4 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Turizmci kaliteli hizmet için fiyat kırmama kararı aldı

Turizmci kaliteli hizmet için fiyat kırmama kararı aldı

Haberton - Haberton
3 Temmuz 2020 - Güncellenme Tarihi 26 Mayıs 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE KETAV'A UYE TURIZM ISLETMECILERI COVID-19 NEDENIYLE GEC BASLAYAN SEZONDA 2020 YILINDA PLANLADIKLARI FIYATLARI DEGISTIRMEME KARARI ALDI.(FOTO:KEMER-DHA)

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’nın Kemer ilçesinde Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı’na (KETAV) üye turizm işletmecileri, Covid-19 nedeniyle geç başlayan sezonda 2020 yılında planladıkları fiyatları değiştirmeme kararı aldı.

Konuyla ilgili konuşan KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, “Doğru hizmeti, kaliteli hizmeti bekliyorsanız, bunun bir bedeli var. Bunun karşılığında da bir para ödemek gerekiyor. Ucuz otele gitmek doğru bir strateji değil” dedi.

Kemer’de yeni normalleşme süreci kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Güvenli Turizm Sertifikası’nı alan oteller, kapılarını açtı. Normalleşme sürecinde ilk toplantısını gerçekleştiren KETAV Yönetim Kurulu üyeleri, sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, Güvenli Turizm Sertifikası ile turizmciye ek bir yükümlülük getirilmesi ve kaliteli hizmet anlayışından kopmamak için 2020 yılında planlanan fiyat politikalarını değiştirmeme kararı aldı.

‘DOLULUK ORANLARININ ARTACAĞINA İNANIYORUZ’

Barut Otel Genel Müdürü Asım Burak Kıpçak, “Otelimizin kapılarını misafirlerimize açtık. Bakanlığımızın vermiş olduğu Güvenli Turizm Sertifikamızı aldık. Bugün ilk giriş yapan misafirlerimiz Türk misafirlerimiz, ama uçuşların artmasıyla çok kısa zamanda yabancı misafirlerimizin geleceğini tahmin ediyoruz ve doluluk oranlarımızın artacağına inanıyoruz.

Kaliteli turizm anlayışımızı sezon başındaki planladığımız fiyatlarda misafirlerimize sunacağız” dedi.

‘GÜVENLİ VE KALİTELİ HİZMET SUNMAK’

Akka Hotel’s Turizm Koordinatörü Aşkın Kahraman, “Tesisimizi hizmete açtık. 23 Mart itibariyle tesisimizi geçici bir süreyle kapatmıştık ve hizmetimize ara vermiştik. Bu süre içinde tesisimizin hijyen protokollerini oluşturduk.

Bakanlığımızın sertifikasyon kriterlerini yerine getirerek Güvenli Turizm Sertifikası belgelerimizi aldık ve ilk Türk misafirlerimizle birlikte otelimizi açtık. Bundan sonraki süreçte de özellikle Ukrayna, Moldova, Belarus, Kazakistan, Bosna-Hersek buna benzer yakın pazarlarda ve güçlü olduğumuz pazarlarda hizmetlerimizi sürdürmeye ve misafirlerimizi hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Eskiden daha iyi bir hizmet standardı sunmayı taahhüt ediyoruz. Fiyatlarla ilgili söyleyebileceğim ise bütçelediğimiz erken rezervasyon dönemindeki fiyat politikamız ile devam ediyoruz. Bu sene temel mottomuz daha fazla fiyat kırmadan güvenli bir tatil hizmetini misafirlerimize sunmak. Bu mottoyla ilerliyoruz. Bu sene tatil yapanlar güvenle tesislerimizi tercih edebilirler” diye konuştu.

‘DOĞRU HİZMETİN BİR BEDELİ VAR’

KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şimdi zor bir süreçten geçiyoruz malum, ama Kemer olarak biz tüm otelciler sezona hazırız. Sertifikalar alınmaya başlandı birçok otelde. Temmuz itibariyle de hareketliliğin artmasını bekliyoruz. Burada en önemli konu tüm otelci arkadaşlarımızın da ortak fikri fiyat skalasında çok fazla indirime gitmemek. Tabii ki günün şartlarına göre bir fiyat politikası belirlenecek, fakat maliyetler ortada. Bu sertifikasyonla artı maliyetler de geldi.

Dolayısıyla doğru hizmeti alabilmek için belirli bir fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. Buna tüm otelciler olarak dikkat etmek için ortak bir karar aldık. Dolayısıyla doğru hizmeti, kaliteli hizmeti bekliyorsanız bunun bir bedeli var. Bunun karşılığında da bir para ödemek gerekiyor. Ucuz otele gitmek doğru bir strateji değil. Yani maliyetler ortada, dolayısıyla bu maliyetleri göz önünde bulundurarak, fiyat politikasını doğru belirlemek lazım otelciler anlamında. Misafir de bu fiyatların ucuz olmasını beklememesi gerekiyor. Çünkü biz kaliteli hizmeti ancak o fiyatlarda verebiliyoruz. Bunu doğru anlamak lazım. Dolayısıyla tüm otelci arkadaşlarımızdan da ricamız fiyat politikalarında planladıkları gibi 2020’de nasıl planladılarsa o şekilde devam etmeleri.”

Etiketler: Covid 19
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Caretta carettalar için kamu spotu

Sonraki Haber

Katar ziyaretinde verimli görüşmeler gerçekleştirdik

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye ihracatta rekor kırdı: Yıllıklandırılmış ihracat 283,7 milyar dolara ulaştı
İş Dünyası

Türkiye ihracatta rekor kırdı: Yıllıklandırılmış ihracat 283,7 milyar dolara ulaştı

3 Ekim 2026
oğul, ata toprağında organik tarım yapıyor
İş Dünyası

Baba-oğul, ata toprağında organik tarım yapıyor

3 Ekim 2026
Petrol Ofisi’nden Dünya Kahve Günü’ne özel etkinlik: Misafirlerine kahve ikramında bulundu
İş Dünyası

Petrol Ofisi’nden Dünya Kahve Günü’ne özel etkinlik: Misafirlerine kahve ikramında bulundu

2 Ekim 2026
TKDK ve Ziraat Bankası'ndan TARGET Projesi'ne ilişkin finansman anlaşması: Tarım yatırımlarına finansman desteği
İş Dünyası

TKDK ve Ziraat Bankası’ndan TARGET Projesi’ne ilişkin finansman anlaşması

2 Ekim 2026
Rosatom’un düzenlediği Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nın 4’üncüsü yapıldı
İş Dünyası

Rosatom’un düzenlediği Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nın 4’üncüsü yapıldı

2 Ekim 2026
Fon Koordinasyon Kurulu 2'nci kez toplandı; ödeme takvimi ele alındı
İş Dünyası

Fon Koordinasyon Kurulu 2’nci kez toplandı: Ödeme takvimi ele alındı

2 Ekim 2026
Sonraki Haber
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Katar ziyaretinde, siyasi ve ekonomik ilişkilere yönelik görüşmeler gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Katar ziyaretinde verimli görüşmeler gerçekleştirdik

En Güncel Haberler

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

4 Ekim 2026
Şişli’de eğlence mekanlarına denetim
Yerel Haberler

Şişli’de eğlence mekanlarına denetim

4 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç TIR’a çarptı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç TIR’a çarptı: 6 yaralı

4 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul Boğazı’ndaki köprüler turkuaz renge büründü

4 Ekim 2026
Yaşam

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

4 Ekim 2026
Yaşam

Göl kenarında erkek cesedi bulundu

3 Ekim 2026
Yaşam

Motosikletin tekerini tamir etmeye çalışırken parmağı koptu

3 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Küçükçekmece TEM'de otomobil alev alev yandı

Küçükçekmece TEM’de otomobil alev alev yandı

- Haberton
4 Ekim 2026

Küçükçekmece, Tem Otoyolu'nda otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın, saat 21.00 sıralarında Tem Otoyolu Atakent mevkiinde seyir...

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Türkiye’de akıl oyunları eğitimi: Satranç ve mangala çocukların bilişsel gelişimini nasıl destekliyor?

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Türkiye’de kanser taraması: Erken tanı neden hayat kurtarıyor, kimler hangi testleri yaptırmalı?

Güncel Haber

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

Aydın’da 9 katlı binada yangın: 5 kişi dumandan etkilendi

4 Ekim 2026
Şişli’de eğlence mekanlarına denetim

Şişli’de eğlence mekanlarına denetim

4 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton