7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Polis Cihat Ermiş’i şehit eden katilin cezası belli oldu

Polis Cihat Ermiş’i şehit eden katilin cezası belli oldu

Haberton - Haberton
10 Ekim 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Polis Cihat Ermiş'i şehit eden katilin cezası belli oldu

Polis Cihat Ermiş'i şehit eden katilin cezası belli oldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyükçekmece’de silahlı saldırı ihbarı üzerine bir eve giden polis memuru Cihat Ermiş’i (31) şehit eden Muhammet Berke Çorak (20), ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, sanık Çorak’ın, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık Çorak’ın ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçundan 1 yıl 3 ay hapsine karar verirken ‘kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma’ suçundan ise 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Olay, 9 Ekim 2023 yılında saat 02.30 sıralarında Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta motosikletli 2 kişinin havaya ateş ettiği yönünde polise ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler söz konusu adrese gittiğinde motosikletlileri bulamadı. Ekipler çevrede araştırma yaparken polise bir ihbar daha geldi. Arayan kişi evinin duvarlarına kurşun isabet ettiğini söyleyerek polisten yardım istedi. Bunun üzerine olay yerinde araştırma yapan ekipler ihbarın yapıldığı daireye gitti. Duvarlarında kurşun izi olan zilini çalan ekiplere kapı açılmadı. Ekipler ihbarı yapan numarayı aradı fakat numarayı da kimse açmadı. Ekipler bunun üzerine daire kapısını açarak içeri girmek istedi ancak o sırada içeriden ekiplere doğru silahla ateş edildi. Evdeki Muhammet Emre Çorak’ın silahından çıkan kurşun polis memuru Cihat Ermiş’in göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan Ermiş, Mimarsinan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ermiş burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Polis memuru Cihat Ermiş’i (31) şehit eden Muhammet Berke Çorak’ın (20) yargılandığı davada karar açıklandı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya şehit polis memuru Cihat Ermiş’in eşi Nülüfer, annesi Sare ve babası Şefik Ermiş ile taraf avukatları da hazır bulundu. Sanık Muhammet Berke Çolak, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık Çolak, duruşma başında ‘benim amacım öldürmek değildi’ diyerek ağladı. Duruşma süresi boyunca ağzından hiç ‘pişmanım’ kelimesi çıkmadığı görüldü.

‘DÜN EŞİMİN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ’

Duruşmada söz alan şehit polis memurunun eşi Nilüfer Ermiş beyanında, “Önceki beyanlarımı tekrar ederim, benim eşim dün itibariyle bir yıl önce şehit oldu, dün aynı zamanda çocuğumun doğum günüydü, buna rağmen bugün buraya geldim, sanık ağlıyor ancak ben onun ağlamalarına inanmıyorum, timsah gözyaşı döküyor, sadece eşim değil hepimiz onunla birlikte öldük, ben sanıktan sonuna kadar şikayetçiyim, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

‘EN AĞIR CEZAYI ALSIN İSTİYORUZ’

Şehidin babası Şefik Ermiş ise, “Ben de önceki beyanlarımı tekrar ediyorum, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve sanığa indirim uygulanmamasını istiyorum. Anne Sare Ermiş ise, “Ben de önceki beyanlarımı tekrar ediyorum, bir yıl önce sanık oğlumu öldürdü, benim oğlumla kavuşmam ahirete kaldı, sanık ise anne babası ile sürekli görüşüyor, benim oğlum toprağın altında ben sanığın en ağır şekilde, ömür boyunca hapisten çıkmayacak şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

‘BUNDAN ÖNCE PİŞMANLIK VE AĞLAMASI YOKTU’

Müşteki avukatı Erdoğan Tost, “Biz mütalaaya kısmen katılıyoruz, uyuşturucu madde ticareti ile ilgili olan kısmına katılmıyoruz, sanık, tanık Atakan’a uyuşturucu madde vermiştir, birlikte kullanmışlardır, bu da uyuşturucu maddeyi temin ettiğini göstermektedir, uyuşturucu madde ticareti suçundan da cezalandırılmasını talep ediyoruz, maktul bir yıl önce hayatını kaybetmiştir, bir yıldır toprağın altındadır, sanık bir yıldır cezaevindedir, bu sanığın ceza alsa dahi cezasından bir yılın infaz ettiğini göstermektedir, kendisinin biraz önce SEGBİS’te ağlama sesini duyduk, bundan önce herhangi bir pişmanlık ya da ağlaması yoktu, adam öldürme suçunu işleyenlerin profili genelde aynıdır, suçun sebebi de uyuşturucu madde ticaretidir, görevini yapan bir kişiyi katletmiştir, en ağır şekilde cezalandırılmasına karar verilmesini talep ederiz” şeklinde konuştu.

‘KENDİMİ KORUMAK AMAÇLI YAPTIM’

Son sözü sorulan sanık Muhammet Berke Çorak, “Ben sadece kendimi korumak amaçlı böyle bir şey yaptım. Ben vatanını sevmen bir insanım. Benden vatan hainiymişim gibi bahsediliyor. Kolluk kuvvetlerine direnen birisi değilim. Böyle bir şey olacağını bilseydim yapmazdım. Ben böyle bir insan değilim. Şehit Hepimizin şehididir” dedi.

‘AĞIRLAŞTIRILMUŞ MÜBEBBET’

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çorak’ı ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırdı.

– İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cihat Ermiş’in de içinde yer aldığı polis ekibinin bir ihbar üzerine 9 Ekim 2023’te şüpheli Muhammet Emre Çorak’ın bulunduğu Muratpaşa Mahallesi’ndeki evine gittiği anlatılmıştı. Maktulün, kapıyı “polis” şeklinde seslenerek çaldığı, telefona da cevap vermeyen şüphelinin can güvenliğinden endişe edildiği ve yardım amacıyla özel güvenlik görevlisi eşliğinde ikamete girildiği belirtilmişti. Şüpheli Muhammet Emre Çorak’ın “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırdı.

Etiketler: Şehit
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çocukların dijitalle ilişkisine sınır çizmek şart

Sonraki Haber

Arif Develi son yolculuğuna uğurlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ataşehir Belediyesi'nde Başkan Vekili seçimi 10 Ekim'de yapılacak
Öne Çıkan

Ataşehir Belediyesi’nde Başkan Vekili seçimi 10 Ekim’de yapılacak

6 Ekim 2026
KKTC'de cesedi bulunan 2 kişinin kimlikleri belirlendi
Öne Çıkan

KKTC’de cesedi bulunan 2 kişinin kimlikleri belirlendi

6 Ekim 2026
Eyüpsultan’da başkan vekili seçimi 10 Ekim’de yapılacak
Öne Çıkan

Eyüpsultan’da başkan vekili seçimi 10 Ekim’de yapılacak

6 Ekim 2026
Fon soruşturmasında adı geçen banka başkanı Ali Emre Ballı otomobilinde ölü bulundu
Öne Çıkan

Fon soruşturmasında adı geçen banka başkanı Ali Emre Ballı otomobilinde ölü bulundu

6 Ekim 2026
Erkek arkadaşı tarafından boğazı kesilerek katledilen Gökçe’nin annesi: "Kızım ayrılmak istiyordu"
Öne Çıkan

Erkek arkadaşı tarafından boğazı kesilerek katledilen Gökçe’nin annesi: “Kızım ayrılmak istiyordu”

6 Ekim 2026
2026’da okul saldırılarının ağır bilançosu: En az 10 öğrenci ve 3 öğretmen hayatını kaybetti
Öne Çıkan

2026’da okul saldırılarının ağır bilançosu: En az 10 öğrenci ve 3 öğretmen hayatını kaybetti

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Arif Develi son yolculuğuna uğurlandı

Arif Develi son yolculuğuna uğurlandı

En Güncel Haberler

Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit
Yerel Haberler

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026
Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı
Yerel Haberler

Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Yaşam

Seyir halindeki cenaze nakil aracından yola tabut düştü

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kütahya'da ahırda yangın: 1 ölü

Kütahya’da ahırda yangın: 1 ölü

- Haberton
7 Ekim 2026

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, ahırda çıkan yangında Hamza Dayan (76) ile 5 küçükbaş hayvan öldü. Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton