7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Partizanlık yapmak partisine ihanet etmektir

Partizanlık yapmak partisine ihanet etmektir

Haberton - Haberton
23 Ağustos 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Partizanlık yapmak partisine ihanet etmektir

Partizanlık yapmak partisine ihanet etmektir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Partili olmak partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak partisine ihanet etmektir, bu kadar net” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni’ne katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, ” Benim bir belediye başkanım bile Türkiye’nin neresinde olursa olsun o yol arkadaşım partizanlık yapsın yemin ediyorum gidip onun karşısına dikilmeyen namerttir. Partizanlık yapamaz. Benim ayrımım ne biliyor musunuz? Partili olmak partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak, partisine ihanet etmektir, bu kadar net” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni düzenlendi. Bayrampaşa Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, belediye çalışanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

‘BİZ BU İŞE GÖZÜMÜZÜN NURU GİBİ BAKIYORUZ’

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ulaşım İstanbul’un en önemli konusu. Tabii bu güncel olarak en önemli konusu ama bizim hayati mesele diye baktığımız bir de depremle mücadele konumuz var. Aslında İstanbul’un o kadar çözüme muhtaç konuları var ki, tek tek sıralamayacağım. Ama biz 5 yılda gerçekten hiçbir dönemde olmadığı kadar ciddi bir atılımla ulaşıma yatırım yapan bir yönetimiz ve bunun en güçlü ağını raylı sistemler oluşturuyor. Sevgili hemşerilerim, raylı sistemlerin 1 kilometresi, sadece 1 kilometresi neredeyse 2 milyar lira. Yani bunun anlamı ne biliyor musunuz? Şurada belediye başkanlarımızın birçoğunun o kadar yıllık bütçesi yok. 2 milyar lira 1 kilometre. Dolayısıyla biz bu işe gözümüzün nuru gibi bakıyoruz. En ucuza, en kalitelisini, en iyisini nasıl yaparız. Çünkü yapacağımız her iş tarihi bir iş olacak, tarihi bir başarıya imza atmalıyız ama aynı zamanda sizin paranızı yönettiğimiz için her kuruşunu titiz harcamayı da kendimize ilke ediniyoruz” diye konuştu.

‘BU PROJEYİ ONAYLAMAYARAK MİLLETİ CEZALANDIRIYORSUN MİLLETİ’

İmamoğlu, “Bakın son rakamı vereyim size, 2024 kamu yatırım programı, yani başvurularımızın sonuncusunda yine kamu yatırım programına alınmadı. Niye biliyor musunuz? İstanbul’da tek dertleri var. Cumhuriyet Halk Partili belediye var diye alınmadı. 12 bin proje geçti Türkiye çapında 12 bin proje kamu yatırım programından ama şu hat geçmedi. Ben de diyorum ki Ekrem İmamoğlu ile ne ilgisi var Cumhuriyet Halk Partisi ile hiç ilgisi yok. Bu, milletin projesi, kimin biliyor musunuz? Bayrampaşa’nın, Eyüp Sultan’ın ve İstanbul’un projesi. Sen bunu onaylamayarak milleti cezalandırıyorsun milleti” diye konuştu.

‘BANA, KİMİN PARASINI KİME HARCIYORSUN DEDİLER’

Başkan İmamoğlu, “Bana, kimin parasını kime harcıyorsun dediler. Ne için dediler? O zaman milletimize, 0-4 yaş arası çocuklara ücretsiz anne kart vereceğim dediğim zaman, kimin parasını kime veriyorsun dediler. Ben hangi anne AK Partili, hangi anne CHP’li, hangi anne şu partili diye baktın mı? Her anne benim başımın üstünde yeri olan annedir, bakmadım. Bu şehirde, Allah aşkına bir anne birbirinden ayrılabilir mi? Bir bebek, bir çocuk, şu güzel bakışlı evlatlar birbirinden ayırt edilebilir mi? İşte belediye başkanlarını birbirinden ayırt eden akıl var ya herkesi birbirinden ayırır ve herkesi birbirinden farklılaştırır” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Partili olmak partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak partisine ihanet etmektir, bu kadar net" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Partili olmak partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak partisine ihanet etmektir, bu kadar net” dedi.

‘PARTİZANLIK YAPMAK, PARTİSİNE İHANET ETMEKTİR’

Ekrem İmamoğlu, “Benim bir belediye başkanım bile Türkiye’nin neresinde olursa olsun, o yol arkadaşım partizanlık yapsın yemin ediyorum gidip onun karşısına dikilmeyen namerttir. Partizanlık yapamaz. Benim ayrımım ne biliyor musunuz? Partili olmak partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak, partisine ihanet etmektir, bu kadar net. Partili olmak, işiyle, adabıyla, ahlakıyla partisine layık olmaktır. Ama partizanlık yapmak, partisine ihanet etmektir çünkü milletine ihanet ediyor demektir. Bu kadar basit. Bu siyaset yapmanın ahlakının çok önemli bir hattıdır” diye konuştu.

‘HİÇBİR TÜRLÜ BAŞKA BİR ANLAM YÜKLEMEYİN LÜTFEN’

Törenin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin sorulması üzerine, “Bir kere, sayın Kılıçdaroğlu ile bizim görüşmemiz sürpriz değil. Sonuçta, bizim önceki dönem genel başkanımız. Bu muhabbetin içeriği tamamen bir dertleşmedir, sohbettir. Birbirine sevgisi yüksek, saygısı yüksek iki insanın buluşmasıdır. İçeriğin kamuoyu ile paylaşılan bir çok gündemle ilgisi yoktur. Muhabbet gayet güzeldi. İki saate yakın muhabbet ettik. Evinde olmaktan büyük onur duydum. Bizi ağırlayıp, çayını içmekten de, sayın Selvi Hanım’ında memnun oldum. İnşallah kendisiyle İstanbul’da buluşmak istediğimizi, açılışlarımıza gelmesini, bizimle birlikte olmasını ve burada kendilerini ağırlamaktan da çok mutlu olacağımı, onur duyacağımı ilettim. Sizinle paylaşacağım özeti budur. Tamamının da anlamı budur. Hiçbir türlü başka bir anlam yüklemeyin lütfen” diye konuştu.

‘DEVAMI GELMEZSE YANLIŞ OLUR’

Bir gazetecinin görüşmelerin devamının gelip gelmeyeceği yönünde ki sorusu üzerine İmamoğlu, “Niye gelmesin? Gelmezse yanlış olur. Ben Sayın Hikmet Çetin’le, sağ olsun çok sık görüşürüz, mesela. Sayın Karayalçın’la bazen gündem odaklı konuşuruz. Sayın Altan Öymen’le mümkün olduğu kadar görüşebiliyoruz. Niye Sayın Kılıçdaroğlu ile devamı olmayacak? Ben; daha fazla ve daha sık ve daha gündemli olmasını da dilerim. Sonuçta biz beraber çalıştık. Kader birliği yaptık. Bundan sonra yeni bir dönem var. Yeni bir süreç var. Bu süreci de Sayın Kılıçdaroğlu ve onun gibi partimizin büyüklerinin ışık tutması, yön vermesi, tavsiyede bulunması kadar önemli hususlar yoktur. O bakımdan, elbette Sayın Kılıçdaroğlu ile defalarca buluşmayı dilerim” ifadelerini kullandı.

PROJE 2027 YILINDA TAMAMLANACAK

Yapım çalışmalarına bugün başlanan hat, Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, Yenikapı-Kirazlı metro hattı ve Haliç tramvay hattı entegrasyonuyla İstanbullulara hizmet verecek. 3,2 kilometre uzunluğunda yapılacak tramvay hattında 5 istasyon bulunacak ve yolculuk süresi yaklaşık 8 dakika olacak. Proje çalışmalarının 2027 yılında tamamlanarak hizmete başlaması öngörülüyor.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Ağaç tünel yol’ hayran bırakıyor

Sonraki Haber

85 milyonun yüreği bir vurdukça devletimiz daim olmaya devam edecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu, 'ulaştırma koridorları' konulu konferans verdi
Politika

Bakan Uraloğlu, ‘ulaştırma koridorları’ konulu konferans verdi

6 Ekim 2026
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi'ni kabul etti
Politika

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi’ni kabul etti

6 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum: Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum: “Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız”

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
85 milyonun yüreği bir vurdukça devletimiz daim olmaya devam edecek

85 milyonun yüreği bir vurdukça devletimiz daim olmaya devam edecek

En Güncel Haberler

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı
Yerel Haberler

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

7 Ekim 2026
Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit
Yerel Haberler

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Yaşam

Seyir halindeki cenaze nakil aracından yola tabut düştü

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Girne açıklarındaki gemi kazasında kaybolan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Girne açıklarındaki gemi kazasında kaybolan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

- Haberton
7 Ekim 2026

Mersin'de Defnedilecek KKTC'deki gemi kazasında cansız bedeni bulunan kayıp yolculardan üniversite öğrencisi Özgür Gönül'ün (20) cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

7 Ekim 2026
Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton