Kılıçdaroğlu’ndan baro düzenlemesine sert tepki

Author: Haberton

Published:

Last Modified:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin baro düzenlenmesini çok sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada “ İntikam almak için üniversiteyi kapattılar. Kimden? Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan. Devlet kin ve öfkeyle yönetilmez.” dedi

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi : “Baroları niye bölüyorsunuz? Bir ilde iki tane vali olmaz. Bir ülkede iki tane Maliye Bakanı olmaz. Siz adamına göre, siyasetine göre baro kuruyorsunuz. Bu, ülkeyi parçalama yönünde atılmış bir adımdır. Barolar dernek değildir. Avukatların ayrı dernekleri vardır.

Üniversitelerimizi korumak, var olan sorunları çözmek, parlamentonun ve toplumun ortak görevidir. İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı. Neden? İntikam almak için üniversiteyi kapattılar. Kimden? Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan. Devlet kin ve öfkeyle yönetilmez. Devlette hak, hukuk, adalet, bilgi, deneyim olması gerek. Devlet, kinle, öfkeyle yönetilmez.”