5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - ‘Türkiye’nin Gücü Ödülleri’ sahiplerini buldu

‘Türkiye’nin Gücü Ödülleri’ sahiplerini buldu

Haberton - Haberton
10 Mayıs 2024 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'Türkiye'nin Gücü Ödülleri' sahiplerini buldu

'Türkiye'nin Gücü Ödülleri' sahiplerini buldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Türkiye’nin Gücü Ödülleri’ düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yılın ortalarında 60 milyar dolara kadar yükselen cari açığın, bu yılın Şubat ayı verisine göre 31.8 milyar dolara kadar gerilediğini hatırlatarak “Bunun anlamı, artık yatırımlarımızı daha fazla iç tasarruflarla finanse eder hale gelmişiz. Biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz; yatırımlarımızı azaltarak değil, tasarruflarımızı arttırarak bu dengeyi sağlamak durumundayız” dedi.

MÜSİAD tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin Gücü Ödülleri’, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve MÜSİAD yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Türkiye'nin Gücü Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Türkiye’nin Gücü Ödülleri’ düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MÜSİAD’ın, kurulduğu günden bu yana Türk ekonomisine ve demokrasisine damgasını vuran bir kuruluş olduğunu belirterek “Ülkemizde her türlü vesayet odaklarının tasfiyesinde ve sivil yönetimler ile milli iradenin hakim hale gelmesinde MÜSİAD hep doğru yerde durdu. 34 yıllık tarihi boyunca, MÜSİAD mensupları ülkemizin kalkınması için olağanüstü bir gayret ve özveriyle çalışmışlardır ve her zaman milletimizin yanında olmuşlardır. Sadece ülkemizle sınırlı kalmayan MÜSİAD, 7 Ekim’den beri İsrail yönetiminin insanlık ve suçları ile zulmettiği mazlum Gazze halkına da uzanan yardım eli ile insani değerlere olan bağlılığını da ortaya koymuştur. MÜSİAD’ın asil duruşu ve yardımseverliği, her zaman gurur kaynağımız olacaktır“ dedi.

“İNSANLIĞIN GÖZÜ ÖNÜNDE BU ACIMASIZ SALDIRILARI GÖRÜYORUZ”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Yılmaz, “Maalesef insanlığın gözü önünde bu acımasız saldırıları, bu zulümleri görüyoruz. Bir taraftan bu bizi bir karamsarlığa sevk ediyor, diğer taraftan ise geleceğe dönük umutlarımızı yeşerten direnişleri de görüyoruz. Hangi dine mensup olursa olsun, hangi milliyetten olursa olsun, hangi coğrafyada yaşıyor olursa olsun bu zulme karşı çıkan, karşı koyan bunu da kampüslerdeki gösterilerden sokaklara her ortamda ifade eden herkese buradan yürekten selamlarımızı iletiyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE GEÇEN YILI YÜZDE 4,5 BÜYÜMEYLE KAPATTI”

Konuşmasında ekonominin küresel anlamda olumlu bir dönemden geçmediğini hatırlatan Yılmaz, “Bir taraftan bölgemizde jeopolitik gerginlikler, savaşlar, çatışmalar yaşanıyor. Bunun üstüne bir de geçen yıl tarihimizin en büyük deprem afetiyle karşı karşıya kaldık. Bütün bunlara rağmen, dünyadaki talep daralmasına, ekonomik aktivitedeki yavaşlamaya rağmen Türkiye geçen yılı yüzde 4,5 büyümeyle kapattı. Dünyanın yüzde 3 civarında büyüdüğü bir yıldan bahsediyoruz. Böylece Türkiye bütün bu olumsuz şartlara rağmen dünyanda üstünde bir ekonomik performans gösterdi” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ DE YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELER LİGİ EŞİĞİNDEYİZ”

Yılmaz, “Son 20 yıllık performansıyla şimdi de yüksek gelirli ülkeler ligi eşiğindeyiz. Yüksek gelirli ülkeler liginde Dünya Bankası’nın kriteri 13 bin 845 dolar. Yani kişi başına geliriniz bunun üstüne çıkarsa siz artık farklı bir lige geçmiş oluyorsunuz. Eşikler, evlere girerken de kapılardan geçerken de önemlidir. Ekonomide de önemlidir. Çünkü eşikleri atladığınızda kaliteli, niteliksel bir değişimi de yaşamış oluyorsunuz. Ama eşikleri atlamak kolay da değildir. Bir takım zorluklar içerir. Dolayısıyla Türkiye bu dönem, önümüzdeki dönem, artık 4 yıl seçimlerin olmadığı farklı bir siyasi atmosferde, siyasi belirsizliklerin, politika belirsizliklerinin ortadan kalktığı bir atmosferde bu eşiği de inşallah atlayacak, yakın gelecekte ve yüksek gelirli ülkeler ligine dahil olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“CARİ İŞLEMLER AÇIĞI 31,8 MİLYAR DOLARA KADAR GERİLEDİ”

2024 yılında refah artışının kalıcı hale gelmesini hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Bunun da özünde tüketimi bir miktar dengelemek var. İhtiyacımız olmayan tüketim düzeyini sürdürmek yerine daha dengeli, daha makul düzeyde bir tüketim artışını sağlamak, diğer yandan tüketimden elde ettiğimiz tasarrufları daha az tüketerek yatırıma, üretime, ihracata, üretken alanlara kanalize etmek. Yaklaşımımızın aslında özünü oluşturan şey bu. Daha fazla tasarruf, kamuda, özelde bütün kesimlerde ve bu artan tasarrufu da gelecek için üretken alanlara, belirli alanlara kanalize etmek. Bunu da yapma gayreti içindeyiz. Bunun en açık göstergelerinden biri de cari işlemler açığı. Bu yılın Şubat ayı verisine göre cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara kadar geriledi. Bunun anlamı, artık yatırımlarımızı daha fazla iç tasarruflarla finanse eder hale gelmişiz. Biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz. Yatırımlarımızı azaltarak değil, tasarruflarımızı arttırarak bu dengeyi sağlamak durumundayız” dedi.

Etiketler: Cevdet Yılmaz
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

100 bin lira karşılığında ormanı yakan sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Sonraki Haber

Anneler Günü nedeniyle karma yağlı boya resim sergisi açtı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Aradığı ürünü bulamadı, kendi kozmetik markasını kurdu
İş Dünyası

Aradığı ürünü bulamadı, kendi kozmetik markasını kurdu

5 Ekim 2026
Selçuk Bayraktar: 40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var
İş Dünyası

Selçuk Bayraktar’dan BAYKAR açıklaması: Dünyanın en büyük SİHA üreticisi haline geldik

4 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Ekim 2026
SPK'dan Yatırımcı Tanzim Merkezi açıklaması: Hükmün ilk kez Temmuz'da düzenlendiği iddiası yalanlandı
İş Dünyası

SPK’dan Yatırımcı Tanzim Merkezi açıklaması: Hükmün ilk kez Temmuz’da düzenlendiği iddiası yalanlandı

4 Ekim 2026
Atıklar ekonomiye, kadınlar istihdama kazandırılıyor
İş Dünyası

Atıklar ekonomiye, kadınlar istihdama kazandırılıyor

4 Ekim 2026
Türkiye ihracatta rekor kırdı: Yıllıklandırılmış ihracat 283,7 milyar dolara ulaştı
İş Dünyası

Türkiye ihracatta rekor kırdı: Yıllıklandırılmış ihracat 283,7 milyar dolara ulaştı

3 Ekim 2026
oğul, ata toprağında organik tarım yapıyor
İş Dünyası

Baba-oğul, ata toprağında organik tarım yapıyor

3 Ekim 2026
Sonraki Haber
Anneler Günü nedeniyle karma yağlı boya resim sergisi açtı

Anneler Günü nedeniyle karma yağlı boya resim sergisi açtı

En Güncel Haberler

ABD'den Karayipler'de bir tekneye saldırı: 4 ölü
Dış Haberler

ABD’den Karayipler’de bir tekneye saldırı: 4 ölü

5 Ekim 2026
MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi

5 Ekim 2026
Bosna Hersek'te seçim sonuçları açıklandı
Dış Haberler

Bosna Hersek’te seçim sonuçları açıklandı

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İzmirli çocuklar su altı dünyasını keşfetti

5 Ekim 2026
Yaşam

“Ata Aile Etkinlik Merkezi” kapılarını açtı

5 Ekim 2026
Yaşam

ABB’den Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel etkinlik

5 Ekim 2026
Yaşam

Başkent’in gözdesi ATA Çiftliği hafta sonu doldu taştı

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İran: ABD'nin 7 günlük planımıza ilişkin ilettiği mesajı inceliyoruz

İran: ABD’nin 7 günlük planımıza ilişkin ilettiği mesajı inceliyoruz

- Haberton
5 Ekim 2026

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın açılmasına yönelik 7 günlük planına ilişkin ABD'nin aracı ülkeler üzerinden kendilerine...

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Garanti belgesini kaybedenler dikkat: Ürün gerçekten garanti dışı mı kalıyor?

Kiralık ev arayanlar dikkat: Sahte ilanı anlamanın 10 kritik yolu

e-Devlet’te adınıza açılmış dava var mı? Saniyeler içinde kontrol edebilirsiniz

Güncel Haber

ABD'den Karayipler'de bir tekneye saldırı: 4 ölü

ABD’den Karayipler’de bir tekneye saldırı: 4 ölü

5 Ekim 2026
MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi

MHK soruşturmasında sıcak gelişme: Hakemler Yasin Kol ve Göktuğ Hazar Erel adliyeye sevk edildi

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton