5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Karaismailoğlu: İnşallah belediyeciliği öğrenirler

Karaismailoğlu: İnşallah belediyeciliği öğrenirler

Haberton - Haberton
18 Ocak 2023
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
İnşallah belediyeciliği öğrenirler

İnşallah belediyeciliği öğrenirler

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Hem Bakanlığımıza hem de belediyelere devletimiz bir bütçe veriyor.  Bu bütçelerle bu yatırımları yapacaksınız. Bunlar içerisinde metrolar var yollar var. Ama paralar da ortada yok. İnşallah belediyeciliği öğrenirler” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğu, İstanbul Havalimanları Muhabirliği Derneği üyeleriyle geçen pazartesi günü İstanbul Havalimanı’nda bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunu bir an önce bitirilmesi lazım.  Ama maalesef öyle bir heyecan da yok öyle bir dert de yok. Bu Başakşehir-Kayaşehir arasındaki metro hattı yapmayacaklarını bize söyleyince biz de burayı devraldık. Biz burayı devraldığımızda buranın yapım oranı yüzde 5’ti. Yine bu Başakşehir metrosuna paralel Mahmutbey-Esenyurt metrosu var onun da ilerleme hızı yüzde 1’di. Onun da güneyinde Bağcılar-Kirazlı-Halkalı’ya 9 kilometrelik bir metro hattı var onun da ilerleme hızı yüzde 5’ti. Biz Başakşehir metrosunu yüzde 5’ten devraldık bugün bitiriyoruz.

Üzerinden 4 yıl geçti. Ya siz belediyesiniz. Belediyelere ve bakanlığı da devletimiz bir bütçe veriyor.  Bu bütçelerle bu yatırımları yapacaksınız. Bunlar içerisinde metrolar var, yollar var. Ama paralar da ortada yok. Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler. İlk defa dünyada yapmaya sorumlu oldukları metro hattı üzerine hafriyat döken bir belediye olarak tarihe geçtiler. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Hizmet etmenin, belediyeciliğin ne olduğunu öğrenirler. Gerçi bir yılları kaldı o zamana kadar da ne yapsalar kardır ama bir şey göremiyoruz” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN HALKA HİZMETE UZAK KALDIĞI DÖNEMLERDE BİZ DEVREYE GİRİYORUZ”

Karaismailoğlu, “Adana şehir merkezinde Adana Büyükşehir Belediyesinin yapmak zorunda olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, belediyeyi ilgilendiren yakından bir proje. Maalesef bir yandan da CHP’li belediyelerin halkına hizmette uzak kaldıkları günlerde biz de vatandaşımızın yaşamını kolaylaştıracak projeleri devralıp tamamlıyoruz. Adana’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, nisan ayında bitirip halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.    

Karaismailoğlu: İnşallah belediyeciliği öğrenirler

“KANAL İSTANBUL KENDİ GELİRLERİYLE MALİYETİNİ KARŞILAYACAK BİR PROJE”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünya ticaret hacmi belli. 12 milyar ton şu anda. 2030 yılına geldiğimizde 25 milyar tona çıkacağı gözüküyor. Bugünden tedbir almamız lazım. Keza bugünden de ciddi problem var. Gemilerin bekleme maliyetleri ve Marmara Denizi’ne verdiği sıkıntılar var. İstanbul Boğazı dünyanın en riskli deniz suyollarından biri. Geçmişte yaşanmış kazalar var. Bugün 40 bin gemi geçiyor. Süveyş Kanalı’ndan yılda 24 bin gemi geçiyor. 9 milyar dolarlık kazanç sağlıyorlar. Buradaki bu yoğunluğu azaltmak için devlet olarak çözüm bulmak zorundayız.

Kanal İstanbul tamamen bir ihtiyaçtan doğmuş. Boğazı kapatmayacağız, yükünü hafifleteceğiz. Kanal İstanbul’u maliyeti kendi gelirleri ile karşılayacak bir proje olarak hayata geçireceğiz. Şu anda Kanal İstanbul üzerinden geçen vatandaşımızı ulaşım ihtiyacını karşılayacak Sazlıkdere Köprüsü ve bağlantı yolarında inşaatlar devam ediyor. Kanal İstanbul’da kendi gelirleri ile finanse edecek şekilde ülkemizin hizmetine sokacağız. Karadeniz’deki büyük bir lojistik bir limanı ile birlikte Roterdam ve Singapur limanlarına benzer bir limanla Karadeniz’deki lojistik hareketliliğe yön vereceğiz.”

“İSTANBUL HAVALİMANI METROSU, DİĞER İSTASYONLARLA ENTEGRE OLACAK”

İstanbul Havalimanı’nın 2022 yılını 65 milyon yolcuyla tamamladığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Önümüzdeki sene 70 milyon yolcuyu aşacak. En az 70 milyon diyoruz. Burası Türkiye’ye yüzyıllar boyu hizmet edecek. Tabi yazın İstanbul Havalimanı’nı 5G’li havalimanı yapmıştık şimdi de pazar günü de metrosuyla Türkiye’ye dünyaya hizmet edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunu hizmete açacağız.

Önce Kağıthane-İstanbul Havalimanı kısmını hizmete açıyoruz. Bu hattımız Kağıthane-Hasdal-Göktürk-İhsaniye-İstanbul Havalimanı ve İstanbul Havalimanı kargo hattında yolculara hizmet verecek. Önümüzdeki yaza girmeden de 3 buçuk kilometre olan Kağıthane-Gayrettepe kısmını da Haziran ayına varmadan açarak Gayrettepe İstasyonumuz, Zincirlikuyu Metrobüs istasyonumuz, Maslak-Hacıosman’a kadar uzatmış olacağız. Pazar günü açacağımız Kağıthane istasyonumuz ile birlikte Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının Kağıthane istasyonuyla entegre olarak buradan diğer metro hatlarıyla bağlantısı sağlanacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Hem Bakanlığımıza hem de belediyelere devletimiz bir bütçe veriyor.  Bu bütçelerle bu yatırımları yapacaksınız. Bunlar içerisinde metrolar var yollar var. Ama paralar da ortada yok. İnşallah belediyeciliği öğrenirler” dedi.

“YERLİ MİLLİ SİNYALİZASYONU İLK KEZ BURADA KULLANACAĞIZ”


akan Karaismailoğlu, “Metro hattının 34 kilometre olmasıyla birlikte dünyada ilk defa yerli milli sinyalizasyon burada kullanılacak. Yıllarca sinyalizasyon konusunda dünyada 5-6 firmanın tekelinde olan bir işti. Hem yüksek maliyetler hem bitmek bilmeyen işler, bir de ilave ihtiyaç olduğunda onların keyfi ücretleriyle karşı karşıya kalıyorduk. Aselsan ile bir işbirliği yaparak yerli ve milli sinyalizasyonu ilk defa burada kullanacağız. Bundan sonra bütün metro hatlarında bunu kullanacağız.” şeklinde konuştu. 

“BURAYA FARKLI HAVAYOLLARININ GELMESİ BİZİM DE TERCİHİMİZ”

Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü gösteriyor. Yaz ayında 1400 uçak 230 bin yolcu, 200 bine varan istihdam. Burası Türkiye’yi uçuran projelerden bir tanesi. Burada yapılacak her işe katkı sağlamak zorundayız. Biz burayla sürekli temas halindeyiz. Buradaki yolcu sayısını arttırmak, burayı geliştirmek bakanlık olarak bizim görevimiz. Burada ne kadar çok çeşitlilik olursa, Türk Hava Yolları’nın bir yandan büyümesi, farklı markaların da gelmesi bizim de tercih ettiğimiz bir konudur. Burası Türkiye’yi dünyaya bağlayan bir merkez. Burada bir yaşam alanı var” dedi.

“İKİNCİ PİST MAYIS AYINDA BİTİYOR”

Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Mayısın başında bitirmeyi hedefledik. Çalışmalarımız o yönde devam ediyor. Mayıs ayında ikinci pisti bitireceğiz. Bitirdikten sonra 35 milyon yolcu kapasitesini yeni bir kapasite genişletme ihalesi ile birlikte burayı büyütmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cep telefonu hacklenip 15 bin TL’si dolandırıldı

Sonraki Haber

Türk Hava Yolları personel maaşlarını artırdı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Fiji'de
Politika

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Fiji’de

5 Ekim 2026
Türkiye'yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler
Politika

Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler

5 Ekim 2026
İletişim Başkanı Duran'dan Adana ve Osmaniye'deki depremler için 'geçmiş olsun' mesajı
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan Adana ve Osmaniye’deki depremler için ‘geçmiş olsun’ mesajı

4 Ekim 2026
TBMM'de 'Türk Kızılay Kanunu' teklifi görüşülecek
Politika

TBMM’de ‘Türk Kızılay Kanunu’ teklifi görüşülecek

4 Ekim 2026
Bakan Yumaklı: Gıda güvenliği, milli güvenlik meselesidir
Politika

İbrahim Yumaklı gıda güvenliğine dikkat çekti: “Milli güvenlik meselesidir”

4 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum, Pre-COP Zirvesi’ne başkanlık edecek
Politika

Murat Kurum COP31 öncesi Pre-Cop Zirvesi’ne başkanlık edecek

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Türk Hava Yolları personel maaşlarını artırdı

Türk Hava Yolları personel maaşlarını artırdı

En Güncel Haberler

Marketin kasasındaki paraları çalıp, içecek içen şüpheliye gözaltı
Yerel Haberler

Marketin kasasındaki paraları çalıp, içecek içen şüpheliye gözaltı

5 Ekim 2026
Kaçak göçmenleri taşıyan otomobil takla attı; 9 yaralı
Yerel Haberler

Kaçak göçmenleri taşıyan otomobil takla attı; 9 yaralı

5 Ekim 2026
Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı
İş Dünyası

Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor

5 Ekim 2026
Yaşam

Bir gecede felç kaldı, tekrar adım atabilmek için 3 yıldır çalışıyor

5 Ekim 2026
Yaşam

Sason’da festivalde 1 kilo bal 400 bin liraya satıldı

5 Ekim 2026
Yaşam

Dezavantajlı çocuklar futbol sayesinde kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor

5 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Emekli ve memurun 2027 Ocak zammında ilk tablo ortaya çıktı: 3 aylık oran belli oldu

2027 emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak? Ocak 2027 zam oranında ilk rakam belli oldu

- Haberton
5 Ekim 2026

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Eylül 2026 enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte milyonlarca emekli ve memurun 2027 Ocak ayında alacağı maaş zammına...

Arabanız sürekli su eksiltiyorsa dikkat: Motor arızasının habercisi olabilir

Garanti belgesini kaybedenler dikkat: Ürün gerçekten garanti dışı mı kalıyor?

Kiralık ev arayanlar dikkat: Sahte ilanı anlamanın 10 kritik yolu

e-Devlet’te adınıza açılmış dava var mı? Saniyeler içinde kontrol edebilirsiniz

Güncel Haber

Marketin kasasındaki paraları çalıp, içecek içen şüpheliye gözaltı

Marketin kasasındaki paraları çalıp, içecek içen şüpheliye gözaltı

5 Ekim 2026
Kaçak göçmenleri taşıyan otomobil takla attı; 9 yaralı

Kaçak göçmenleri taşıyan otomobil takla attı; 9 yaralı

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton