Bakan Bolat, Somalili mevkidaşı Hassan ile bir araya geldi

Author: Haberton

Published:

Last Modified:

AI Context Summary

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Somali Ticaret ve Sanayi Bakanı Jamaal Mohamed Hassan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

- Bakan Bolat, görüşmenin Dünya Ticaret Örgütü'nün 14. Bakanlar Konferansı kapsamında yapıldığını belirtti.
- İki ülke arasındaki ticaret hacminin 320 milyon dolara ulaştığı ifade edildi.
- Görüşmede, Somali'nin Türkiye'nin desteğinden memnun olduğu vurgulandı.
- Enerji, madencilik, tarım, balıkçılık, savunma, finans ve altyapı gibi alanlarda işbirliğinin artırılması hedefleniyor.
- 2023, Türkiye ve Somali arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 60. yılı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Somali Ticaret ve Sanayi Bakanı Jamaal Mohamed Hassan ile bir araya geldi.

Bakan Bolat, sanal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dtö 14. Bakanlar Konferansı kapsamında, Somali Ticaret ve Sanayi Bakanı Sayın Jamaal Mohamed Hassan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu yıl diplomatik ilişkilerin tesisinin 60'ıncı senesini idrak ettiğimiz, kıtadaki en büyük ortaklarımızdan Somali ile 320 milyon dolara ulaşan ticaret hacmini artırma, yatırımları teşvik etme ve iş ortamını iyileştirme konularında ortak çalışmalarımızı ele aldık. Görüşmede Sayın Bakan Jamaal Mohamed Hassan; 2011’de Sayın Cumhurbaşkanımızın Somali ziyaretinin ülkesi için tam bir dönüm noktası olduğunu ve sonrasında ilişkilerin ekonomik ve güvenlik perspektifinden dikkat çekici bir şekilde derinleştiğini ifade ederek, Somali’nin her anlamda Türkiye’nin desteğinden memnuniyet duyduğunu dile getirmiştir. Dost ve kardeş Somali ile enerji, madencilik, tarım, balıkçılık, savunma, finans ve altyapı başta olmak üzere tüm alanlarda işbirliğimizi artırarak çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.