22 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Avrupa’yı, Yunanistan’a had bildirmeye davet ediyorum

Avrupa’yı, Yunanistan’a had bildirmeye davet ediyorum

Haberton - Haberton
12 Ağustos 2020 - Güncellenme Tarihi 17 Ağustos 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"İnsan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'yı, Yunanistan'a had bildirmeye davet ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"İnsan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa'yı, Yunanistan'a had bildirmeye davet ediyorum" dedi.

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,”İnsan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa’yı, Yunanistan’a had bildirmeye davet ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Afet Kriminal İnceleme (AKİ) Temel Eğitim Kursu açılış programına katıldı. EGM Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı binasında düzenlenen programa Bakan Soylu ile birlikte, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve daire başkanları ile kursiyerler katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, sahada çalışan kriminal inceleme personeliyle, üniversitelerde çalışan personelin bilgisini bir araya getirmek istediklerini ifade ederek, bu eğitim adımlarıyla hizmet kalitesini ve saha sonuçlarını çok daha iyi bir noktaya getirdiklerini söyledi. 

‘YILDIRIM-5 OPERASYONU BAŞLADI’

Yaklaşık 1 ay önce Yıldırım Operasyonlarını başlattıklarını belirten Bakan Soylu, “Birincisini Cudi Dağı bölgesinde yapmıştık, ikincisini Cilo Dağları’nda, üçüncüsünü Ağrı, Iğdır, Kars illerinde, dördüncüsünü de Tunceli Munzur bölgesinde yaptık. Bu sabah itibarıyla 1448 personelimiz Amanoslar’da Yıldırım-5 operasyonuna başladılar. Allah kazadan beladan esirgesin, teröre karşı muzaffer olmalarını sağlasın.

İnşallah bu operasyonlarla birlikte, bu millet, Türkiye’yi terörle terbiye etmeye çalışanlara, terörü destekleyerek, terör kamplarına giderek, Kandil’e giderek oturup müzakere yapanlara birliğiyle, beraberliğiyle gerekli cevabı verecektir. Terör örgütleri ile petrol pazarlığı yapanlar, terör örgütleri ile o bölgede yönetim pazarlığı yapanlar dersini alacaktır. Milletimizin bu konuda hiçbir derdi olmasın, tarihimizin en güçlü dönemindeyiz” dedi.

‘VALE MESELESİNİ BİR STANDARDA BAĞLAYACAĞIZ’

Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Soyu, vale düzenlemesiyle ilgili, “Aslında uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir meseleydi. Bunun standartları konusunda bir çalışmamız var ama bu salgın dönemine geldiği için biraz geciktirdik. Arkadaşlarımızı tüm kurumlarla bir araya gelerek son şeklini verecekler. Bu çalışma, kimlerin olabileceğini, görev tanımı ve biçimini modern bir şekilde ortaya koyacak. Eğitimini alan, bu konuda kimliklendirilen, yani kimin yapabileceğinin tespit edildiği bir sistem olacak. Bu sistem, vatandaşlarımızın bir tabirle bildiği, değnekçilerin, sokak başında ‘5-10 TL alayım’ deyip, vatandaşlarımızı huzursuz eden anlayışı da tamamen ortadan kaldıracaktır. Vale meselesini bir standarda bağlayacağız” diye konuştu.

‘DÜNYA, TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE’Yİ İZLEMEYE DEVAM ETSİN’

Bakan Soylu, PKK’lı Cemil Bayık’ın öldürüldüğü iddiasıyla ilgili de, “Terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini izlemeye devam etsinler” ifadesini kullandı.

‘AVRUPA, YUNANİSTAN’A HAD BİLDİRMELİ’

Soylu, Marmaris açıklarında sivil bir teknenin Yunan Sahil Güvenlik botundan açılan ateşle battığı iddialarıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Sahil Güvenlik Komutanlığımıza gelen bir ihbar neticesinde Amerika bayraklı bir tekneye 2.5 mil civarında Yunan karasularına girerek bizim Sahil Güvenliğimiz müdahale etti. Gelen ihbar ‘bize ateş açıldı’ yönündeydi. İki tane yaralamanın olduğunu arkadaşlarımız bize söylediler. Gece vaktiydi ve acil müdahale edilmesi gerekiyordu. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Maalesef Yunan tarafı sadece bu tip olaylar ortaya koymuyor. Aynı zamanda göçmen botlarını da acımasız bir şekilde batırmak suretiyle dünyada yeni bir sürecin önünü açmış oluyor.

Benim şaşkınlığım Yunan tarafına değil. Benim şaşkınlığım özellikle göçmen hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa’yadır. Bunun üstünü örtmek için uyduruk bir teşkilat kurmuşlar, adı da Frontex. Kabahatlerini ve yaptıkları insanlık dışı eylemleri örtmek için ortaya koydukları bir teşkilat. Bizim de bununla ortak iş yapmamızı istiyorlar. Yani cinayetlerine, kabahatlerine, insanları acımasızca katletme konusunda ortaya attığı adımlara bizi de ortak etmek istiyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Özellikle insan hakları konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa’yı, Yunanistan’ı yaptıkları konusunda uyarmaya ve had bildirmeye davet ediyorum.”

Etiketler: Yunanistan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Amanos Dağları ve çevresinden devleti, milleti tehdit edemeyecekler

Sonraki Haber

Ankara’da 451 konutun temeli atıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kacır: Burdur ve Amasya OSB'leriyle ülkemize 156 hektarlık yeni planlı sanayi alanı kazandırdık
Politika

Bakan Kacır’dan demir-çelik sektörüne ilişkin önemli açıklamalar! Uluslararası fuarda konuştu

22 Ekim 2026
Bakan Tekin: Öğrencilerimizin söz varlığını zenginleştirmeyi hedefliyoruz
Politika

Bakan Tekin’den Türkçe vurgusu: Öğrencilerin kelime dağarcığını geliştirecek yeni proje!

22 Ekim 2026
Bakan Göktaş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Olloyorov ile görüştü
Politika

Bakan Göktaş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Olloyorov ile görüştü

22 Ekim 2026
Vatandaşın umudu şans oyunlarına mı kaldı? CHP'li Gürer'den 104 milyar TL'lik bütçe tepkisi!
Politika

Vatandaşın umudu şans oyunlarına mı kaldı? CHP’li Gürer’den 104 milyar TL’lik bütçe tepkisi!

22 Ekim 2026
DEVA Partisi'nden şeker pancarı tepkisi: "Bu yalnızca bir fiyat rakamı değil, arz güvenliği meselesidir"
Politika

DEVA Partisi’nden şeker pancarı tepkisi: “Bu yalnızca bir fiyat rakamı değil, arz güvenliği meselesidir”

22 Ekim 2026
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe tartışması: "Refah bütçesi diyorsunuz ama adresini söylemiyorsunuz"
Politika

TBMM’de bütçe tartışması: “Refah bütçesi diyorsunuz ama adresini söylemiyorsunuz”

22 Ekim 2026
Sonraki Haber
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 'Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında 451 konutun temelini attı.

Ankara'da 451 konutun temeli atıldı

En Güncel Haberler

Hedef Portföy fonlarının tasfiyesinde rakamlar netleşti: 10 binden fazla hesaba 8,9 milyar TL ödeme yapıldı
Öne Çıkan

Hedef Portföy fonlarının tasfiyesinde rakamlar netleşti: 10 binden fazla hesaba 8,9 milyar TL ödeme yapıldı

22 Ekim 2026
Büyükçekmece’de 1 kişinin öldüğü saldırının şüphelisi Bağcılar’da otomobilde ölü bulundu
Yerel Haberler

Büyükçekmece’de 1 kişinin öldüğü saldırının şüphelisi Bağcılar’da otomobilde ölü bulundu

22 Ekim 2026
Bakan Gürlek: 64 dosyada 71 cinayeti faili meçhul olmaktan çıkardık
Yerel Haberler

Bakan Gürlek: 64 dosyada 71 cinayeti faili meçhul olmaktan çıkardık

22 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arkadaşlık teklifini reddettiği kişi tarafından öldürülen Sevda, toprağa verildi

22 Ekim 2026
Yaşam

‘Palamut bolluğu en az 1 ay daha sürecek’

22 Ekim 2026
Yaşam

Çankaya Belediyesi, JUST4CARE Projesi Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

22 Ekim 2026
Yaşam

TOLGA çift silahlı revolver sitemi, muadillerinin 3 katı atım hızına sahip

22 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Samsunspor, Amed Sportif Faaliyetler maçının hazırlıklarını sürdürdü

Samsunspor, Amed Sportif Faaliyetler maçının hazırlıklarını sürdürdü

- Haberton
22 Ekim 2026

Samsunspor, Süper Lig'in 9'uncu haftasında sahasında Amed Sportif Faaliyetler ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Nuri Asan Tesisleri'nde teknik direktör...

Türkiye’de araştırma görevlisi olmak neden zorlaştı? Akademik kariyerde kadro, maaş ve gelecek kaygısı büyüyor

Sonbaharda mantar toplamaya çıkanlar dikkat! Mantar nerede, ne zaman ve nasıl toplanır?

Erken emeklilikte yeni gelişme! Staj ve çıraklık sigortası başlangıç sayılacak mı? Teklif Meclis’te

TOKİ kiralık konut başvuruları sona erdi! Kimler ev kiralayabilecek, gelir sınırı ne kadar? İşte 2026 şartları

Güncel Haber

Hedef Portföy fonlarının tasfiyesinde rakamlar netleşti: 10 binden fazla hesaba 8,9 milyar TL ödeme yapıldı

Hedef Portföy fonlarının tasfiyesinde rakamlar netleşti: 10 binden fazla hesaba 8,9 milyar TL ödeme yapıldı

22 Ekim 2026
Büyükçekmece’de 1 kişinin öldüğü saldırının şüphelisi Bağcılar’da otomobilde ölü bulundu

Büyükçekmece’de 1 kişinin öldüğü saldırının şüphelisi Bağcılar’da otomobilde ölü bulundu

22 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton