7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 13’üncü Cumhurbaşkanı bilge bir insan olacak

13’üncü Cumhurbaşkanı bilge bir insan olacak

Haberton - Haberton
27 Aralık 2022
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
13'üncü Cumhurbaşkanı bilge bir insan olacak

13'üncü Cumhurbaşkanı bilge bir insan olacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP’li Faik Öztrak, “Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı; devleti bilen, hırslarını, egosunu aşmış, milletin kendisine verdiği büyük yetkiyi Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için kullanacak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yepyeni ve güçlü parlamenter sistemi getirecek, bilge bir insan olacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Öztrak, 2022 yılının son MYK toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. 2022 yılında yaşananları hatırlatan Öztrak, “2022’ye girerken Hazine’nin ödeyeceği toplam iç borç faizi 795 milyar liraydı. Bugün 2 trilyon 570 milyar liraya çıktı. Yüzde 223 arttı. 2022’ye girerken 200 lira gelen elektrik faturası sene biterken 402 liraya çıktı. Bin lira gelen doğal gaz faturası sene biterken 2 bin 611 liraya sıçradı. Geçtiğimiz yılbaşında çiftçi traktörünün deposunu bin 327 liraya dolduruyordu.

Şimdi aynı depoyu doldurmak için 2 bin 556 lira ödüyor. Geçtiğimiz yılbaşında; 680 liraya dolan araba deposu bugün bin 35 liraya doluyor. Ülkeyi yönetemeyen kifayetsiz hükumet; ülkemizi üretici enflasyonunda dünya birincisi, gıda enflasyonunda dünya dördüncüsü, tüketici enflasyonunda dünya altıncısı yaptı. Milletimizi hayat pahalılığı altında ezdi bitirdi” ifadelerini kullandı.

‘YEPYENİ KURUMLARI İNŞA EDECEĞİZ’

13’üncü Cumhurbaşkanı bilge bir insan olacak

Öztrak, 2023 yılında iktidara geldikleri takdirde Türkiye’yi önce feraha sonra da refaha kavuşturacaklarını söyleyerek, “Kısa sürede ferahlamak için çökerttikleri devlet yönetimini yeniden ayağa kaldıracağız, yepyeni kurumları inşa edeceğiz. Ekonomide ilkin, sarayın sebep olduğu belirsizlik çarkını kıracağız. Bunu gerçekleştirmek için; Merkez Bankası’nın başına tüm dünyanın saygı duyduğu bir ismi atayacağız. Merkez Bankası’nın hedefi, enflasyonu kalıcı olarak düşük tek haneye indirmek olacak. Şatafata ve israfa son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu yere Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız. Mali kural uygulamasını başlatacağız, bütçe birliğini bozan uygulamalara son vereceğiz.

Kamu-özel işbirliği projeleri başta olmak üzere devletin sırtındaki tüm koşullu yükümlülükleri, Durum ve Hasar Tespit Komitesi eliyle ortaya çıkaracağız. Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini canlandıracağız. Bu çerçevede öncelikle, ’23’üncü Yargı ve Temel Haklar Faslı’nın gereklerini hızla tamamlayacağız. Bu fasıldaki siyasi blokajın derhal kaldırılmasını da AB’den isteyeceğiz. İkinci çabamız ise; hızla hayata geçireceğimiz ‘yeni nesil kalkınma stratejimiz’ olacak. Bu hem ülkemizi ferahlatacak hem de kalıcı refaha ulaşmanın önünü açacak. ‘Karbonsuzlaşma Stratejisini ve Yeşil Mutabakatı’ ekolojik krizin tüm muhataplarıyla beraber toplumsal uzlaşı yoluyla oluşturacağız” diye konuştu.

‘BİLGE BİR İNSAN OLACAK’

Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın ‘kral’ değil, ‘kural’ diyen bir Cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Öztrak, “Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı; devleti bilen, hırslarını, egosunu aşmış, milletin kendisine verdiği büyük yetkiyi Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için kullanacak. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yepyeni ve güçlü parlamenter sistemi getirecek, bilge bir insan olacak. Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı; ‘Altılı Masa’nın belirleyeceği aday olacak” ifadelerini kullandı. 

Öztrak soru üzerine, “Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz; ama nisanın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime, yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanununun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki bir erken seçime biz destek olmayız” dedi.

Etiketler: Cumhurbaşkanı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bir köpeği yakarak öldürdüler

Sonraki Haber

Gaziantep’te terör örgütü DEAŞ operasyonu; 14 gözaltı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu, 'ulaştırma koridorları' konulu konferans verdi
Politika

Bakan Uraloğlu, ‘ulaştırma koridorları’ konulu konferans verdi

6 Ekim 2026
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi'ni kabul etti
Politika

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi’ni kabul etti

6 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum: Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum: “Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız”

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ operasyonu; 14 gözaltı

Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ operasyonu; 14 gözaltı

En Güncel Haberler

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı
Yerel Haberler

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

7 Ekim 2026
Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit
Yerel Haberler

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

2026-KPSS Lisans sonuçları açıklandı

7 Ekim 2026
Yaşam

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Ankara’da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

- Haberton
7 Ekim 2026

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Filistin Dayanışma Platformu (Anfidap) tarafından düzenlenecek yürüyüş etkinliği için bazı yolların trafiğe kapatılacağını bildirdi. Ankara Emniyet...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

2026-KPSS Lisans sonuçları açıklandı

2026-KPSS Lisans sonuçları açıklandı

7 Ekim 2026
Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

Elektrikli bisiklete çarpan otomobil sürücüsünün kaçtığı kaza kamerada: 2 yaralı

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton