5 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Irak’ta şehit olan teğmenin anıları roman oldu

Irak’ta şehit olan teğmenin anıları roman oldu

Haberton - Haberton
27 Ağustos 2021
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Irak şehidinin anıları roman oldu

Irak şehidinin anıları roman oldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Irak’ta şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’ın anıları Oysa Ben Tüm Gökyüzüydüm isimli romanda bir araya getirildi

Irak’ın kuzeyinde düzenlenen Pençe- Yıldırım operasyonunda araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’ın (27) anıları, silah arkadaşı Samed Poyraz tarafından ‘Oysa Ben Tüm Gökyüzüydüm’ isimli romanda bir araya getirildi. Kitapta Kıvık’ın, patlamanın ardından müdahale için gelenlere, ‘Halimden memnunum, kavuştuk biz. Kendinizi yeterince yordunuz zaten benim için yorulmayın. Gökyüzüne bakın beyler. Emrimi ikiletmeyin. Gördünüz mü yıldızları? Üzülmeyin. Onların hepsi benim. Ben oradayım artık’ dediği ortaya çıktı.

Irak’ta şehit olan anıları roman oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin (TSK) Irak’ın kuzeyinde sürdürdüğü Pençe- Yıldırım operasyonunda 26 Nisan günü Nirvaseytü üs bölgesinde düzenlenen operasyonda, araziye tuzaklanan EYP’nin infilak etmesi sonucu Piyade Teğmen Mehmet Kıvık şehit oldu. Şehit Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’ın cenazesi, memleketi İzmir’in Menderes ilçesi Orta Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi. Silah arkadaşı Samed Poyraz, şehidin son 4 yılındaki anılarını romanlaştırdı.

Şehidin ve silah arkadaşlarının fotoğrafları ile desteklenen 219 sayfalık ‘Oysa Ben Tüm Gökyüzüydüm’ adlı romanda, Kıvık’ın kahramanlıkları da yer buldu. Kitabın geliri Şehit Piyade Teğmen Mehmet Kıvık adına açılacak kütüphanelere ve Türkiye’de mevcut 300’e yakın şehit kütüphanesine bağışlandı. Bunun yanı sıra kitap, tüm erler ve maddi durumu olmayan öğrencilere de ücretsiz olarak dağıtılıyor.

‘DAVET VAR ARŞTA İFTARA’

Kitapta operasyona ait detaylar da yer aldı. Patlamadan kısa bir süre önce Ahmet ismindeki uzman çavuşun Kıvık’ın yanına gelerek, ‘Komutanım siz çok yoruldunuz. Ben öne geçeyim’ dediğini, bunu kabul etmeyen Kıvık’ın, ‘Vakit dar Ahmet. Davet var arşta iftara. Dön sen hadi yerine, hadi’ dediği ortaya çıktı. Kıvık’ın, patlamanın ardından müdahale için gelenlere ise, ‘Halimden memnunum, kavuştuk biz. Kendinizi yeterince yordunuz zaten benim için yorulmayın’ dediği, silah arkadaşlarına ise ‘Gökyüzüne bakın beyler. Emrimi ikiletmeyin. Gördünüz mü yıldızları? Üzülmeyin. Onların hepsi benim. Ben oradayım’ artık” dediği kitapta yer buldu.

Şehidin annesi Ayşe Kıvık, kitabı okuduktan sonra oğluyla bir kez daha gurur duyduğunu söyledi. Kıvık, “Kitabı defalarca okudum. Sayfaları defalarca kez geriye dönerek okudum. Hem çok acı çektim hem çok gururlandım. Oğlumun vatanına, milletine, bayrağına duyduğu aşkı okudukça ağladım. Oğlum her zaman bizi şereflendirmiştir. Kitapta gerçek dostluğu ve arkadaşlığı gördüm. Kitabın yazılmasına öncülük eden Samed Poyraz ve diğer silah arkadaşlarına teşekkür ederim. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar” dedi.

Irak’ta şehit olan anıları roman oldu

‘BEN GİTMEZSEM KİM GİDECEK’

Oğluyla son olarak şehit olmadan önce mesajlaştıklarını belirten Ayşe Kıvık, “Mehmet’imin boşluğu çok büyük. Her saniye aklımda. Fotoğraflarını, kıyafetlerini seviyorum. Sık sık kabrine gider oğlumla dertleşirim. Televizyonda izlediğimiz gibi olmuyormuş. Operasyonun başladığını öğrendiğimde aradık ama ulaşamadık. Konuşmak nasip olmadı ama mesajlaştık. Şehit olduğu gün ‘Annem nasılsın?’ mesajı attım. Bana, ‘İyiyim annem. Kendinize iyi bakın, Allah’a emanet olun’ dedi. Ben evimize şehit ateşi düşeceğini aklımın ucuna bile getirmemiştim.

Hep o döndüğünde yapacağımız planları düşünüyordum. Akşam saatlerinde kötü haber geldi. Mehmetler kolay yetişmiyor. Son olarak arkadaşı şehit Abdurrahman Topuksuz’un cenazesinden döndüğünde de aynı şeyleri söyledim. Hem o hem de ben çok üzgündük. ‘Oğlum sen de bizi yakma’ dediğimde bana, ‘Mesleğimi çok seviyorum. Bana böyle şeyler söyleme. Eğer oraya ben gitmezsem, başkası gitmezse kim gidecek? Olur da şehit olursam ağlamayın’ dedi” ifadelerini kullandı.

Şehit babası Kenan Kıvık ise, “Allah bu acıyı düşmanıma bile yaşatmasın. Samed Poyraz’dan Allah razı olsun. Bu kitap için öncülük yaptı. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Torunlarımla ilgileniyorum. Günde 3 kez kabristana gidiyorum. Gitmezsem rahat edemiyorum. Bizi böyle gururlandırdığı için Allah, oğlumdan razı olsun” diye konuştu.

CENAZE AKŞAMI YAZILMAYA BAŞLANDI

Şehidin silah arkadaşı Samed Poyraz ise Mehmet Teğmen’i unutturmamak adına kitabı yazmaya karar verdiğini söyledi. Poyraz, “Kitabı yazmaya Mehmet Teğmen’in cenazesinden sonra karar verdim. Cenazeden ayrılanların yakalarına taktıkları vesikalıkları giderken çöpe attıklarını gördüm. Yıllarca verdiğimiz mücadele ve çektiğimiz eziyetlerin bu kadar kolay unutulmasına müsaade edemezdim. Birlikte eğitim aldığımız ve Mehmet’le aynı yerde görev yapan arkadaşlarımıza bu fikrimi paylaştım. Silah arkadaşlarımın da motivesiyle cenaze akşamı yazmaya koyuldum. 26 Nisan gecesi başladığım kitabı 6 Ağustos’ta tamamladım.

Kurgu değil, ortaya hakikati anlatan bir roman çıktı. Aile de romanın çıkmasını, tamamlanmasını haftalarca sabırsızlıkla bekledi. Takdim etmeye silah arkadaşlarımızla birlikte kalabalık bir grup olarak gittik. Mehmet Teğmen’in son dört senesini anlattığımız bu roman, Türk çocuklarına nesiller boyu örnek olacak ve milli bilinç aşılayacaktır. Kitabı okullara ve askeri birliklere ücretsiz dağıtmaya devam etmek için bizlere destek olmak isteyen herkese açık çağrımızdır. Unutmamak ve unutturmamak adına bu mücadelemizde lütfen bizlere destek olsunlar” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

FETÖ jandarma mahrem yapılanmasına 41 gözaltı kararı

Sonraki Haber

Kars’taki göllere 2 milyon yavru sazan bırakıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Uzak Şehir'de dikkat çeken oyunculuk performansı: Gonca Cilasun evlat acısını yansıtabilmek için 8 kilo verdi
Kültür ve Sanat

Uzak Şehir’de dikkat çeken oyunculuk performansı: Gonca Cilasun evlat acısını yansıtabilmek için 8 kilo verdi

4 Ekim 2026
35 yıllık ressam, çocukların hayallerini çiziyor: "En büyük hedefim, çocukları mutlu etmek"
Kültür ve Sanat

35 yıllık ressam, çocukların hayallerini çiziyor: “En büyük hedefim, çocukları mutlu etmek”

4 Ekim 2026
Güller ve Günahlar’da sıcak gelişme: Berrak eve geri döndü
Kültür ve Sanat

Güller ve Günahlar’da sıcak gelişme: Berrak eve geri döndü

4 Ekim 2026
İzmir'de yüzleri gülümseten etkinlik: Minik eller ebru sanatıyla Türk bayrağı işledi
Kültür ve Sanat

İzmir’de yüzleri gülümseten etkinlik: Minik eller ebru sanatıyla Türk bayrağı işledi

4 Ekim 2026
AileFest’e yoğun ilgi: On binlerce kişi Rami Kütüphanesi’nde buluştu
Kültür ve Sanat

AileFest’e yoğun ilgi: On binlerce kişi Rami Kütüphanesi’nde buluştu

4 Ekim 2026
Gençler "Müzede Bir Akşam" etkinliği ile Başkent'in tarihi ile buluştu
Kültür ve Sanat

Gençler “Müzede Bir Akşam” etkinliği ile Başkent’in tarihi ile buluştu

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kars'taki göllere 2 milyon yavru sazan bırakıldı

Kars'taki göllere 2 milyon yavru sazan bırakıldı

En Güncel Haberler

Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Kastamonu’da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti

5 Ekim 2026
İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı
Yerel Haberler

İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı

5 Ekim 2026
Bursa'da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen  işçi ağır yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da elektrik arızası için çıktığı çatıdan düşen işçi ağır yaralandı

5 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD’dan Saimbeyli’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu

5 Ekim 2026
Yaşam

Tokat’ta kediler için güzellik yarışması: ‘En Bakımlı’ ve ‘En Güzel’ kedi seçildi

4 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da uğursuz sanılıp vurulan puhu cinsi baykuş, tedaviye alındı

4 Ekim 2026
Yaşam

KPSS sınavına 1 dakika geç kalan aday, içeri alınmayınca sinir krizi geçirdi

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kamyon devrildi, savrulan karpuzların çarptığı 2 kişi yaralandı

Kamyon devrildi, savrulan karpuzların çarptığı 2 kişi yaralandı

- Haberton
5 Ekim 2026

Mersin’in Tarsus ilçesinde kamyonun devrilmesi sırasında kasasında bulunan karpuzların savrulduğu yol kenarındaki 2 kişi yaralındı. Kaza, Tarsus ilçesine bağlı Kahraman...

Bir günlük değil, bir ömürlük sorumluluk

Çocuğunuzun ekranında ne var? Tek tıkla başlayan dijital riskler

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Güncel Haber

Kastamonu'da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti

Kastamonu’da deniz ortasında kalp krizi geçiren balıkçı hayatını kaybetti

5 Ekim 2026
İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı

İzmir’de 7 otomobil, 1 motosikletin karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı

5 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton