5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bakan Varank’tan ÖTV zammı açıklaması

Bakan Varank’tan ÖTV zammı açıklaması

Haberton - Haberton
22 Eylül 2021
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Varank'tan ÖTV zammı açıklaması

Bakan Varank'tan ÖTV zammı açıklaması

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan ÖTV zammı açıklaması; Vergi uygulamalarımızı ülkenin ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlıyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Biz tabi ki vergi uygulamalarımızı hem ülkenin ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, hem de sektörlerin önünü açacak şekilde tasarlıyoruz. Tabi ki KDV olsun, ÖTV olsun ihtiyaçlar hasıl olduğunda” dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır yerli otomobil standında açıklamalarda bulundu. Açıklamalar sonrası Bakan Varank gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Gazetecinin, “Elektrikli araçlara gelen ÖTV zammı stratejik miydi, yerli araçları desteklemek için miydi?” sorusuna ilişkin Varank şunları söyledi: 

“Oradaki hamlenin özellikle ithal lüks otomobiller dönük bir ayağı vardı. Maalesef çok lüks otomobilleri daha uygun fiyatlarla Türkiye’ye getirmeye çalışanlar oldu, ona dönük bir hamleydi. Biz tabi ki vergi uygulamalarımızı hem ülkenin ekonomik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, hem de sektörlerin önünü açacak şekilde tasarlıyoruz. Tabi ki KDV olsun, ÖTV olsun ihtiyaçlar hasıl olduğunda. Biliyorsunuz pandemi döneminde KDV’ye dönük çok ciddi indirimler gerçekleştirdik. Bu manada da Hazine ve Maliye Bakanlığımızda ne sektörün önünü kesmek istiyor, ne de çok fazla ithal ve lüks otomobillerin Türkiye’de satılmasını istiyor. Bu dengeyi tutturacak şekilde önümüzdeki dönemde tabi ki bu uygulamalarını revize etmeyle ilgili çalışmaları var.”

TOGG CEO’su Karakaş: Biz o batarya hücre krizine takılmayacağız

Bakan Varank'tan ÖTV zammı açıklaması
Bakan Varank’tan ÖTV zammı açıklaması

TOGG Coe’su Gürcan Karakaş, otomotiv sektörünü etkilemesi beklenen batarya hücre krizine dikkat çekerek, “Biz başından itibaren bu işi planlayarak çözeceğimiz için, o batarya hücre krizine takılmayacağız” dedi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Coe’su Gürcan Karakaş ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST’te yer alan yerli otomobil standında açıklamalarda bulundu. 

Bakan Varank, “Ben alanda geziyorum, Türkiye’nin otomobiline olan ilgi benden daha fazla. Kimse Bakan’a bakmıyor ama arabaya bakıyor. İnşallah orada da süreçler planladığımız şekilde devam edecek. Biz Türkiye’nin otomobili projesiyle dünyada değişen otomotiv endüstrisine Türkiye’nin bir cevabını vermiş oluyoruz. Otomotiv endüstrisindeki değişimi biz daha erken görerek doğuştan elektrikli, otonom özellikleri olan ve fikri mülkiyet hakları yüzde 100 bize ait olan, bu sayede de çok farklı teknolojileri çok kolay bir şekilde entegre edebildiğimiz bir projeyi başlatmıştık. O projede planlandığı şekilde gidiyor. Bundan memnunuz” dedi. 

“BAZI FARKLILIKLAR OLABİLİR AMA BU TASARIMIN NİTELİĞİNİ DEĞİŞTİRECEK BOYUTTA DEĞİL”

TOGG Coe’su Gürcan Karakaş, “Artık geleceğin dünyasında batarya teknolojilerine, güç elektroniğine sahip olmayan şirketler teknolojiye sahip olamıyorlar. O nedenle söz verdiğimiz noktadayız, planladığımız noktadayız. TOGG TV’den 24 saat izleyebileceğiniz şekilde tesisimizin adım adım her gün tamamlandığını görüyorsunuz. Biz planlar doğrultusunda 2022’nin sonunda seri üretime hazır olacak şekilde hazırlıklarımızı çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyük bir heyecan. Öbür taraftan sorumluluğun farkındayız ama bu heyecan ve enerji bize gece-gündüz, hafta sonları uykusuz da olsa müthiş bir enerji veriyor. Bizim ilk aracımız C segmenti bir SUV, ufak tefek regülasyonlarla bazı farklılıklar olabilir ama bu tasarımın niteliğini değiştirecek boyutta değişiklikler değil” dedi. 

“BİZ O BATARYA, HÜCRE KRİZİNE TAKILMAYACAĞIZ”

Karakaş, otomotiv sektöründeki çip ve batarya sorununa dikkat çekerek, “Çip krizi var doğru ve çip krizinin sebeplerini de biliyoruz, aşağı yukarı 1 sene daha süreceğini düşünüyoruz. Uzadı, daha erken çözülür denmişti ve bizim planlarımız doğrultusunda şu anda yaptığımız rezervasyonlarla çip krizine takılmayacağımızı düşünüyoruz. İkincisi; çip krizinden daha önemli bir kriz çıkacak, batarya krizi. Hücre yok.

Tüm dünyada herkes elektrikli araçlara dönüşürken, daha fazla elektrikli araç üretmek için koştururken, dünyadaki hücre üreticilerinin kapasiteleri 2030 yılı sonlarına kadar tamamıyla şu an rezerve edilmiş vaziyette. Batarya teknolojisine sahip olmayan şirketler, batarya hücresinin teknolojisine sahip olmayan şirketler o teknolojiye sahip değiller. Biz başından itibaren bu işi planlayarak, çözeceğimiz için biz o biz o batarya hücre krizine takılmayacağız” şeklinde konuştu. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Duruşma salonunun penceresinden atladı

Sonraki Haber

Ligi iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran'dan Adana ve Osmaniye'deki depremler için 'geçmiş olsun' mesajı
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan Adana ve Osmaniye’deki depremler için ‘geçmiş olsun’ mesajı

4 Ekim 2026
TBMM'de 'Türk Kızılay Kanunu' teklifi görüşülecek
Politika

TBMM’de ‘Türk Kızılay Kanunu’ teklifi görüşülecek

4 Ekim 2026
Bakan Yumaklı: Gıda güvenliği, milli güvenlik meselesidir
Politika

İbrahim Yumaklı gıda güvenliğine dikkat çekti: “Milli güvenlik meselesidir”

4 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum, Pre-COP Zirvesi’ne başkanlık edecek
Politika

Murat Kurum COP31 öncesi Pre-Cop Zirvesi’ne başkanlık edecek

4 Ekim 2026
Cevdet Yılmaz'dan terör yorumu: "Kalıcı bir şekilde ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz"
Politika

Cevdet Yılmaz’dan terör yorumu: “Kalıcı bir şekilde ülkemizin gündeminden çıkarmak istiyoruz”

4 Ekim 2026
Riyad’da kritik savunma zirvesi: Türkiye’den üç önemli isim katılacak
Politika

Riyad’da kritik savunma zirvesi: Türkiye’den üç önemli isim katılacak

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ligi iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz

Ligi iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz

En Güncel Haberler

Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen  işçi ağır yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı

5 Ekim 2026
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı
Yerel Haberler

Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı

5 Ekim 2026
Kahramanmaraş'ta tartıştığı iki arkadaşını bıçakla yaraladı
Yerel Haberler

Kahramanmaraş’ta tartıştığı iki arkadaşını bıçakla yaraladı

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD’dan Saimbeyli’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu

5 Ekim 2026
Yaşam

Tokat’ta kediler için güzellik yarışması: ‘En Bakımlı’ ve ‘En Güzel’ kedi seçildi

4 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da uğursuz sanılıp vurulan puhu cinsi baykuş, tedaviye alındı

4 Ekim 2026
Yaşam

KPSS sınavına 1 dakika geç kalan aday, içeri alınmayınca sinir krizi geçirdi

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

- Haberton
4 Ekim 2026

Sarıyer’de motokurye Ahmet Yasin E. (27), iddiaya göre ablasıyla ilişkisine karşı çıktığı Muharrem Y. (26) ve yanındaki 3 kişi tarafından...

Bir günlük değil, bir ömürlük sorumluluk

Çocuğunuzun ekranında ne var? Tek tıkla başlayan dijital riskler

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Güncel Haber

Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen  işçi ağır yaralandı

Bursa’da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı

5 Ekim 2026
Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı

Cip, iş yerinin bahçe duvarına çarptı: 4 yaralı

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton