek yürek oldu

7 Ekim 2026
Yaşam

Kahramanmaraş’tan başlayan kutsal yolculuk: Yürüyerek ve otostop çekerek umreye gidiyor

7 Ekim 2026
Yaşam

Türk devletleriyle ortak uzay modülü hedefi

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

SPK'dan 21 kişi hakkında suç duyurusu

SPK’dan 21 kişi hakkında suç duyurusu

- Haberton
8 Ekim 2026

Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Odine şirketi hisselerinde yapılan inceleme sonucunda, 21 kişi hakkında...

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Güncel Haber

Kağıthane’de otomobil ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Kağıthane’de otomobil ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

8 Ekim 2026
Bandırma'da yağ fabrikasında yangın

Bandırma’da yağ fabrikasında yangın

8 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton