Amerika’nın ve İsrail’in düzeni, dünya düzeni değildir

Author: Haberton

Published:

Last Modified:

AI Context Summary

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İran'da bir okula yapılan saldırıda 165 kız çocuğunun hayatını kaybetmesini insanlık suçu olarak nitelendirdi. Özel, Amerika ve İsrail'in düzeninin dünya düzeni olmadığını vurgulayarak, uluslararası hukuk ihlallerine karşı birleşme çağrısında bulundu.

- Özgür Özel, İran'daki saldırıyı kınadı ve masum insanların hedef alınmasını eleştirdi.
- Saldırıda 165 kız çocuğunun öldüğünü belirtti.
- Amerika ve İsrail'in düzeninin dünya düzeni olmadığını ifade etti.
- Uluslararası hukuk ihlallerine karşı imza kampanyası başlatan Ahmet Davutoğlu ve Richard Falk'a teşekkür etti.
- Tüm yurttaşları adalet ve çocukların yaşam hakkı için imza vermeye davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Amerika’nın ve İsrail’in düzeni, dünya düzeni değildir. İran’da masum insanların hedef alınması, bir okula yapılan saldırıda 165 kız çocuğunun öldürülmesi insanlık suçudur” dedi.

CHP lideri Özgür Özel, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Amerika’nın ve İsrail’in düzeni, dünya düzeni değildir. İran’da masum insanların hedef alınması, bir okula yapılan saldırıda 165 kız çocuğunun öldürülmesi insanlık suçudur. Bu suça karşı hukuk ve vicdan zemininde birleşmek zorundayız. Uluslararası hukuk ihlallerine karşı imza kampanyası başlatan Sayın Ahmet Davutoğlu ve Richard Falk’a teşekkür ediyor, adaletten ve çocukların yaşam hakkından yana olan tüm yurttaşlarımızı imza vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.