4 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Antalya Haberleri - 12 milyon liralık müstehcen görüntü dolandırıcılığı

12 milyon liralık müstehcen görüntü dolandırıcılığı

Haberton - Haberton
12 Mart 2024
- Antalya Haberleri, Yerel Haberler
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
12 milyon liralık 'müstehcen görüntü' dolandırıcılığı

12 milyon liralık 'müstehcen görüntü' dolandırıcılığı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’da sosyal medyada tanıştıkları kadınlar ile uygulama üzerinden 12 milyon liralık müstehcen görüntü dolandırıcılığı.

Antalya’da internette tanıştıkları kadınlara müstehcen görüntü gönderdiği iddiasıyla telefonda avukat, savcı gibi davranan kişiler tarafından aranan 10 kişi, haklarında dava açılacağı tehdidiyle toplam 12 milyon 132 bin lira dolandırıldı. Paraların gönderildiği hesapların genellikle üniversitelilere ait olduğu, öğrencilerin belirli bir miktar karşılığı hesaplarını kullandırdığı belirlendi.

Antalya’da sosyal medyada tanıştıkları kadınlar ile uygulama üzerinden karşılıklı müstehcen görüntü gönderen 10 kişi, sonrasında tehdit edilerek dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada, dolandırılan toplam paranın 12 milyon 132 bin 203 lira olduğu belirlendi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame, 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, paraların gönderildiği hesapların sahibi 10 şüpheli hakkında, 20’şer yıla kadar hapis talep edildi.

‘KENDİSİNİ SAVCI OLARAK TANITIP, DOSYAYI KAPATMAK İÇİN PARA TALEP EDİYOR’

Mağdur avukatı Abdullah İlkkahraman, dolandırıcılık olayının detayını anlattı. Avukat İlkkahraman, tarafların sosyal medya üzerinden tanıştığını, sonrasında cep telefon numaralarını vererek, karşılıklı müstehcen görüntüler gönderildiğini aktardı. Avukat İlkkahraman, “Daha sonra avukat olduğunu belirten kişi olayın mağdurunu arayarak, ‘Yazıştığın ve müstehcen görüntüler attığın kişi 17 yaşından küçük. Babası olaya şahit olduğundan hakkınızda suç duyurusunda bulunuldu’ diyor. Avukat olduğunu söyleyen kişi, tarafları uzlaştırmak ve olayı kapatmak için para talep ediyor. Para gönderildikten sonra bu kez kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişi tarafından mağdurlar aranıyor. Savcı olduğunu söyleyen kişi, dosyanın avukat tarafından kendilerine getirildiğini belirterek, dosyayı kapatmak için bir miktar para talep ediyor. Para ödemeleri ise üçüncü kişilerin hesaplarına yapılıyor” dedi.

HESAP SAHİPLERİ ÜNİVERSİTELİLER’

Mevcut olayda hesap sahiplerinin genellikle üniversiteliler ya da maddi durumu kötü kişiler olduğunu aktaran avukat İlkkahraman, bu öğrencilerin para karşılığı hesaplarını kullandırdığını, bazılarının ise kredi puanlarının yükseltilmesi için hesaplarında yüklü miktarda para giriş çıkışının faydası olacağına inandığını söyledi. Avukat İlkkahraman, “Hesaplarının kullanılması karşılığında para teklif ediliyor. Bu durumda bu kişiler otomatik olarak suça iştirak şeklinde yargılanıyor. Vatandaşı ne polis, ne avukat, ne de Cumhuriyet savcısı arayıp mevcut dosyayı kapatacağını söylemez. Vatandaşlarımız bu şekilde arandıysa, ya da böyle bir olayın içerisinde bulunurlarsa kesinlikle en yakın Cumhuriyet savcılığına gitmelerini ya da kolluk güçlerine müracaat etmelerini söyleyebiliriz” diye konuştu.

‘HESAP SAHİPLERİ CEZA ALABİLİYOR’

Dolandırılan bazı mağdurların yüz kızartıcı durumdan dolayı şikayetçi olmadığını aktaran avukat İlkkahraman, “Bu tür olaylar para trafiği ve yazışmalarla ortaya çıkınca kolluk güçleri bu kişilere ulaşıyor. Olayı yapan, eylemi gerçekleştiren kişiler tespit edilemiyorsa hesap sahiplerinin bu suçlardan ceza aldığını görmekteyiz. Bunlar basit suçlar değil” dedi.

Avukat Abdullah İlkkahraman, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin ‘nitelikli’ olarak değerlendirildiğini belirterek, “10 yılla veya eylemin birden çok olmasıyla cezanın artırılması, örgüt kapsamında gerçekleştirildiyse yarı veya bir oranında artırım göz önüne alındığında 15-20 yıla kadar yargılanma olabiliyor. Vatandaşların, olayların iç yüzünü bilmediği kişilere kesinlikle hesap bilgilerini vermemesi gerekiyor. Bu tarz telefonlar aldıklarında da kolluğa başvurmalarını önerebiliriz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ailesinde glokom hastalığı olan kişiler dikkat

Sonraki Haber

Trabzon’a gelirken başkalarından medet ummayacaksın

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

20 yaşındaki Yasin, bıçaklanarak öldürüldü; baba ile kızı gözaltında
Yerel Haberler

20 yaşındaki Yasin, bıçaklanarak öldürüldü; baba ile kızı gözaltında

4 Ekim 2026
Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Bakımevi’ni yeniliyor
Yerel Haberler

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Bakımevi’ni yeniliyor: “Daha nitelikli bir yaşam alanına dönüştürüyoruz”

4 Ekim 2026
Ardahan'da 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı
Yerel Haberler

Ardahan’da 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

4 Ekim 2026
Avcılar'da KPSS adayları aynı isimli okulları karıştırdı; sınava son anda yetiştiler
Yerel Haberler

Avcılar’da KPSS adayları aynı isimli okulları karıştırdı; sınava son anda yetiştiler

4 Ekim 2026
Malatya'da otomobil, yolcu otobüsüne çarptı; 1'i ağır 3 yaralı
Yerel Haberler

Malatya’da otomobil, yolcu otobüsüne çarptı; 1’i ağır 3 yaralı

4 Ekim 2026
Otomobilin takla attığı kazada sürücü yaralandı
Yerel Haberler

Trabzon’da korkutan kaza: Otomobilin takla attığı kazada sürücü yaralandı

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Trabzon'a gelirken başkalarından medet ummayacaksın

Trabzon'a gelirken başkalarından medet ummayacaksın

En Güncel Haberler

İtalya'da kamp alanında yangın: 24 yaralı
Dış Haberler

İtalya’da kamp alanında yangın çıktı: 24 yaralı

4 Ekim 2026
Bakan Kurum: Fethiye'nin mavisi emin ellerde
Politika

Murat Kurum’dan Fethiye için garanti: “Fethiye’nin mavisi emin ellerde”

4 Ekim 2026
Bakan Kacır uzay hedefi için tarih verdi: "2027'nin ilk aylarında, uzay aracımızı Ay'a göndereceğiz"
Politika

Bakan Kacır uzay hedefi için tarih verdi: “2027’nin ilk aylarında, uzay aracımızı Ay’a göndereceğiz”

4 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de can pazarı: 2 otomobil çarpıştı; 5 yaralı

4 Ekim 2026
Yaşam

Edirne’de kavgada bıçaklar konuştu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

4 Ekim 2026
Yaşam

Sakarya’da feci kaza: Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4 Ekim 2026
Yaşam

İstanbul’da 200’den fazla lezzet noktası ünlü şefler tarafından tescillendi

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Arakçi'den diplomasi mesajı: "İran adaletli bir çözüm yolu için diplomasi yolundan ilerlemeye hazır"

Arakçi’den diplomasi mesajı: “İran adaletli bir çözüm yolu için diplomasi yolundan ilerlemeye hazır”

- Haberton
4 Ekim 2026

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, “İran adaletli bir çözüm yolu için diplomasi yolundan ilerlemeye hazır” dedi. İran basını, Dışişleri Bakanı...

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Türkiye’de akıl oyunları eğitimi: Satranç ve mangala çocukların bilişsel gelişimini nasıl destekliyor?

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Güncel Haber

İtalya'da kamp alanında yangın: 24 yaralı

İtalya’da kamp alanında yangın çıktı: 24 yaralı

4 Ekim 2026
Bakan Kurum: Fethiye'nin mavisi emin ellerde

Murat Kurum’dan Fethiye için garanti: “Fethiye’nin mavisi emin ellerde”

4 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton