İnsan mı suret değiştirdi, şeytan mı?

Author: İlknur Polat

Published:

Last Modified:

Okuduğunuz haber başlığı daha ne kadar acı verebilir diye düşünüyorum. Doğmayı bekleyen bebekler, ailelerdeki heyecanlı bekleyişler, güvendiği hastane ve doktorların aslında insan suretinde gezinen şeytan olduğunu kimse bilemezdi.

Bir ihmal zinciri ve bu ihmali bilerek yapan bir çete örgütü kötü kahramanlarımız doktor hemşire ve hasta hane üçgeni…

Okuduğumuz haber başlığına geçince;

“Türkiye’nin günlerdir konuştuğu yenidoğan bebek çetesine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detaylarına ulaşıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 22’si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı “Yenidoğan çetesi” hakkındaki iddianamede, “malen sorumlu” sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneden ikisinin faaliyetlerinin askıya alındığı ortaya çıktı.”

İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu diye bir soru soruyoruz? 6 yıl tıp okuyacaksın, doktor olacaksın, uzmanlaşacaksın, görevini yaparken görevin için yemin ettiğini hatırlatmamıza gerek yok bir çete içerisinde yer alıp bebeklerin ölümüne neden olacaksın. Üstelik bu işi sağlık hizmeti verilen bir hasta hane içerisinde gerçekleşecek.

Bir insan olarak kötülüğün bu kadarına pes diyorum. Birçok haber duyduk gördük daha kötüsü ne olabilir derken rezalet haberin perde arasını görüyor ve sadece konuşuyoruz. Kaç sayfalık iddianame, kaç bin yıl hapis cezası verseniz bu insanların yaptığına karşılık olur mu?

İnsanlığın öldüğünü söylemiştik. Cenaze namazı kaldırıldı.

İnsanlık sürekli ölüyor. At eti yedirdiniz, peynirin içine yağ kattınız, ihmalden ölen insanları gördük birçok kaza da, yetmedi sokak ortasında infaz ettiğiniz kadınların dramını izledik, istismara uğramış çocuk ölümlerini gördük. Şeytana çok ihtiyacımız yok insanlık şeytanlığa terfi etmiş ya da şeytan insan suretine geçmiş. Kararı siz verin artık.