4 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Afrika’daki yatırımların piyasa değeri 6 milyon dolar

Afrika’daki yatırımların piyasa değeri 6 milyon dolar

Haberton - Haberton
7 Temmuz 2021 - Güncellenme Tarihi 20 Ağustos 2021
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Afrika'daki yatırımların piyasa değeri 6 milyon dolar_

Afrika'daki yatırımların piyasa değeri 6 milyon dolar_

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye’nin Afrika’daki yatırımlarının piyasa değerinin 6 milyon dolara ulaştığını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bugün, Afrika’daki yatırımlarımızın piyasa değeri 6 milyar dolara ulaşmış, Türk müteahhitlerinin kıta genelinde üstlendikleri projelerin sayısı 1500’ü, ekonomik büyüklüğü ise 70 milyar doları aşmıştır. Halihazırda Afrika’nın 42 ülkesinde Büyükelçiliğimiz, 26 ülkesinde ise Ticaret Müşavirliğimiz bulunmaktadır” dedi.

Bakan Dönmez, Bakanlıktan video konferans yöntemiyle ‘Türkiye- Angola Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı’na katıldı. Dönmez, pandemi şartlarında Türkiye ile Angola arasındaki uzun zamandır gündemde olan 2’nci KEK toplantısını yaptıklarını belirterek, “Toplantının oldukça verimli geçmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, dost ülke Angola ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye büyük bir önem atfetmektedir. Son dönemde gündeme gelen üst düzey ziyaretler ve etkinlikler de iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde seyrettiğini göstermektedir.

Bu bağlamda, Angola Cumhurbaşkanı Sayın Joao Lourenço’nun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ülkemizi ziyaret edecek olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Sayın Lourenço’nun ziyaretinin hemen öncesinde KEK Toplantısının yapılmış olması ve ekonomik iş birliği konularının bütün yönleriyle ele alınması, söz konusu ziyaretin daha verimli geçmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

“Türk Hava Yolları kıta genelinde 58 noktaya uçmaktadır”

Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belirttiği üzere Türkiye olarak iş birliği yapılan her ülkede kazan- kazan esasına göre hareket edildiğini ifade ederek, “Afrika Stratejimizin uygulanmaya başladığı 2003 yılından günümüze kadar, kıta ile ilişkilerimizi çok boyutlu bir şekilde geliştirmeyi amaçladık. Bugün, Afrika’daki yatırımlarımızın piyasa değeri 6 milyar dolara ulaşmış, Türk müteahhitlerinin kıta genelinde üstlendikleri projelerin sayısı 1500’ü, ekonomik büyüklüğü ise 70 milyar doları aşmıştır. Halihazırda Afrika’nın 42 ülkesinde Büyükelçiliğimiz, 26 ülkesinde ise Ticaret Müşavirliğimiz bulunmaktadır.

Milli havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları kıta genelinde 58 noktaya uçmaktadır. 2003 yılında Türkiye- Afrika Ticaret hacmi 5,4 milyar dolar seviyesinde iken, 2020 yılına gelindiğinde söz konusu hacim koronavirüs salgınına rağmen 25,4 milyar dolara ulaşmıştır. Aynı süre zarfında, Türkiye’nin Afrika’ya ihracatı 2,1 milyar dolardan 15,2 milyar dolara çıkmıştır. Kıtadan yaptığımız ithalat ise 3,3 milyar dolardan 10,1 milyar dolara seviyelerine yükselmiştir” diye konuştu.

Afrika’daki yatırımların piyasa değeri 6 milyon dolar

“Türkiye- Angola ticaret ve yatırım ilişkilerinin önemli bir ivme kazanacağına inanıyoruz”

Dönmez, toplantıda görüşülen başlıca konulardan birinin de ekonomik iş birliğini hak ettiği seviyelere taşımak bakımından önem arz eden anlaşmalar olduğunu belirterek, “Bunlardan ilk akla gelenler Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşması ve Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi (ÇVÖ) Anlaşması ve Gümrük Konularında İdari Yardım Anlaşması’dır.

Türk Hava Yolları’nın Angola’ya yolcu ve kargo seferi düzenlemesine imkan tanıyacak Hava Ulaştırma Anlaşmasının da bu ay içerisinde yapılacak Cumhurbaşkanı ziyareti vesilesiyle imzalanmasını bekliyoruz. Doğrudan seferlerin başlamasıyla Türkiye- Angola ticaret ve yatırım ilişkilerinin önemli bir ivme kazanacağına inanıyoruz. Benzer şekilde, iki ülke gündeminde olup da henüz imzalanmamış savunma sanayii, eğitim, gençlik ve spor gibi birçok alandaki iş birliği anlaşmalarının da bir an önce imzalanarak yürürlüğe girmesi hususunda KEK Toplantısında mutabık kaldık. Ayrıca standardizasyon, kalibrasyon, uygunluk değerlendirme, tarım, balıkçılık, denizcilik alanlarındaki anlaşmaları da önümüzdeki dönem için planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Silahlı saldırıya uğrayan emlakçı hayatını kaybetti

Sonraki Haber

Otellerin ortak kullandığı otoparkta yangın çıktı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kurum: Fethiye'nin mavisi emin ellerde
Politika

Murat Kurum’dan Fethiye için garanti: “Fethiye’nin mavisi emin ellerde”

4 Ekim 2026
Bakan Kacır uzay hedefi için tarih verdi: "2027'nin ilk aylarında, uzay aracımızı Ay'a göndereceğiz"
Politika

Bakan Kacır uzay hedefi için tarih verdi: “2027’nin ilk aylarında, uzay aracımızı Ay’a göndereceğiz”

4 Ekim 2026
İzmir'de komandolardan 'deniz hücum harekatı' eğitimi
Politika

İzmir’de komandolardan ‘deniz hücum harekatı’ eğitimi MSB tarafından paylaşıldı

4 Ekim 2026
Bakan Işıkhan, Brüksel’de UID Belçika Bölge Başkanlığı’nı ziyaret etti
Politika

Bakan Vedat Işıkhan, Brüksel’de UID Belçika Bölge Başkanlığı’nı ziyaret etti

4 Ekim 2026
Mehmet Fatih Kacır, Radyo D canlı yayınında TEKNOFEST’i anlattı
Politika

Mehmet Fatih Kacır, Radyo D canlı yayınında TEKNOFEST’i anlattı

4 Ekim 2026
Bakan Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji MTAL'i ziyaret etti, öğrencilerin sorularını yanıtladı
Politika

Bakan Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’i ziyaret etti, öğrencilerin sorularını yanıtladı

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Otellerin ortak kullandığı otoparkta yangın çıktı

Otellerin ortak kullandığı otoparkta yangın çıktı

En Güncel Haberler

Ankara'da 'Nitelikli dolandırıcılık' operasyonu: 6 gözaltı
Yerel Haberler

Ankara’da ‘Nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu: 6 gözaltı

4 Ekim 2026
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuçuradi'yi andı: "Vefatı hepimizin için çok büyük bir kayıp"
Gündem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuçuradi’yi andı: “Vefatı hepimizin için çok büyük bir kayıp”

4 Ekim 2026
İtalya'da kamp alanında yangın: 24 yaralı
Dış Haberler

İtalya’da kamp alanında yangın çıktı: 24 yaralı

4 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de can pazarı: 2 otomobil çarpıştı; 5 yaralı

4 Ekim 2026
Yaşam

Edirne’de kavgada bıçaklar konuştu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

4 Ekim 2026
Yaşam

Sakarya’da feci kaza: Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4 Ekim 2026
Yaşam

İstanbul’da 200’den fazla lezzet noktası ünlü şefler tarafından tescillendi

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

Sakarya’da feci kaza: Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

- Haberton
4 Ekim 2026

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü Necdet Angın (76), hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü S.A. ise yaralandı. Kaza,...

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Türkiye’de akıl oyunları eğitimi: Satranç ve mangala çocukların bilişsel gelişimini nasıl destekliyor?

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Güncel Haber

Ankara'da 'Nitelikli dolandırıcılık' operasyonu: 6 gözaltı

Ankara’da ‘Nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu: 6 gözaltı

4 Ekim 2026
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuçuradi'yi andı: "Vefatı hepimizin için çok büyük bir kayıp"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuçuradi’yi andı: “Vefatı hepimizin için çok büyük bir kayıp”

4 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton