ORSİAD’dan yapılan açıklamada asgari ücret artışına ilişkin “SGK primlerinin belli bir kısmının İşsizlik Fonu’ndan karşılanması düşünebilir” denildi
Ankaralı sanayici işadamları, asgari ücret için beklenen yüksek artışın çalışma barışına zarar vermemesi için ücretler üzerindeki mali yükün hafifletilmesi gerektiğini söylüyor. ORSİAD, “Artışla birlikte SGK primlerinin belli bir kısmının veya tamamının, 6 ay veya 1 yıl İşsizlik Fonu’ndan karşılanması düşünebilir” açıklaması yaptı.
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, küresel boyutta devam eden olağanüstü ekonomik şartlar altında çalışanların huzur ve refahı için asgari ücret artışının en önemli konu başlıklarından biri olduğunu söyledi. Asgari ücret artışında mutlaka tüm kriterlerin göz önünde bulundurulduğuna inandıklarını kaydeden Çamur, “Asgari ücret belirlenirken bir yandan çalışanların refah seviyesi, diğer yandan mevcut istihdamın korunması, hatta ek istihdam ve yatırımlar yapılabilmesi, pandeminin birçok sektör üzerinde yarattığı baskının azaltılması gibi başlıklar, dikkate alınıyordur diye umuyoruz” dedi.
“Artışın ardından işçi çıkarmalar gündeme gelebilir”
ORSİAD Başkanı Levent Çamur, bu ekonomik koşullar altında yapılacak yüksek orandaki asgari ücretin aynı zamanda çalışma barışına zarar vermemesi için gerekli önlemlerin alınması, işverenin üzerindeki mali yükün hafifletilmesi gerektiğini da söyledi. Gelir Vergisi tarifesinin yeniden ele alınmasının düşünülmesi gereken konuların başında geldiğini vurgulayan Başkan Çamur, “Ayrıca asgari ücret artışıyla birlikte SGK primlerinin belli bir kısmının veya tamamının, 6 ay veya 1 yıl süreyle İşsizlik Fonu’ndan karşılanması da gündeme gelebilir. Artışın ardından işçi çıkarmalar gündeme gelebilir; bunun önüne geçebilmek için istihdamı koruyan işletmelerin primleri, yine belirlenecek bir sürede devlet tarafından karşılanabilir” ifadelerini kullandı.