Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Günümüzde bir kadın sorunundan bahsedilecekse bunu sistem sorunu olarak ele almamız gerekmektedir. Kadınların problemlerini çözmeden mutlu bir toplum inşa edemeyiz” dedi.
BBP lideri Mustafa Destici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Destici, mesajında, bir toplumdaki ilerilik seviyesini anlamadaki en basit ve gözlemlenmesi en kolay ölçünün, toplumun kadınlara ve kadın haklarına verdiği değer olduğunu belirterek, “Kadınlar bu toplumun yarısını teşkil ediyorlar, hayatın her yerindeler, ama sessizler. Kadın olma ayrıcalığı ile ödüllendirilmiş hanımlar, geleceği şekillendirmede, düşünülenden daha fazla söz ve hak sahibi ama bunu ifade edemiyorlar. Bir günün kadınlara ayrılmış olması elbette çok güzel.
Ancak bugünü takvimde bir yapraktan ibaret hale getirip, sonra yırtıp atmakla kadınların sorunu çözülmez. 8 Mart, tüm dünyada, emekleri, bedenleri, istikballeri sömürülen kadınların seslerini duyurabildikleri, insani vasıfları ve bu çerçevedeki sorunları ile gündeme alındığı bir gün olmalıdır. Bunun dışında, 8 Mart’ın, klişeleşmiş içeriği içerisinde kadın sorunları yine kaybolur ve çözüme bir katkı sağlamaz. Dünyada ve ülkemizde, en sık rastlanan insan hakları ihlallerinin ilk sırasında kadına yönelen şiddet yer alıyor. Zorla evlendirme, eğitim ve çalışma haklarımdan mahrum bırakma ve namus cinayetleri gibi suçları da bu kapsam içinde değerlendiriyoruz” dedi.
‘KADINA YÖNELİK SUÇLAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’
Büyük Birlik Partisi olarak kadına yönelik tüm kirli ve insanlık dışı suçlar için mücadele edeceklerini vurgulayan Destici, “Türkiye’nin ve dünyanın kanayan yarası kadın cinayetleridir. Maalesef kadın cinayetleri engellenemiyor ve kurbanları sayısı her geçen gün artıyor. Günümüzde bir kadın sorunundan bahsedilecekse bunu sistem sorunu olarak ele almamız gerekmektedir. Sömürü düzenleri, kadınları ikinci sınıf konumunda görmekte, toplumsal yaşamı da buna göre şekillendirmektedir. Bu sömürü düzeninde erkek bir kez eziliyorsa kadın iki kez eziliyor. Bu düzenin mahkûm ettiği sefaletten, eşitsizlikten, aşağılanmalardan, istismarlardan, şiddet, sömürü ve baskılardan en büyük payı kadınlar alıyor. Kadın işsizlik oranı erkeklerden daha yüksek.
Mesela bu ülkede çalışan kadınlarımızın önemli bir kısmının sosyal güvencesi yok. Kadın sağlığını gözeten koruyucu önlemler konusunda ciddi eksiklikler var. Daha kötüsü, kadınların yaptığı işlerin büyük bölümü, kadının doğal ve sıradan vazifeleri olarak görülüyor. Kadınlarımızın problemlerini çözmeden mutlu bir toplum inşa edemeyiz. Öncelikle şehit annelerimiz olmak üzere, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Doğu Türkistan’da Gazze’de, hayatını, evlatlarını, yakınlarını evlerini, yaşama umudunu kaybetmiş kadınların mağduriyetlerinin, yalnızlıklarının, bir insanlık suçu olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, tüm kadınlar ve insanlık için, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir hayata vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.