8 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP Düzce İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk

CHP Düzce İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk

Haberton - Haberton
14 Aralık 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP Düzce İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk

CHP Düzce İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yığılca Dernekleri Federasyonu üyeleri, CHP Düzce İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bırakarak Özcan’ın sözlerini protesto etti.

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Yığılca Belediye Başkan aday adayı tanıtımı sırasında söylediği “Gericiliğin, yozluğun, yobazlığın kol gezdiği bir yerde göç veren bir yerde böyle bir kardeşimizin çıkması bence anlamlıdır” şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Yığılca Dernekleri Federasyonu üyeleri, CHP Düzce İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bırakarak Özcan’ın sözlerini protesto etti.

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, geçen hafta Yığılca Belediye Başkan adayı adayını tanıtırken “Önümüzde çok kıymetli bir kardeşimiz var. Önder kardeşimiz. Bir kere bu yola çıkıyorum demekle, bu kararlığı göstermekle gerçekten cesaretine hayranım. Gericiliğin, yozluğun, yobazlığın kol gezdiği bir yerde göç veren bir yerde böyle bir kardeşimizin çıkması bence anlamlıdır” diye konuştu. Özcan’ın sözleri Yığılca halkının tepkisine neden oldu.

Yığılca Dernekleri Federasyonu üyeleri, Anıtpark’ta yaptıkları basın açıklamasıyla CHP’li Özcan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Yığılca Dernekleri Federasyonu üyeleri adına konuşan Yığılcalılar Dernek Başkanı Şendoğan Tekin, “Geçtiğimiz gün üzülerek izlediğimiz görüntüler sonrası bu basın açıklamasını yapmak zorunluluğu doğmuştur. CHP Yığılca İlçe Başkanlığında aday tanıtım toplantısı sırasında Düzce Milletvekili Talih Özcan tarafından yapılan hadsiz açıklama bizleri üzmüştür. Yığılcalılar, tüm derneklerimiz ve Yığılca Dernekler Federasyonumuz ve 140 bin Yığılcalı olarak milletvekilinin açıklamasını kınıyoruz.

Yığılca ilçemiz adını Osmanlı’dan almış, tarihi Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünden yola çıkarak ekonomik anlamda sadece ilimize değil, ülkemizin ekonomisine değer katan kültürel değerlerine sahip devletine, milletine bağlı övgü ile bahsedilecek bir ilçedir” dedi.

‘MİLLETVEKİLİ YIĞILCA’YA OLAN ÖFKESİNİ DIŞA KUSMUŞTUR’

Tekin, milletvekili Özcan’ın Yığılca’ya olan nefretini dile getirdiğini belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ne yazık ki ismini dahi anmak istemediğimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’den milletvekili seçilen ve Düzce’ye dayatma olarak gönderilen ithal milletvekili zat, ilçemiz halkını aşağılayarak hakarette bulunmuştur. Gösterilen tepkiler sonrası bu vekil her ne kadar yanlış anlaşıldım dese de aslında o görüntülerde içindekileri ve Yığılca halkına olan nefretini dışa kusmuştur. İnsanın fikri neyse zikri de odur.

Ancak yapılan açıklamalar sonrası bu konuşmaya alkış tutanları da şiddetle kınıyoruz. Gericiliğin, yozluğun, yobazlığın kol gezdiği bir yerde demek ne demektir? Bu kadar talihsiz bir açıklama ve hakaret olamaz, olmaz. Arısı ile doğası ile devletine saygılı, misafirperver insanı ile Türkiye’ye mal olmuş bir ilçe için kullanılan bu tabirler Yığılca’ya ve Yığılcalılara hakarettir.

Bu açıklamayı yapan şahsı kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Yığılca’yı tanımayan, Yığılca’nın ismini dahi telaffuz edemeyen, Yığılca’yı bilmeyen Milletvekili Talih Özcan, bizleri yobaz ve gerici olarak suçlayarak tüm Yığılca’mızı küçük düşürmeye çalışmıştır. Bilinmelidir ki bizler ne yobaz ne gericiyiz. Sizlere bu cümleleri bir Yığılcalı olarak değil 140 bin Yığılcalı olarak iade ediyoruz. Biz Yığılcalılar için kullanılan her sözün her cümlenin karşılığı misli ile olacaktır. Yığılca’yı hor görmek kimsenin haddine değil. Dediğimiz gibi insanın zikri neyse fikri de odur.”

Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde bulunan CHP İl Başkanlığı binasına giderek siyah çelenk bıraktı. Bu sırada bunu engellemek isteyen CHP Yığılca Belediye Başkan aday adayı Önder Atasoy ve bazı vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Etiketler: CHP
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bitmez’in genel durumu düne göre daha ciddi

Sonraki Haber

Adana’da kahve zincirine silahlı saldırı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yeni Partili Başarır: Meclis araştırma komisyonu kurulsun
Politika

Ali Mahir Başarır’dan fon soruşturması çağrısı: “Meclis araştırma komisyonu kurulsun”

8 Ekim 2026
DEM Parti İmralı heyetinden AK Parti'ye kritik ziyaret!
Politika

DEM Parti İmralı heyetinden AK Parti’ye kritik ziyaret

8 Ekim 2026
Adalet Bakanlığı'ndan fon soruşturmasında sızıntı iddialarına sert yanıt: "Mesnetsiz bir iftira"
Politika

Adalet Bakanlığı’ndan fon soruşturmasında sızıntı iddialarına sert yanıt: “Mesnetsiz bir iftira”

8 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu: Halkalı-Kapıkule yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek
Politika

Bakan müjdeyi verdi: Halkalı-Kapıkule yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek

8 Ekim 2026
Ümit Özlale İki bakana belge numaralarıyla seslendi: “Bu işlemler size mi ait?”
Politika

Ümit Özlale, İki bakana belge numaralarıyla seslendi: “Bu işlemler size mi ait?”

8 Ekim 2026
DEVA Partili Ekmen’den fon soruşturması çıkışı: “Bu manipülasyon değil, dolandırıcılıktır”
Politika

DEVA Partili Ekmen’den fon soruşturması çıkışı: “Bu manipülasyon değil, dolandırıcılıktır”

8 Ekim 2026
Sonraki Haber
Adana'da kahve zincirine silahlı saldırı

Adana'da kahve zincirine silahlı saldırı

En Güncel Haberler

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı

8 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu

8 Ekim 2026
Deniz Akkaya hakkında yakalama emri talebi
Öne Çıkan

Deniz Akkaya hakkında yakalama emri talebi

8 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da örnek davranış: Parasını düşüren motosikletliye sosyal medyadan ulaşıp teslim etti

8 Ekim 2026
Yaşam

Öldürülen kız çocukları için Diyarbakır’dan İran’a pedal çeviriyorlar

8 Ekim 2026
Yaşam

81 ilin yöresel ürünleri uzay kongresinde buluştu

8 Ekim 2026
Yaşam

Balık tutmak için açıldığı denizde kaybolan madenciyi arama çalışmaları sürüyor

8 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kilis'te DEAŞ operasyonu; 1 tutuklama

Kilis’te DEAŞ operasyonu; 1 tutuklama

- Haberton
8 Ekim 2026

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik Kilis merkezli operasyonlarda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 1'i tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ terör...

Tek bir karede koca bir hikâye: Eren Boz’un sanat yolculuğu

Kastamonu’dan İtalya’ya uzanan cazibe: Asırlık ahşap mirası Avrupa’ya açılıyor

Türk zeytini ve zeytinyağı ihracatında kritik dönem: Akdeniz’in sıvı altını dünya pazarında neden kan kaybediyor?

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Güncel Haber

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı

Maltepe’de çöken binadan kurtarılan yaralıların sağlık durumu açıklandı

8 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu

Maltepe’de çöken binada ölen 2 kişinin kimlikleri belli oldu

8 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton